Talpa verhuist nieuwsredacties naar Hilversum

Geplaatst op vr 29 mrt 2019 om 9:15

De nieuwsredactie van Talpa Network, die de titels 6 Inside, Hart van Nederland en Shownieuws maakt, verhuist van het Amsterdamse Rietveldpark naar het Talpa Radio-kantoor in Hilversum. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan Spreekbuis.nl. Er verhuizen zo’n honderd medewerkers mee van de hoofdstad naar de mediastad. “Er wordt toegewerkt naar een geïntegreerde redactie waarbinnen de huidige redacties samenwerken op een centrale vloer“, zegt een woordvoerder.

Het pand aan de Bergweg in Hilversum heeft ruimten die geschikt gemaakt kunnen worden voor deze centrale redactie, aldus de persvoorlichter. “Het voornemen is om de redacties naar Hilversum te verhuizen zodra de ruimten helemaal klaar zijn.”

Medewerkers en de Ondernemingsraad zijn onlangs over dit voornemen tot verhuizen geïnformeerd. “Nog niet duidelijk is op welke termijn de verhuizing plaats gaat vinden.”

Talpa Radio kwam onlangs uit de kast als een orgaan dat het niet zo nauw neemt met de persvrijheid in ons land. Talpa TV is en blijft gehuisvest op het Rietlandpark in Amsterdam.

Foto: SBS
48 Reacties op “Talpa verhuist nieuwsredacties naar Hilversum”


 1. Stric

  Lol, welke achterlijke mediaorganisatie verkast er nou van Amsterdam naar het uitgerangeerde Hilversum?

 2. Baron

  Een land zonder Talpa en John de Mol is een vrijer land. Verhuis maar naar Italië met je klotebedrijven.

 3. Minder of Mirjam

  Zal goed voor de sfeer en het moraal zijn, redactie en productie van Fart Van Nederland niet meer in hetzelfde gebouw.

 4. Snaggle

  Rechtstreeks vanuit onze sloomstad!

 5. Ziezo.

  Lijkt mij beter om alles uit Amsterdam te halen……Bedrijven kunnen zich overal vestigen……
  Ook hard werkende burgers raad ik aan om Amsterdam te verlaten…..Dan blijft Amsterdam tenminste zitten met een leger aan bijstandsuitkeringstrekkers, illegale misdadigers, Sylvana Simons, zwarte activisten en asielzoekers….
  Bepaald geen mensen waar je wat aan hebt…

 6. Redacteurzonderwerk

  Al die bedrijven uit Hilversum zijn raar. Ouderwets, meeste maken kut tv en laten nieuwelingen er amper tussen. Bovendien leven ze allemaal op stagiaires. Bovendien is he took allemaal veel te wit! Ze gunnen een ander niks. #slavendrijvers #bah

 7. Redacteurzonderwerk

  Al die bedrijven uit Hilversum zijn raar. Ouderwets, meeste maken kut tv en laten nieuwelingen er amper tussen. Bovendien leven ze allemaal op stagiaires. Bovendien is he took allemaal veel te wit! Ze gunnen een ander niks.

 8. Marc

  Krijgt 6 Inside dan eindelijk een mooie nieuwe studio?

 9. Eigen ogen

  Ben je daar nog recentelijk geweest Ziezo? Denk het niet.

 10. P v VO...

  Wat een verstand hieboven, in het Gooi zitten wel de meeste medisbedrijven
  dus een logische stap van John de Mol , en ik vind Hilversum nog steeds een fijn dorp !! Amsterdam??? daar kom ik niet graag!!

 11. Esther

  Top plan!! Geen parkeerproblemen meer, geen gezeik met files. Scheelt bakken met parkeergeld, zeker gezien de verhogingen daarvan. Waarom iedereen Amsterdam toch altijd zo ophemelt is mij echt een raadsel!?! Hilversum is ook leuk, lekker gemoedelijk en de Bergweg is een ontzettend mooie buurt! John, top idee!

 12. Janus

  @stric : een slimme organisatie die in Hilversum 4x minder betaalt dan in het achterlijke Amsterdam. En de baas zit om de hoek, wat wil je nog meer.

 13. NPO kijker-vrijdag

  Helemaal top Talpa

  De 3 mollen zijn goed bezig.

 14. Max

  Diegenen die Amsterdam hier ophemelen zijn natuurlijk de hippe internet gekkies. Prima leef je uit daar. Betaal een smak geld voor 4m2 huis, voor 6 euro per uur lekker je auto parkeren en in de file staan. Doei doeiiiiiiiiii.

 15. Dr. DVD

  Ik zou absoluut niet in Amsterdam willen werken. Drama met files, drama met parkeren, drama met OV, drama met toeristen, linkse gekkies en ander gespuis.

  Gewoon één groot drama

 16. P v VO...

  @ Ziezo Mensen die Amsterdam verheerlijken weten zelf niet wat een elendige stad het is geworden , die keer dat ik er wel eens moet zijn lijkt het wel of je in oost Europa bent De van oorsprong jofele Amsterdammer is allang vertrokken naar betere woongebieden en gezonde in de provincie !

 17. P v VO...

  gezonde woongebieden dus!!

 18. Snaggle

  @Max

  Ik betaal 10 euro per vierkante meter. Valt allemaal best mee. Last van toeristen heb ik ook niet. Uiteraard moet je ook niet hier in A’dam komen wonen als je je daaraan zou ergeren. Wat dat betreft zit ik goed in A’dam en mensen als Dr. DVD goed buiten A’dam. Mooi toch.

 19. Mook 'em

  P v VO…, blijf lekker weg dan, ka.nk-erli,jer.

 20. Susan

  Het adoreren gebeurd toch door de zogenaamd hippe, fitgirl/boy, kijk mij nou eens, instagrammende….ik vind mezelf geweldig, overschreeuwende, maar eigenlijk heb ik heeeel weinig zelfvertrouwen types?! Harbour club achtigen….laat me niet lachen!

 21. Olivia Winters

  Susan, waar luI je nou precies over?

 22. Flap

  @PvVO Dat is niet waaar. De meeste mediabedrijven zitten tegenwoordig in Amsterdam. Dat niet alleen, nieuwswaardige bedrijven en politieke partijen zitten met hun hoofdkantoren ook in Amsterdam. Er is geen enkele logica om je studio naar een slaapstad te verhuizen. En Hilversum is nog slechter bereikbaar dan Amsterdam. De files in en uit die stad elke ochtend en avond zijn dramatisch.

 23. huh

  Welk nieuws? dat van de verloren poezen en omgevallen tuinhekjes redactie?

 24. Henk

  John de Mol heeft het waarschijnlijk graag dichterbij. Zijn andere onderdelen zitten ook in Laren en Hilversum.

 25. P v VO...

  @ MOOK EM , JA MEN WEET NU PRECIES WAAR JE VANDAAN KOMT
  EN JE OPVOEDING IS NIET BEST GEWEEST !

 26. Ziezo.

  Amsterdam ziet zwart van de misdaad……dus ik raad alle witte mensen (behalve studenten) aan om te vertrekken…

 27. Klovn

  @Ziezo. Overdrijf niet zo, aapje. Stad met de meeste inwoners, dan kun je verwachten dat er ook de meeste misdaad is. Is niet echt buiten proporties. Net als jouw herseninhoud is het minder dan jij dacht.

 28. L.

  Komen de uitzendingen dan ook vanuit Hilversum?

 29. Zalmneusje

  P v VO, blijf eens van die caрslock af, dwaas!

 30. Smulpaap

  @Susan Harbour club achtigen…zijn nou niet bepaald fitboys- en girls, vooral veel dieren uit de vastgoedkudde in middelmatige pakken

 31. Johan

  1 april?

 32. Jan Voetveegh

  Is dichter bij het huis vanJohn de Flop, dus kan hij sneller persoonlijk ingrijpen.

 33. P v VO...

  Amsterdam BOM ER OP

 34. Ron

  Studio’s blijven dus in Amsterdam blijkbaar. Ook niet handig deze constructie! De NPO doet zijn best om alles te centraliseren en alles bij elkaar te houden met in augustus ook de verhuizing van Radio 2 en 5 naar het mediapark waar ook al Radio 1 en 3 zitten en alle redacties en TV studio’s van het journaal. Totaal onlogische beslissing van Talpa dit!

 35. joost

  Deze dames van Talpa zijn in ieder geval 100% beter dan die kakelende kippen die in de ochtend bij Wakker Nederland alles onverstaanbaar door elkaar staan te schreeuwen.

  Wakker Nederland is zonde van ons belasting geld.

 36. dirk

  Ja ook ik vind Wakker Nederland niks.
  Hoe hebben die nou hun vergunning gekregen.
  En er kijken heel weinig mensen naar.

  Het TV ochtendprogramma van Wakker Nederland is chaotisch.
  Hun “tune”is een armoedig saai deuntje.
  De dames hebben hoge schreeuwende stemmen, zij veranderen van de ene minuut op de andere van onderwerp.
  Gasten worden in de rede gevallen en zien soms tot hun verbazing dat hun betoog afgekapt wordt en over hun onderwerp er niet meer op teruggekomen wordt.
  IK zou als gast me daar nooit voor lenen.
  Qua tijd kom je als gast , als het mee zit , één minuut aan het woord.
  Wakker Nederland heeft in mijn ogen geen bestaansrecht en kost de gemeenschap teveel belasting geld.
  Afschaffen die handel.

 37. Groenig

  De studio’s gaan ook naar Hilversum binnenkort, nog niet helemaal rond.

  En 6Inside begint volgende week maandag in het nieuwe decor.

  Tot zover de wandelgangen.

 38. Televisiefreaks

  Een prima besluit en goed voor de werkgelegenheid van mediastad Hilversum! Het Hart van Nederland straks dus niet langer meer vanuit Amsterdam, maar vanuit het echte mediahart Hilversum waar vandaag de dag nog steeds verreweg de meeste media gerelateerde bedrijven zitten.

 39. P v VO...

  DIRK Probeer de leader maar eens te maken!!! en ga maar eens achter de camera staan, , of in de regiecontrollekamer het in beeld te brengen , evven kijken hoe jij het er van af brengt

 40. P v VO...

  Ik l u l uit mn nek

 41. Mark

  Dus nooit meer “rechtstreeks uit onze hoofdstad is dit Hart Van Nederland”? Dat ia al 24 jaar lang een ingeburgerde tagline.

 42. Ron

  @Groenig: alsof een nieuw decor iets gaat uit maken. Het blijft een slecht bekeken programma en straks met mooier weer nog meer. Misschien vanavond al te merken door het mooie weer van vandaag….

 43. CreaBea

  Is wel goed een centrale nieuws redactie, iets waar de TELEFAFRAF nog wel wat van kan leren.

 44. Mike

  Alles is beter dan Amsterdam.

 45. Mоmo

  Mike, ik heb je wijf gеnеukt en dat was zeker niet beter dan Amsterdam. Je krijgt haar terug dat gоre wijf.

 46. Allesweter

  Vrijdag 31 mei is de laatste uitzending van 6 Inside.

 47. Mick

  Krijgt Hart van Nederland dan ook weer een fatsoenlijk decor. Vergelijk Hart van Nederland uit 2012 met Hart van Nederland van nu. Wat een achteruitgang…

 48. NL commercieeltjes zijn triest

  Talpa en nieuwsredactie, wat een giller.
  Twee man en een gefrustreerde paardenkop.
  Meer is het niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.