Waylon adviseert Voice-finalisten om niet te tekenen

Waylon zal zich niet geliefd maken bij zijn collega’s van The Voice of Holland. Hij adviseert de volgende winnaar van de talentenjacht om vooral geen contract te tekenen. Dat laat hij vandaag weten in De Telegraaf. Waylon besloot in 2008 ook geen contract te tekenen toen hij tweede werd in Holland’s Got Talent. “Toen ik mij niet vastlegde, werd gezegd dat ik een jaar niet mocht werken. Ja, nou en? Toen had ik de tijd om mijn shit op orde te krijgen, liedjes te schrijven en een eigen plaat op te nemen.

Daarna kwam zijn eerste hitsingle Wicked Way en tekende hij bij Motown. “Als ik had meegedaan aan The Voice, had ik geen enkel contract getekend daarna. Dan had ik gezegd: ’Zoek het allemaal maar uit. Er zijn tweeënhalf miljoen mensen die mij hebben gezien en die gaan mij niet vergeten. Ik ga nu werken aan mijn eigen carrière.’

De mensen die je aangewezen krijgt zijn niet per se goed voor je, aldus Waylon. Hij hoopt daarom dat kandidaten straks ook ná de winst nog een keuze krijgen. “Daarna zouden de platenmaatschappij en de managers hun best moeten doen om het talent binnen te halen.

Nogmaals, The voice of Holland is een geweldige etalage. Beter ga je niet vinden. Maar het werkt vanuit twee kanten.

Het verhaal ‘Waylon geeft bijzonder advies aan Voice-talenten’ kunt u lezen op Telegraaf.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen