Carlo en Irene herhalen bij Jinek wens voor late show

Carlo Boszhard en Irene Moors herhaalden vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek hun wens voor een programma op de late avond. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Moors deed in januari een open sollicitatie voor een zaterdagavondshow van 22.00 tot 00.00 uur met haar collega Boszhard, maar er is nog geen interesse getoond. “Ik hoop dat we niet alleen nog maar met een pruik op te zien zijn, maar dat we onszelf ook nog kunnen laten zien zonder pruik“, zegt ze nu.

Boszhard beaamt dat. “Ik weet niet of dat ons gegund wordt. Wij hebben ochtend-tv gedaan, we hebben middag-tv gedaan en De TV Kantine. Er is een tendens in Nederland dat elke talkshow op de late avond is met dit format. Je hebt Barend & Van Dorp gehad, toen Pauw & Witteman en nu jij dus. Heel leuk, maar ik denk juist dat je als een andere omroep daar recht tegenover níet zoiets moet programmeren.

Je moet een ander soort geluid geven, aldus Boszhard. “En ik denk juist dat Irene en Carlo dat samen zouden kunnen doen. Het is onze droom en wens om met late night een andere sfeer te creëren dan wat er nu al is op late-night-gebied. Dat moet ons gegund worden en er moet plek voor zijn, maar daar zou ik wel voor willen strijden.”

Eva Jinek: “De beste pitch die ik in lange tijd heb gehoord. Ik hoop dat mensen hebben geluisterd en ik gun het jullie ook van harte. Rechtstreeks tegenover het programma Jinek geprogrammeerd.”

Irene Moors: “We hebben het hier niet over dagelijks, hè, want dat is echt… Chapeau! Eigenlijk het liefst op zaterdag.

Het is niet duidelijk hoe Peter van der Vorst, de nieuwe tv-baas van RTL, hierover denkt. Hij beslist uiteindelijk of Carlo en Irene een show mogen gaan maken op de late avond.

Lees ook:
Carlo en Irene willen zaterdagshow van tien tot twaalf (29 januari)
Nog steeds geen tv-aanbieding voor Carlo en Irene (28 maart)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen