Chantal Janzen: ‘Ik zou bij Talpa derde wiel worden’

Chantal Janzen wilde alleen al niet overstappen naar Talpa, omdat ze daar naast Linda de Mol en Wendy van Dijk het derde wiel aan de wagen zou worden. Dat zegt de presentatrice vandaag in het AD. Janzen is door hun vertrek de leading lady van RTL geworden en presenteert straks de grootste hit van de zender: The Voice. “Ik ben niet de zus van een zenderbaas, niet de geliefde van de programmadirecteur. Wat moet ik daar? Ik heb geen zin om het extra wiel aan de wagen te worden.

Dat was ze bij RTL naar eigen zeggen nooit. “En wil ik daar ook niet worden. Ik zou wel gek zijn om weg te gaan.

De Mol kan straks tv-klussen regelen via haar broer, dus haar overstap is logisch, aldus Janzen. “En Wendy, in het spoor van Erland. Begrijpelijk en legitiem.

Voelt Janzen zich nu de koningin van RTL? “Nou koningin… zo zie ik dat zelf totaal niet. Linda en Wendy zijn ouder dan ik. Ik keek vroeger al graag naar hen. Ik heb ook niet het idee dat ik nu een krater moet vullen. Ook toen zij nog bij RTL zaten, had ik niet bepaald iets te klagen over mijn pakket. Ik heb niet het idee: zij weg, ik nieuwe kansen. Die kreeg ik altijd al.

Er moet wel een tandje bij bij RTL. “Zeker, en ik hou wel van die spanning. Voel me verantwoordelijk en verbonden met deze club. Ik kijk elke dag naar de kijkcijfers. Heb ik altijd gedaan. Dat is ons vak.”

RTL staat er volgens haar goed voor. “RTL heeft Paul de Leeuw binnen kunnen halen, dat zegt ook iets. En Eén tegen 100 is terug met Caroline Tensen, een van de beste presentatoren.

Het AD-interview met Chantal Janzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen