Piet Paulusma bij DWDD, Rob Geus bij Twan Huys

De Nederlandse talkshows staan vanavond stil bij de week van de vallende SBS-sterren. Piet Paulusma is te gast in De Wereld Draait Door, Rob Geus in RTL Late Night met Twan Huys. Dat hebben de redacties laten weten. Heel Friesland staat op zijn kop sinds gisteren bekend werd dat Paulusma er aan het eind van het jaar uit ligt bij SBS 6 en vandaag maakt Geus zijn SBS-exit bekend. Bizar, vindt SBS-gezicht Evert Santegoeds. “Rob Geus pikt een graantje mee van Piet“, stelt hij.

Santegoeds wijst erop dat het contract van Geus jaren geleden al niet is verlengd. “Hij zegt eveneens ’slachtoffer’ te zijn van de vernieuwingsdrift van zendereigenaar John de Mol. Maar de professioneel keukenbezoeker is al veel langer uitgerangeerd.

De Privé-baas en Shownieuws-deskundige snapt niet dat de media de Geus-exit nu ineens zo groot brengen. “Via zijn zelf bijgehouden Wikipedia-pagina wordt duidelijk dat hij zijn laatste programma Smerige Zaken in 2016 presenteerde.

Toch krijgt nu ook Rob Geus een hoop aandacht, maar zijn exit staat wel in de schaduw van die van Paulusma. Waar Paulusma bij talkshowkoning Matthijs van Nieuwkerk zit, moet Geus zijn verhaal kwijt bij mindere god Twan Huys.

DWDD heeft vanavond nóg een veelbesproken man in huis: Joram van Klaveren, de oud-PVV’er die nu ineens moslim is.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen