Wolter Kroes wil wettelijk minimum NL-talig op radio

Als Wolter Kroes minister van Media was, dan zou hij radiozenders verplichten om minstens 50 procent Nederlandstalige muziek te draaien. Dat zei hij dinsdag in de talkshow Jensen op RTL 5. Kroes heeft de hele nacht liggen dromen van een toekomst waarbij de radiozenders niet meer om zijn muziek heen kunnen. “Ik zou verplichten om Nederlandstalige muziek op alle radiozenders uit te zenden. 50 procent minimaal. Ja, minimaal. Voor alle zenders. NPO, alles, 538, maakt niet uit wie.

Is 50 procent wel een reëel percentage? “60 procent mag ook, maar ik wil niet overdrijven. Het is wel jammer, hè? In Frankrijk en Duitsland is het gewoon verplicht. Het wordt wel veel gedraaid daar.”

Mensen die Nederlandstalige muziek waarderen, kunnen toch terecht bij zenders als Radio NL? “Ik wil niet zeggen dat we helemaal niet gedraaid worden, want er zijn zenders die ons wel draaien, maar ik vind dat de Nederlandstalige cultuur in de muziek erg wordt onderschat.”

En dan is er ook nog eens 100% NL. “100% NL doet niet zo veel aan ons meer. Dat vind ik wel jammer.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen