Luuk Ikink verwacht alsnog samenwerking RTL en SBS

Geplaatst op Sun 06 Jan 2019 om 9:10

Het mag nu dan wel oorlog zijn tussen RTL en het SBS van John de Mol, maar toch verwacht Boulevard-ster Luuk Ikink dat het op termijn alsnog tot een samenwerking komt tussen beide partijen. Dat heeft hij gezegd in ‘t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. De Mol heeft begin 2018 geprobeerd om tot een intensieve samenwerking te komen met RTL, maar die sloeg de deur dicht in zijn gezicht. Nu slaat de miljardair keihard terug naar RTL door al zijn succesformats daar weg te halen.

Toch lijkt een samenwerking tussen RTL en SBS onvermijdelijk in deze veranderende mediawereld. “Een samenwerking tussen RTL en SBS zie ik wel gebeuren. Er zijn gesprekken geweest tussen John de Mol en RTL en die zijn spaak gelopen, maar het kan niet anders dat het een keer wordt gladgestreken en die partijen gaan samenwerken. Ik kan me niet voorstellen dat het niet gaat gebeuren.”

Ziet hij daarin een rol voor zichzelf weggelegd? “Ik wil wel graag dingen blijven maken en een plek in een directie of zo: ik denk niet dat het iets voor mij is. Misschien ligt het over tien jaar anders. Nu wil ik nog gewoon graag dingen maken.”

Tot nu toe heeft De Mol zijn formats It Takes 2 en Dance Dance Dance weggehaald bij RTL. Met een aantal advocaten probeert hij nu om ook The Voice of Holland te verhuizen naar SBS.

Foto: RTL
31 Reacties op “Luuk Ikink verwacht alsnog samenwerking RTL en SBS”


 1. Sukk0l

  ‘Dingen blijven maken’…. oké maar war ‘maakt’ Luuk Ikink dan? Deze jongen kan namelijk niets. Aankodingen wat Yolanthe vandaag op instagram heeft gezet is niet ‘iets maken’. Wat een ongelofelijk nontalent is dit.

 2. mediamagnaat

  Uiteindelijk verkoopt De Mol alles weer aan RTL

 3. Pak sneeuw

  De opdracht vanuit Duitsland is: ‘nicht mehr hereinlassen.’

  De Mol kan het verder vergeten.
  En terecht.

 4. Marko

  Dat noemen we chantage

 5. Pieter

  De formats worden eerder een succes omdat ze op RTL uit worden gezonden dan dat Talpa ze ‘bedenkt’ (zie aandeel van de zender in de creatieve ontwikkeling van het format van the Voice). Buitengewoon verstandig van RTL om even afstand te nemen van de kille LED-fabriek die Talpa heet. Vind het van Talpa een zakelijke fout: verliezen met RTL een grote afnemer + de enige partij die hun formats in Nederland echt succesvol op de markt hebben weten te brengen. Dat succes is nodig om het aan het buitenland te kunnen verkopen. Noem mij 1 Talpaformat dat op SBS is gelanceerd dat succesvol en langdurig in het buitenland wordt verkocht. Precies…

 6. Wietse

  Het orakel spreekt.

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Pieter heeft hier wel een puntje.
  Op de dorre bodem van haat en venijn groeien geen bloemen.
  Heel misschien dat kwalbert in z’n element is in het riool van de samenleving edoch wij vermoeden dat hij wél mikt op kijkerspubliek. En dat heeft al ras de kuierlatten genomen. Bye bye, zwaai zwaai, beter dan dit wordt het niet.

 8. Sven L.

  @ PAK SNEEUW; zou ‘t echt?

  Als RTL Group Talpa voor een prikkie binnenboord kan halen, zouden ze het toch wel doen lijkt me?

 9. TP Vision

  Denk eerder andersom Sven, Bertelsmann heeft het wel gezien bij de lineaire televisie. Saneren of verkopen van de RTL Groupe is een kwestie van tijd.

 10. José

  @Pieter:
  The Next Boy/Girl Band (4 landen), Designdroom (2 landen), 5 Golden Rings (7 landen), Utopia (6 landen), Sing it (9 landen) zijn aan het buitenland verkocht.

 11. Pieter

  @José:
  Kom op, je moet beter kunnen. 5 golden rings is een coproductie met ITVS, Utopia is in de meeste landen binnen een half jaar van de buis geknikkerd (zie VS, DLD). Zo kan ik nog even door. Ik had het over succesvol en langdurig: als Utopia binnen een half jaar door misproductie wordt gecanceld kunnen we niet over succesvol of langdurig spreken, lijkt me.

 12. Jimbo

  John de Mol is vreemd bezig. Gedraagt zich een beetje als een soort Judas.
  Hij heeft geluk dat hij niet met een bepaalde Italiaanse organisatie te maken heeft, want dan zou hij allang zijn verdwenen.

 13. Admiraal de Ruijter

  Niet meer kijken naar die bagger tv, lang leve de NPO👌🏻

 14. ano@niem.nl

  Dat SBS en RTL in elkaar zullen opgaan op termijn is wel duidelijk. In het huidige medialandschap is er eenvoudigweg geen ruimte voor 10 zenders van RTL en SBS gezamenlijk. De helft zou meer dan prima zijn, stuwt ook de kwaliteit omhoog.

 15. Jan Evertsen

  Lang leve de NPO, waar u verplicht aan meebetaalt!

 16. anonymous

  Nee RTL en SBS gaan niet samenwerken.
  SBS kan alle programma’s bij RTL wegkapen maar dan nog hebben ze slechte kijkcijfers
  Niemand wil naar SBS kijken
  Alles wat van RTL naar SBS gaat flopt.

 17. robb

  Bertelsmann laat nooit rtl nederland los ,ik denk eerder aan een samenwerking talpa/bertelsmann zodat John sbs zenders kan samen voegen met rtl en hij de baas is over alle commerciële zenders gelukkig is de overname van de telegraaf mislukt.

 18. Jan Evertsen

  Robb is specialist in het neerplempen van warrige fantasieverhaaltjes.

 19. TP Vision

  robb is een beetje in de war, kan hij wss zelf ook niks aan doen.

 20. Kees van Twist

  Luuk is een droeve roeptoeter van RTL.

 21. fred

  Tief toch op en val de mensen niet lastig irritante Luuk Ego Ikink.

 22. Vonnie

  Wie is deze ikink , nooit van gehoord

 23. Moud

  3de artikel uit 1plaatsgevonden interview. Wat een armoede MC.

 24. Mo

  Vonnie, en jij, wie ben jij.

 25. He

  De mol haalt allen programma,s bij rtl waar de mensen op uit gekeken zijn en kijk naar de kijkcijfers van sbs en zijn zusjes, daar kijkt toch geen hond naar.

 26. Lies

  Een samenwerking tussen RTL en SBS? Natuurlijk niet! Die concurreren elkaar de tent uit. May the best woman win.

 27. Wyatt

  RTL heeft al genoeg eigen zenders wat moeten ze met SBS erbij?

 28. Geronimo

  Ik ga hem pas serieus nemen als hij uit de kast durft te komen. Tot die tijd zie ik iemand, wiens leven een leugen is.

 29. de Behanger

  Tja die vuile sidekick. Als ja sidekick wil zijn declasseer je jezelf. Vuile zeikbril!

 30. de Behanger

  Domme kasthomo ook.

 31. Mem Visser

  Smerige zeikbril

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.