Barbara Barend zwaar hypocriet inzake Job Gosschalk

Barbara Barend toonde zich woensdag in de rubriek 6 Inside zwaar hypocriet over het onderwerp Job Gosschalk. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Albert Verlinde was weer vrij kritisch over de vieze castingdirector, maar Barend sprong zowaar voor hem in de bres. “Wat hij gedaan heeft is wel raar, maar niet strafbaar toch? ‘Wil je je broek naar beneden doen?’, kan hij niet op veroordeeld worden. Ik denk dus helemaal niet dat het het failliet is van de #MeToo-beweging.

De mediarel heeft zijn werk nu wel gedaan, vindt Barend. “Dit heeft dus aangetoond dat dat soort castings niet meer kunnen. Dat is gestopt. Alleen als hij echt misbruikt heeft of bij minderjarigen, dan moet hij gestraft worden.”

Gosschalk is volgens haar genoeg gestraft. “Hij heeft wel zo op z’n flikker gekregen. Hij heeft geen werk meer.

Het is opvallend dat Barend zo mild is voor Gosschalk, aangezien ze Gijs van Dam aan de allerhoogste boom ophing toen Jelle Brandt Corstius hem van orale verkrachting beschuldigde.

Waar Gosschalk aantoonbaar tientallen keren misbruik heeft gemaakt van zijn machtspositie, is er geen enkel bewijs voor de beschuldiging van Brandt Corstius.

Toch veroordeelde Barend hem publiekelijk: “Die dader van de verkrachting van Jelle Brandt Corstius is een grote klootzak! Vieze vuile goorlap, gore verkrachter die je bent!! Dat je het weet! Eikel.

Hoe hypocriet wil je het hebben? Een saillant detail is dat Gijs van Dam als hoofdredacteur van 6 Inside sinds kort de baas is van Barend. Of de twee het met elkaar hebben uitgepraat, wilde SBS onlangs niet zeggen.

Verlinde blijft bij zijn mening over Gosschalk: “Nee, ik vind dat niet. Ik ken Job erg goed, maar ik ben ten eerste ongelooflijk teleurgesteld dat hij dit jarenlang geflikt heeft en ten tweede dat hij zo’n lafbek is dat hij sindsdien ondergedoken is. Dan denk ik: kom op, vent, kom naar buiten met je verhaal en zeg ook dat het je oprecht spijt.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen