RTL 4 vindt kijkcijfers Screentest te laag

RTL 4 vindt de kijkcijfers van zijn zondagshow Screentest met Gordon te laag, ook al staat de talentenjacht recht tegenover Boer Zoekt Vrouw. Dat heeft de zender laten weten aan RTL Boulevard. Waar Miljoenenjacht twee miljoen kijkers scoorde tegenover de boerendatingshow van Yvon Jaspers, kwam opvolger Screentest zondag uit op slechts 235.000 kijkers. Kennelijk is er geen doelgroep te vinden waarin de kijkcijfers wél om aan te zien zijn, want RTL reageert verrassend eerlijk.

De zender laat onomwonden weten niet blij te zijn met de scores van het laatste RTL-programma van Gordon. “Uiteraard vinden wij de cijfers ook laag.”

RTL haalt het programma niet van de buis. Dat zou wel een heel roemloze aftocht zijn voor Gordon. “De concurrentie was heel pittig zondagavond met Boer Zoekt Vrouw en Max Verstappen, maar wij geloven in deze talentenjacht op de zondagavond met het nostalgische spelelement wat goed past bij de RTL 4-kijker.”

Volgende week is de kwartfinale en wordt de spanning naar de finale opgebouwd dus zijn wij hoopvol op kijkcijfers die zich ook weer gaan opbouwen en naar de finalist die een presentatiecontract wint bij RTL.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen