Paul Haenen mist wekelijkse satire op televisie

Paul Haenen, onder meer bekend van zijn typetje Dominee Gremdaat, mist een wekelijks satirisch programma op de Nederlandse televisie. Dart heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Haenen vindt het een ongelooflijk gemis. “Het nadeel van de publieke en commerciële omroepen vind ik dat er zo veel baasjes zijn die bepalen wat er uitgezonden wordt. Wat er bijvoorbeeld mist is een goed satirisch programma dat elke week wordt uitgezonden.

Het maakt hem niet uit wáár het wordt uitgezonden. “Of bij de publieke omroep of bij de commerciële omroep. Maar bij de publieke omroep heb je dan een netmanager die dat tegenhoudt.”

De NPO maakt verkeerde beslissingen, vindt Haenen. “Af en toe krijgt Sanne Wallis de Vries de kans, dan weer Sophie Hilbrand, dus het is hobbysatire. Daar heb je helemaal niks aan. Je moet echt goede, strakke satire hebben die ook maatschappijreinigend werkt. Door die netmanagers wordt dat tegenhouden.”

Toen ik vroeger bij de VPRO begon was er totale vrijheid en toen keken ze ook eigenlijk helemaal niet. Je kon alles doen, eigenlijk wat je nu hebt bij Veronica Inside, dat je het zelf bepaalt. De personalities bepaalden wat er gebeurt, nu zijn de netmanagers de baas.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen