Linda verhuist tijdschrift naar Talpa en wordt Net5-baas

Geplaatst op Thu 14 Feb 2019 om 10:15

Linda de Mol brengt haar mediaplatform LINDA. na vijftien jaar onder bij haar broer John de Mol. Talpa Network haalt het tijdschrift weg bij uitgeverij Sanoma. Dat hebben de betrokken partijen laten weten. Het is niet het enige Linda-nieuws dat Talpa bekendmaakt, want tegelijkertijd wordt duidelijk dat La Mol samen met LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl de Talpa-vrouwenzender Net5 gaat bestieren. Ze willen er ‘de leukste vrouwenzender van Nederland’ van maken.

Linda de Mol was samen met Sanoma mede-eigenaar van LINDA.-uitgeverij Mood for Magazines. Sanoma heeft zijn aandelen nu verkocht aan Linda, die Talpa nu mede-eigenaar maakt. “Talpa Network wil investeren in de groei en de uitbreiding van LINDA., op verschillende platformen.” Daarnaast worden ook samenwerkingen ontwikkeld met andere Talpa Network kanalen, zoals radio en televisie.

De huidige creatief directeur van LINDA., Jildou van der Bijl, blijft in die functie en wordt daarnaast samen met Linda de Mol creatief directeur van de Talpa Network-televisiezender Net5.

Linda de Mol: “Ik zie door deze nieuwe samenwerking echt enorm veel mogelijkheden om het mooie merk en bedrijf, dat LINDA. geworden is, verder uit te bouwen op alle platformen en helemaal toekomstproof te maken en verheug me er enorm op om samen met Jildou Net5 tot de leukste vrouwenzender van Nederland te maken.

Jildou van der Bijl: “Dit is een waanzinnige kans om de sterke vrouwenmerken LINDA. en Net5 nog relevanter te maken voor zowel consumenten als adverteerders. De mogelijkheden zijn eindeloos, mijn hoofd zit al vol plannen. En ik heb veel zin om samen met Linda en de mensen van Talpa Net5 uit te bouwen tot de meest impactvolle vrouwenzender van Nederland.

Talpa Network-baas Peter de Mönnink is verheugd. “Wat een voorrecht om zo’n geweldige samenwerking aan te kunnen gaan. Mood for Magazines is in haar genre hèt benchmark multimediabedrijf in Nederland. Schitterende merken met een echte en hechte binding met de diverse doelgroepen. ‘Leuke vrouwen’ voorop.

Voor Talpa Network een nieuwe parel in het portfolio. De fantastische vakmensen die voor LINDA. werken, blinken uit in creativiteit. Samen met Net5 en andere merken is dit een springplank voor groei. Dat ondersteunen wij van harte.

Alle extensies van LINDA. blijven in de nieuwe samenwerking bestaan en het bedrijf blijft gevestigd in het nieuwe pand aan de Huizerstraatweg in Naarden.

In 2018 bedroeg de omzet van Mood for Magazines 27 miljoen euro en de operationele winst was 6 miljoen euro. Mood for Magazines is gewaardeerd op 47 miljoen euro (waarvan Sanoma 86 procent eigenaar was). Er werken 53 mensen.

Foto: Talpa Network
77 Reacties op “Linda verhuist tijdschrift naar Talpa en wordt Net5-baas”


 1. Dennis

  Waarom Net5 dan niet gelijk omdopen in Linda TV?

 2. Steven

  Bestaat Net5 nog?

 3. John de M.

  Het molesteren van de commerciële zenders is in volle gang.

 4. Tim

  @ Dennis
  En als het geen succes wordt? Dan weer de naam veranderen of wat?

 5. Kijker

  Slimme zet!

 6. Sven L.

  Dit gaat echt wel goede content opleveren. Ben zeer nieuwsgierig !

 7. Chiel

  Nu gaan ze van NET5 weer een vrouwenzender maken? Totaal geen identiteit heeft deze zender meer. Net als SBS9 overigens. Eerst de vooravond met van dat ‘waargebeurde nagespeelde verhalen’ die nu vervangen zijn door 2 afleveringen van The A Team. Dat ook weer op Veronica te zien is. Sowieso een erg vreemde keuze om deze oude meuk in je vooravond te zetten…

 8. Mart

  LINDA.TV heeft al eerder programma’s gehad op Net5. Was toen geen succes.
  Ben benieuwd dat dit gaat werken, en welke programma’s er geprogrammeerd gaan worden.

 9. Zonder Naam

  “Leuke vrouwen voorop.” Lees: welgestelde, makkelijk beïnvloedbare vrouwen.

 10. Michel

  Jaren geleden heb ik eens geroepen dat Sanoma meer moest doen met hun merken /bladen op sbstv je zag alleen vr wonen maar er was veel meer mogelijk …Libelle …Autoweek… Margriet…Linda… Nu zie je ze dus eindelijk bewegen en alle kanalen gaan gebruiken… soms duurt het ff…hoop dat het niet te laat is…

 11. Ron

  Vrouwenzender, het is al zo vaak geprobeerd met Net 5. Wellicht dat het nu met de naam Linda er aan vast gaat lukken maar noem het dan gewoon Linda TV en niet Net 5. Dan weet je gelijk wat er bedoeld wordt en wat je kunt verwachten.

 12. Coeus

  Een TV-zender runnen, doe je er niet even bij. Komen ze nog wel achter.

 13. Aad

  2 oude wijven die hopeloos achter de feiten aanlopen en dan die reactie van nono De Mönnink. Een volwassen vent. Wat een giller.

 14. Aad

  @ Coeus
  Wordt niets.
  Ze hebben er niet de knowhow voor en gaan teveel uit van hetgeen ze zelf zouden willen zien. John de Mol maakt dezelfde fout.

 15. Tim20

  Goed idee, NET5 krijgt meteen weer een duidelijke identiteit.

 16. SBS redactie

  Top move !

 17. robb

  Goede zet en maak er Linda tv van wat is er vrouwelijk aan Net5 ,en pak dan door en maak van sbs6 Veronica 6 ijzersterke merken.

 18. Aad

  @ robb

  Veronica was een ijzersterk merk….. 40 jaar geleden.

 19. Ikke

  Meesterzet.

 20. boris

  Dan valt Sanoma nu ook definitief om

 21. oja

  Slimme move dit. Nadeel is dat de molletjes nu ook al op de werkvloer van NET5 zijn aanbeland. Benieuwd hoe snel de leegloop begint…

 22. Enzo Voorthuijsen

  Dit wordt dus een lachen om niets zender; Linda is er bekend mee.

 23. Mark

  Zou Slim kunnen zijn, maar Lieve Linda, ga genieten van je miljoenen. Er is in de wereld is zo veel meer dan werken….

 24. Sven L.

  @Coeus; Linda heeft de gave om een uitstekend team samen te stellen. Ik geef haar wel een grote kans.

 25. Kees

  Wil dit zeggen dat Karin de Groot haar spullen kan pakken?

 26. Peter

  Chiel 
  Thu 14 Feb 2019 om 10:34

  Nu gaan ze van NET5 weer een vrouwenzender maken? Totaal geen identiteit heeft deze zender meer. Net als SBS9 overigens. Eerst de vooravond met van dat ‘waargebeurde nagespeelde verhalen’ die nu vervangen zijn door 2 afleveringen van The A Team. Dat ook weer op Veronica te zien is. Sowieso een erg vreemde keuze om deze oude meuk in je vooravond te zetten

  ——-

  Ga maar weer buiten spelen want je kletst uit je nek

 27. Peter

  Kees, Karin was al exit. Die vult de stoel tot de volgende directeur televisie aan de slag gaat. En de nieuwe is Marco Louwerens zoals Erland pas geleden bij Jinek zei

 28. mark2

  geweldige zet!!!! erg benieuwd!!!!

 29. J

  Je zou verwachten dat dan ook Linda’s Zomerweek op NET5 zou komen, maar dat gaan ze vast niet doen.

 30. Trudy

  Ze zal wel geld nodig hebben pfffffffffffffffffffffff

 31. Sven L.

  @J; dilemma ja. Al is het dé kapstok om de zender body te geven. Paar goede dramaseries erop. Stuk reality. Mode. Wellicht gaat Fiona Hering iets doen op NET5?

  Ik zie dit eigenlijk wel zitten. TLC scoort ook als n malle in de doelgroep, dus ik snap deze move wel van fam. De Mol.

 32. robb

  Aad mee eens maar door voetbal en VI word het weer wat ,sbs is negatief en vergeet niet het Veronica Magazine word nog het meest verkocht dus ijzersterk.

 33. jelte

  Linda 5, Veronica 8. En dan? Tros 6?

 34. J

  @Sven L. Dit voorjaar staat er volgens mij weinig op de planning voor NET5, alleen die show van Gordon, Mars tegen Venus. En ze hebben nog Grenzeloos Verlief Baby, een relatie/seks programma & Hotel Rules op de planning staan. Beetje ratjetoe aan programma’s.

  Denk dat als Patty bij Talpa gaat tekenen zij vooral op NET5 te zien zal zijn. Ze doet nu ook al dingen voor Linda TV. En bijvoorbeeld Paleis voor een Prikkie past ook beter bij NET5.

 35. Sven L.

  @J; Patty naar NET5 ja.. zou zomaar kunnen. Gaat ze daar ook met Fred van Leer iets doen? Die twee hadden ook een format samen dacht ik ergens gelezen te hebben.

  Nicolette van Dam moet je ‘zender anchor’ maken. Zij ademt behoorlijk uit wat LINDA is (vind ik dan).

 36. Mink Vaillant

  Heel slimme actie. Linda TV ipv Net5 zou een logische actie zijn, maar de 5 in de naam is ook veel waard natuurlijk.

 37. Joris Agema

  Jeetje. 40 miljoen voor een deel van de aandelen van Moods for Magazines. Dat is meer dan de hoofdprijs betalen. Sanoma die om geld verlegen ligt, kan het goed gebruiken. Wel teken aan de wand van hun problemen. Talpa zal deze grote investering voor zichzelf verdedigen in het licht van toekomstige potentie. Net5 is immers een dood merk. Al meerdere keren geprobeerd tot leven te brengen. Lukte niet. Een ok-ig zender, maar geen vrouwen love brand. Nu krijgen ze de kans om er veel meer van te maken. Vraag is wel of LINDA en Linda niet te oud zijn. Het frisse en bijzondere is er bij beiden al een tijdje vanaf.

 38. Peter

  Huidige zenderleing eruit tiefen. Zou ook hoog tijd worden

 39. chris?

  het blijft in de familie GRAAI

 40. CreaBea

  mooi ;l-)

 41. Yoshi

  Dus wederom een RTL kopie??
  RTL 8 en Lounge?

 42. JDJ

  Linda TV wordt echt een succes en een nachtmerrie voor RTL.

 43. Dennis van Splinteren

  Weer een pareltje van een concept dat gaat wegzakken in het Talpa-moeras.

 44. Dennis

  Hoe houd je dat vol: Meerdere programma’s presenteren, een blad maken en nu ook nog creatief directeur van een tv zender. Die komt tijd tekort. Maar gelukkig heeft ze geld zat.

 45. Alexander-F-Arnhem

  Wat een geweldig idee ;-)

 46. Tijl

  En vanavond bij Jinek te gast in plaats van nu nog haar baas RTL…

 47. Chiel

  @Peter, wat klopt er precies niet? NET5 heeft geen identiteit op het moment, zie de programmering. En op SBS9 is The A-Team te zien: https://www.sbs9.nl/programmas/the-a-team/

 48. burgos

  Wat worden bekende, en rijke mensen hier toch voor schut
  gezet,ze hebben het helemaal zelf bereikt hoor.
  De Mol vroeger ook maar een gewoon kereltje,kijken wat die vent bezit,geweldig.

 49. Insider

  Na dit jaar gaat Expeditie Robinson naar Talpa.

 50. Mike

  @insider: dat zou een stunt zijn! De tweede keer dat Talpa het format wegkaapt bij een zender. Eerst van Net5 naar tv zender Talpa, dan nu van RTL naar Net5!

  https://www.adformatie.nl/reputatiemanagement/talpa-moet-sbs-fors-betalen

 51. Ikke

  Linda vanavond bij Jinek. Overstap van Jinek naar NET5 na vanavond stap dichterbij.

 52. Sven L.

  Jinek naar NET5? Van Nieuwkerk naar de late avond? Pauw naar RTL?

 53. liefkleinhertje

  Als die Jinek lekker naar Linda ophoepelt zou wel fijn zijn.
  Dan kan dat voorhoofd lekker op NET5 de Clintons gaan bejubelen.

 54. Bart

  @Aad Veronica kan nog steeds weer een sterk merk worden. SBS6 had al heel lang Veronica 6 moeten zijn. Een familiezender die jong snel en wild is. Gemiste kans al jaren.

  Ik hoop dat ze van NET5 dan wel Linda5 maken en niet de huidige zendernaam behouden. Anders gaat het niet werken.

 55. Bart

  @Insider Dat zou wel een stunt zijn.
  Aan RTL om te zorgen dat dit niet gaat gebeuren en dat ze het snel op de zondagavond van RTL4 gaan zetten. Met Art Rooijakkers & Nicolette Kluivert of weer met de Belgen en dan Art herenigen met Roos van Acker.

 56. MolTalk

  Zeker de hoofdprijs betaald, want de oplage van Linda loopt terug en het aantal advertenties ook.

 57. Mark

  Dit heb ik dus vorige maand voorspeld! Zal vanaf september wel omgedoopt worden tot Linda TV.

 58. Minder of Mirjam

  De naam Net5 kunnen ze prima schrappen, want de 5 voegt niets meer toe. Iedereen heeft RTL5 op 5 staan op de afstandsbediening. Waarom denk je dat er geen RTL6 bestaat? Omdat SBS6 al op 6 staat.

  Net5 is al jaren een vrouwenzender, alleen heel in het begin was het een ‘verdiepende’ zender met iedere avond nieuws en een praatprogramma. Maar dat was echt in het guldentijdperk.

 59. Lies

  Gefeliciteerd ladies. Maak er, in de voetsporen van Oprah, een mooi netwerk van. Het combineren van meerdere platforms zou zomaar een gouden formule kunnen blijken.

 60. west

  Denk dat dit de genadeklap voor RTL 4 zal betekenen , hier hebben ze geen antwoord op , goede zet van de MOLLEN

  zo zie je maar ook al is het nog zo donker onder de grond,,,,de Mollen zien binnemnkort het licht

 61. Lies

  @west: denk dat het heel hard werken wordt voor de mensen bij Talpa. Probeer maar eens de programmering opnieuw in te vullen op SBS en Net5. De slecht bekeken programma’s moeten op korte termijn worden ingevuld. Maar waar mee precies?

 62. west

  @ ja @ Lies In deze branche weet je niets zeker, de kijker moet geprikkeld worden
  met nieuwe programma`s een huis tuin of reality programma is ook niet opvallend
  om mee te komen . of programmas waar op dat moment iedereen over praat in de media ! Maar je moet wel bewondering hebben voor de Mollen wat ze doen!!
  Schept toch veel werk !!

 63. Vera Storm

  Dit is de slimste zet van Talpa (en Linda) tot nu toe. Als digitaal platform heb je er een tv-zender bij en vice versa, waarbij het zwaartepunt zal komen te liggen bij de ontwikkeling van online content. En Lin sleept meteen al een behoorlijke doelgroep met zich mee, die ze nu alleen maar meer kan uitbouwen. Ik ben zeer benieuwd.

 64. Lies

  @west: helemaal mee eens. Ik hoop dat Linda aan de hand van de gegevens van haar lezers en haar online platform luistert naar haar volgers. Qua programmering, waar kijk je als liefst naar op een doordeweekse avond? De vooravond, primetime? Gooi er maar een enquete tegen aan.

 65. Lucasd

  Talpa flop nummer 238.

 66. Lies

  Net5 heeft naast Linda een paar hele goede en sterke dames nodig, zodat het een succes wordt. Intelligente power ladies met een uitgesproken mening en een perfecte staat van dienst. Loretta Schrijver, Eva Jinek, Nadia Moussaid, Merel Westrik, Daphne Bunskoek, Annemarie van Gaal, Astrid Joosten, Anita Witzier, enz….

 67. Anita

  @Lies
  Hahahahah!!

 68. Wyatt

  Dus al haar drama series die op RTL een miljoenen publiek zoudrn hebben zullen het met max 400.000 kijkers moeten doen.

 69. Esther

  @Wyatt

  Maak er maar hoogstens 250.000 van.

 70. Frans

  Maak daar maar weer miljoenen van. John en Linda maken SBS WAANZINNIG GROOT (en RTL kapot klein).

 71. Nitwit

  @ Frans.

 72. aammehoela

  Een heleboel reacties op het feit dat Net 5 een vrouwenzender wordt. Ach ja, best. Zolang ik maar niet hoef te kijken naar dat soort programma’s. Ze concurreren zich wel kapot, TLC, 24 Kitchen, RTL8 met vaak vrouwenseries en wederom dus Net5.

 73. TV Kijker

  Een juiste voorspelling komt uit … https://www.mediacourant.nl/2019/01/linda-de-mol-stapt-over-van-rtl-4-naar-sbs-6/#comment-4252008

 74. Linda geldgraai, gaat het niet worden

  Dit gaat niet goed komen. Even een hype daarna een sof.

 75. Bart

  @Yoshi NET5 was al een vrouwenzender voor dat RTL8 en Lounge bestonden. Al kun je je afvragen of alle 3 wel altijd echte vrouwenzenders zijn of waren.

 76. Mike

  Die Peter de Mönnink blijft ook maar opduiken. Enge incapabele griezel.

 77. Mike

  @Michel Sanoma is zo’n traag bedrijf. Enkele jaren geleden hebben ze vele tientallen talentvolle mensen de laan uitgestuurd. Mensen die nu het verschil hadden kunnen maken. Een flater van jewelste.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.