RTL zet Kaj op Expeditie Robinson en slaat mea culpa

RTL schuift Kaj Gorgels naar voren als de nieuwe host van Expeditie Robinson én komt met een publiekelijke mea culpa over de PR-blunder over het ontslag van Dennis Weening. Dat is te lezen in een persbericht van de zender. Gorgels is ongelooflijk trots.”Ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou presenteren. Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen.”

Robinson is de afgelopen maanden in het nieuws geweest vanwege het ontslag van Weening, vermoedelijk omdat Art Rooijakkers de presentatie van de show opeiste bij zijn komst naar RTL. Hij krabbelde onlangs terug.

Gorgels daarover bij RTL Boulevard: “Het is natuurlijk vervelend dat er zo veel gedoe is geweest, maar ik was er niet echt bij betrokken in het begin. Ik ben er pas recentelijk voor benaderd. Ik ben gewoon hartstikke blij dat het gelukt is.”

Dennis Weening laat op Instagram weten: “Fijne vent. Geniet van het allermooiste programma wat er is.

Reactie RTL

Werner van Es, programmadirecteur van RTL 5, is blij met Gorgels, die in juni voor twee jaar tekende bij RTL: “Wij zijn heel blij dat Kaj als fan en oud-kandidaat nu presentator wordt van één van onze meest geprezen programma’s. Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers. Samen met zijn eigen ervaring bij ‘Expeditie Robinson’, gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma. We wensen hem en Nicolette alle succes.

Ook laat hij zich uitgebreid uit over de PR-blunder: “Er is veel te doen geweest rond het vertrek van Dennis Weening. Dat vinden wij heel jammer. We hebben in de communicatie fouten gemaakt, die voor onnodige ruis en speculatie hebben gezorgd. Het is nu tijd om vooruit te kijken. We willen Dennis nogmaals bedanken voor zijn onmiskenbare aandeel in het succes van ‘Expeditie Robinson’ en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe plannen.

Boulevard

En gezien dat statement durven ook de presentatoren van RTL Boulevard ineens een pittige mening te hebben. Beau van Erven Dorens: “RTL had zich heel veel ellende kunnen besparen door gewoon eerlijk te zijn. Dat is trouwens de beste oplossing voor veel dingen in het leven. ‘We willen Dennis Weening niet meer als presentator, we willen een nieuwe.’ En die nieuwe is Kaj Gorgels.

Luuk Ikink: “Ze hebben er een puinhoop van gemaakt hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen