RTL zet Kaj op Expeditie Robinson en slaat mea culpa

Geplaatst op Sat 12 Jan 2019 om 8:05

RTL schuift Kaj Gorgels naar voren als de nieuwe host van Expeditie Robinson én komt met een publiekelijke mea culpa over de PR-blunder over het ontslag van Dennis Weening. Dat is te lezen in een persbericht van de zender. Gorgels is ongelooflijk trots.”Ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou presenteren. Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen.”

Robinson is de afgelopen maanden in het nieuws geweest vanwege het ontslag van Weening, vermoedelijk omdat Art Rooijakkers de presentatie van de show opeiste bij zijn komst naar RTL. Hij krabbelde onlangs terug.

Gorgels daarover bij RTL Boulevard: “Het is natuurlijk vervelend dat er zo veel gedoe is geweest, maar ik was er niet echt bij betrokken in het begin. Ik ben er pas recentelijk voor benaderd. Ik ben gewoon hartstikke blij dat het gelukt is.”

Dennis Weening laat op Instagram weten: “Fijne vent. Geniet van het allermooiste programma wat er is.

Reactie RTL

Werner van Es, programmadirecteur van RTL 5, is blij met Gorgels, die in juni voor twee jaar tekende bij RTL: “Wij zijn heel blij dat Kaj als fan en oud-kandidaat nu presentator wordt van één van onze meest geprezen programma’s. Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers. Samen met zijn eigen ervaring bij ‘Expeditie Robinson’, gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma. We wensen hem en Nicolette alle succes.

Ook laat hij zich uitgebreid uit over de PR-blunder: “Er is veel te doen geweest rond het vertrek van Dennis Weening. Dat vinden wij heel jammer. We hebben in de communicatie fouten gemaakt, die voor onnodige ruis en speculatie hebben gezorgd. Het is nu tijd om vooruit te kijken. We willen Dennis nogmaals bedanken voor zijn onmiskenbare aandeel in het succes van ‘Expeditie Robinson’ en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe plannen.

Boulevard

En gezien dat statement durven ook de presentatoren van RTL Boulevard ineens een pittige mening te hebben. Beau van Erven Dorens: “RTL had zich heel veel ellende kunnen besparen door gewoon eerlijk te zijn. Dat is trouwens de beste oplossing voor veel dingen in het leven. ‘We willen Dennis Weening niet meer als presentator, we willen een nieuwe.’ En die nieuwe is Kaj Gorgels.

Luuk Ikink: “Ze hebben er een puinhoop van gemaakt hier.

Foto: RTL
43 Reacties op “RTL zet Kaj op Expeditie Robinson en slaat mea culpa”


 1. Boris

  Als hij echt denkt dat Dennis Weening mister Robinson is, dan is hij bij voorbaat al niet geschikt voor dit programma als presentator.

 2. Henkie van de hoek

  Ik haak af nu…

 3. Rww

  Ernst-paul is natuurlijk mr robinson.

 4. vd Berg

  @ Rww
  Wie?

 5. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wie in vredesnaam is Kaj Gorgels.

 6. Ed

  Sinds het overlijden van Ernst Paul is het programma compleet afgegleden

 7. Sneep

  Dit is zo extreem kansloos. Met een Art (of gewoon Dennis) en een verplaatsing naar RTL4 hadden ze hun belangrijkste zender nog een echte kijkcijferhit gegeven, maar met Kaj die als amateur eigenlijk pas net om de hoek komt kijken doen ze overduidelijk een wanhopige actie om de doelgroep van RTL5 (jongeren) binnenboord te houden die toch al niet in lineaire tv geïnteresseerd is. Ik verwacht hiermee ook dat er nog meer kutrappers en vloggers bijkomen als kandidaten en dat er een paar mensen op een apart eilandje zitten die je alleen kan bekijken online (zie Hunted) en dat na jaren de kijkcijfers ineens gaan inkakken. Zijn er ook al PR mensen ontslagen daar inmiddels eigenlijk?

 8. Kees Twist

  Een you tube ster die niets kan,,,,

 9. freek

  Hoe is die Kaj beter dan Dennis. Welk probleem is daar mee opgelost?

  Kijk een oude aflevering terug met Ernst-Paul en zie dat er van Expeditie Robinson nog niet eens de helft is overgebleven.

  k*t-rappertjes die het nog geen dag volhouden. Inhoudloze millenials die niets te melden hebben.
  De meest legendarische afleveringen waren met onbekende Nederlanders en Belgen.
  Helaas is de glans er nu vanaf.

 10. Fox Mulder

  Het presenteren van het Robinson programma is dan ook een hele zware klus. WTF! Je moet wel een ongelofelijk non-talent zijn om met de minimale tekst die je als host hebt het programma te verkloten.

 11. ℙino

  @freek: dat de presentor dan niet dronken zijn roes ligt uit te slapen elke dag

 12. freek

  @pino Dan gooi je na een waarschuwing de betreffende persoon eruit.
  Als het echt waar is, waarom laat je iemand dan vijf seizoenen doorgaan?

  Noem trouwens iemand onder de 45 die niet drinkt of andere middelen gebruikt in tv-land.
  Dat zou pas bijzonder zijn.

 13. maksfaktor

  Kaj Gorgels.

  Klinkt als kokhalzen en kotsen.

 14. Ron

  Wat een slechte keuze. Er zijn toch wel betere anti-presentatoren te vinden die Expeditie Robinson beter kunnen ‘dragen’ dan dit youtubertje met een beetje talent voor zijn doelgroep. Prima voor programma’s als Temptation Island of Adam zkt. Eva maar Expeditie Robsinson is van een ander kaliber, dat is het ‘instituut’ van RTL 5. Slappe keuze dus, maar blijkbaar moesten ze snel beslissen omdat ze nu ook een Videoland editie gaan draaien binnenkort. Jammer dit. Maar wellicht went het, Dennis Weening zag men ook niet gelijk zitten als presentator weet ik nog.

 15. Bart

  Een hele domme zet om dit jongetje op de presentatie van zo’n groot programma te zetten. Kay was op de middelbare school die jongen met de grootste mond en de pestkop in de klas. Wonend in een ons kent ons buurt en op zaterdag voetballen. Op tv en in zijn filmpjes veel geschreeuw en haantjes gedrag. Kay Gorgels heeft helemaal niets te zoeken in de tv wereld. Nul talent! Je laat iemand die in de bouw hoort te werken toch geen tv programma’s presenteren? De zoveelste faal van Werner van Es. Hoelang mag die man daar nog verder RTL5 kapot maken?

 16. Tessa

  Verschrikkelijke keuze.

  En we weten dus allemaal hoe het gegaan is. Art wilde robinson presenteren, maar door de media aandacht met de rare manier van vertrek van Dennis, wilde Art het niet meer doen om zo zijn goede naam te behouden.

  En Kaj is dus 2de keus. Een vlogger die niet kan presenteren en die niet eens ABN kan praten.

  Jammer.

 17. Rob

  @ Bart

  Jij was op school de pispaal.
  Hier trouwens ook.
  Ranzig homootje.

 18. Bart

  @Rob ik was zeker niet de pispaal op school.
  Ik heb je reactie en je ip adres trouwens even gemeld.

 19. Rob

  @ Bart

  Dat was je wel en je hebt er nog steeds een trauma van.
  Net als van het feit dat jij als homo een teleurgestelde hetero bent.
  Teleurgesteld in alles en iedereen.

 20. Will

  Jammer. Zelfde soort ordinaire type als Nicolet. Waarom heeft RTL niet voor Katja en Art gekozen. Misser.

 21. ano@niem.nl

  Kaj Gorgels??? Wtf!!! Wat een misser.

  Er is na Ernst-Paul en Evi nooit meer zo’n goed presentatieduo geweest!

 22. Stamina

  @Tessa

  Pleur op met je ABN, pedante teef!

 23. Ricardo

  Bart heeft klaarblijkelijk bij Kaj in de klas gezeten, anders zou ie niet zo praten

 24. SAT

  “Ik ben er pas recentelijk voor benaderd.”

  Het jongetje heeft nog geen mediatraining gehad en heeft niet door dat hij de geruchten hiermee onderstreept. Art was de vervanger van Dennis, maar om niet hun gezicht te verliezen hebben ze à la minute een nieuwe presentator moeten zoeken.

 25. Laurens

  Wat mij betreft geen beste keuze. Kaj kan nog wel op Adam zoekt Eva, omdat dit een kleine rol is. Niet op het prestigeproject van RTL5 of eventueel straks op RTL4.
  Art was perfect geweest en het was na een seizoen ook vergeten, net als bij Dennis Weening destijds.

 26. Wat n zijkerds allemaal

  Hartstikke leuk hoor kay, trieste figuren hier die allemaal zo negatief reageren.
  Allemaal thuis achter hun computertje de wereld af te blaffen. Ga genieten van het leven depressieve honden.

 27. Joop55

  Volgende seizoen alleen maar tienervloggers in het programma, kan beter doorgesluisd worden naar Talpa.

 28. Nero

  Eerst zien dan geloven. Maar aan de hand van zijn eigen filmpjes en zijn presentatieklussen zie ik het talent niet. Ik zie vooral een lege huls die populair doet en niet zoveel om het lijf heeft. Wanhopige keuze denk ik.

 29. roevka

  Zelfde soort rotstreek als met Evi Hansen. Ze willen multi-inzetbare talenten die in elke show kunnen komen opdraven. De programmamakers hebben niet in de gaten dat kijkers het meer dan beu zijn om elke keer maar weer dezelfde gezichten te zien.

 30. Koen

  @Ricardo Ach daar hebben we weer een van de vriendjes van Kay.
  Het trollenleger van Kaytje dat overal reageert, klikt en dreigt als iemand iets negatiefs over Kay zegt.

  Dat zegt een hoop over Kay en zijn omgeving. Kijkt u allen even de reportage bij het programma Screentest terug na afloop van het Televizierringgala en u ziet waarmee u te maken heeft. Met een slokkie op dat wel. Maar dat mag dus nu Expeditie Robinson presenteren. Hoogmoed komt voor de val dus op dat laatste wachten we dan maar.

 31. Kees van Twist

  Wij noemen hem thuis Kay Kannix.

 32. Sneep

  @Koen Screentest?

 33. Mike

  Kay doet het goed in de doelgroep van RTL5 dus begrijpelijke keuze. Mocht ie het niet goed doen dan zal het jaar erna alsnog Art worden gevraagd.
  Overigens geen gekke gedachte, mocht RTL de Voice kwijt raken, dit programma te verhuizen naar RTL4 en het recht tegenover de Voice te programmeren. En dan eens diep in de buidel te tasten om échte A-sterren te strikken voor dit programma.

 34. Rww

  @vd berg Ernst-Paul Hasselbach in 2008 tijdens opnames overleden.

 35. Yvette

  Een wanhopige poging tot verjonging van dit programma. Daar gaan ze het niet mee redden. Volgend jaar Katja en Art!

 36. Sneep

  @Rww, ter aanvulling: niet tijdens opnames van ER

 37. harteloze henk

  Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen waren de beste gezichten die Robinson gehad heeft.

 38. Michael

  Wat een zeer slechte zet van RTL. Kaj Gorgels, een B-ster, op één van de beste programma’s van RTL. Het is wel duidelijk dat RTL druk bezig is zichzelf op te heffen. Ernst-Paul is nog altijd in onze gedachten en Evi was ook een topper.
  Met Nicolette (voordeel van de twijfel) en Kaj wordt het toB, met hoofdletter B.

 39. vd Berg

  @ Rww

  Wie?

 40. vd Berg

  @ Sneep

  Jullie weten er geen fuck van.
  Die Hasselbach ofzoiets, dat was de Knight Rider.

 41. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  B niveau presentatoren zijn helemaal IN want er moet heel veel bagger tv worden gemaakt.
  RTL is bijna fake news.

 42. Gijs

  Top keuze. Als is het maar omdat alle zogenaamde experts hier het niks vinden.

 43. Bennie

  Zolang het niet Paul de Leeuw is vind ik het best.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.