Qmusic stopt Mattie & Wietze-docu in de doofpot

Mattie Valk en Wietze de Jager zijn in de laatste jaren van hun samenwerking intensief gevolgd door tv-maker Hidde van Warmerdam. De film is klaar om te worden uitgezonden, maar is door Qmusic in de doofpot gestopt. Dat vertelt hij in weekblad Story. Van Warmerdam filmde niet alleen de veelbesproken ruzie tussen Mattie en Wietze van dichtbij, maar ook de nasleep van het babydrama van Mattie. “De documentaire is al geruime tijd klaar“, vertelt hij in het showblad.

Er is erg veel interesse in de film over het radiodrama. “Ik ben inmiddels door ongeveer achttien partijen benaderd die hem heel graag willen hebben en uitzenden. Partijen vanuit de hoek waaruit je dat verwacht maar ook van heel andere kanten, waar je absoluut geen interesse van zou verwachten.”

Qmusic houdt de boel tegen. “Wat er gaat gebeuren met het materiaal is aan Qmusic, zij hebben de docu nu in hun bezit. Ik denk inderdaad dat als ik het juridisch helemaal zou uitspelen, ik uiteindelijk zou mogen doen wat ik wil met het materiaal. Maar dat wil ik niet. Ik heb zo lekker gewerkt met een heleboel mensen van Qmusic, dat ik absoluut geen problemen met ze wil.”

Qmusic heeft de docu al twee jaar in een kluis liggen, maar Mattie heeft nog steeds last van een imagoprobleem en deze film zou daar niet bij helpen.

Een woordvoerder van Qmusic laat aan Story weten: “Mattie en Wietze zijn een tijd gevolgd door camera’s, maar de documentaire is niet afgemaakt. De laatste opnames dateren van voordat Wietze besloot over te stappen naar Radio 538. Het zou kunnen dat er in de toekomst nog wat mee gebeurt, maar dat maken we dan tijdig bekend.”

Het Story-artikel Stopt Qmusic SCHANDALEN Mattie Valk in de DOOFPOT? kunt u lezen via Blendle.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen