Quote-Sander alsnog met KLM naar Göteborg: -370 euro

Sander Schimmelpenninck, de baas van de Quote, is vrijdag alsnog afgereisd naar zijn Zweedse vriendinnetje in Göteborg. Het omboeken van het ticket heeft hem 370 euro extra gekost. Dat laat de tv-persoonlijkheid weten op Twitter. Schimmelpenninck liet donderdag op het sociale medium zijn ongenoegen blijken over de woekertarieven die KLM rekent op routes waarop ze een monopolie heeft. Om zijn vlucht om te zetten van donderdag naar vrijdag moest hij diep in de buidel tasten.

Hij heeft donderdag de hele dag geprobeerd om zijn vlucht om te zetten naar vrijdag, maar dat lukte niet vanwege een storing in het reserveringssysteem. “Ik kan nu alleen een heel nieuw ticket boeken en die kosten 450 euro, een belachelijke prijs voor uurtje vliegen“, klaagde hij.

Inmiddels is duidelijk hoe dit is afgelopen. Schimmelpenninck heeft alsnog zijn vlucht kunnen verzetten, maar het heeft wel verschrikkelijk veel geld gekost. “Nieuwe ticket kostte 370 euro extra, want ‘tariefverschil’. Ik zit nu in een half leeg vliegtuig, voor gecombineerd 600 euro retourtje Gothenburg. Verdienmodel van KLM: vaste klanten op Europese monopolielijntjes verneuken.

KLM daarop: “Wij kunnen altijd via Social Media met je mee zoeken naar het laatste tarief, Sander. Echter kan het zijn dat wij last minute geen lage tarieven meer beschikbaar hebben.

Schimmelpenninck: “Jullie hebben last minute uitsluitend extreem hoge tarieven, ook al is het vliegtuig half leeg. Is een simpele verklaring voor: jullie zijn monopolist. Bij treinen vinden we het normaal dat er vaste prijzen zijn, maar bij vliegtuigen moeten we woekeren blijkbaar normaal vinden.

Lees ook: KLM slaat slaatje uit liefdesleven Quote-Sander (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen