Aboutaleb is pers dankbaar voor afschermen familie

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, vindt dat de Nederlandse pers heel netjes omgaat met publieke figuren. Dat laat hij weten in het AD. Aboutaleb wil zijn familie liever niet in de publiciteit hebben en de pers houdt daar goed rekening mee, vertelt hij. De burgemeester is de media daar dankbaar voor. “Ik ben blij dat de pers daar heel voorzichtig mee omgaat. Foto’s worden vaak uitgesneden zodat zij er niet op staat. Ze is een kind van 13, ik wil niet dat ze last krijgt.

Hij verschijnt dan ook niet continu met zijn familieleden op rode lopers. “Mijn vrouw is met mij op officiële gelegenheden zoals 4 en 5 mei, het kerstdiner en de nieuwjaarsreceptie. En ik neem mijn dochter mee bij het afsteken van het vuurwerk.

Waarom is Aboutaleb zo voorzichtig? “Ik vind dat ik moet oppassen om met mijn hele hebben en houden als mens in de arena te springen. Ik wil oppassen dat familieleden last krijgen van de manier waarop ik de stad bestuur.

De beveiligde burgemeester doelt vooral op bedreigingen. “Zeker. Ik ga er niks over zeggen. Maar dat kinderen daarop worden aangesproken, dat ze sms’jes krijgen, dat is niet goed.

Het AD-interview met Ahmed Aboutaleb kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen