KLM slaat slaatje uit liefdesleven Quote-Sander

De KLM probeert een flink slaatje te slaan uit het kosmopolitische liefdesleven van Sander Schimmelpenninck. De tv-ster en Quote-baas is goud geld kwijt aan directe vluchten naar Göteborg. Dat laat hij weten op Twitter. De vriendin van Schimmelpenninck is woonachtig in de Zweedse stad en omdat het daar zo afgrijselijk koud is, wil hij haar regelmatig warm houden. Er is echter maar één luchtvaartmaatschappij die directe vluchten aanbiedt op deze route: ons eigen KLM.

Gelukkig schnabbelt Schimmelpenninck regelmatig bij op televisie, want mensen die direct naar Göteborg willen vliegen moeten flink de portemonnee trekken. En helemaal als het reserveringssysteem van KLM niet werkt…

Schimmelpennink zou eigenlijk donderdag naar zijn vriendinnetje vliegen, maar was verhinderd. “Ha KLM, ik probeer al de hele dag telefonisch een vlucht die inmiddels vertrokken is om te boeken, maar jullie systeem ligt eruit. Wanneer is dit verholpen?“, vroeg hij op Twitter aan de blauwe vogel.

Daarop kwam KLM met zo’n typisch tergend irritant webcare-antwoord: “Hallo Sander, vervelend om te horen dat het niet lukt om de vlucht om te boeken. Helaas kunnen we niet precies zeggen wanneer de problemen opgelost zijn. We raden je aan het later vanavond nogmaals te proberen.

Zo wordt het allemaal wel erg kort dag, aldus Schimmelpenninck. “Ik wil morgen vliegen, dus dat wordt dan erg krap. Ik kan nu alleen een heel nieuw ticket boeken en die kosten 450 euro, een belachelijke prijs voor uurtje vliegen. Kunnen jullie nu echt niet iemand die 20 twintig per jaar naar Zweden vliegt een beetje helpen?

KLM geeft echter nul op rekest en vraagt om geduld. Schimmelpenninck: “Prima, geduld is niet het probleem. Jullie last-minute-woekerprijzen wel.

De prijzen zijn buitensporig, vindt hij. “KLM is monopolist op Amsterdam-Gothenburg. Betaal met m’n vriendin al drie jaar belachelijke prijzen om elkaar te zien. Gemiddeld 300 euro per ticket. En ‘flight bundles’ zijn nog duurder.

Het is niet bekend hoe Schimmelpenninck het nou heeft opgelost. Eén ding is zeker: hij heeft een duur vriendinnetje en ze hebben allebei geen vliegschaamte.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen