Paul Römer op de radio aangevallen om topsalaris

Paul Römer, directeur van omroep NTR, is op de radio aangevallen om zijn topsalaris van 230.000 euro per jaar. De ‘fotodetective’ van de Volkskrant, Hans Aarsman, vindt dat hij alleen maar graait om zijn status hoog te houden. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Aarsman reageerde op de topsalarissen bij BBC. “Ik vind mensen die meer dan anderhalve ton verdienen… Ik vind het allemaal zo zielig. Ik denk dan: waar heb je het voor nodig, weet je wel? Het is alleen maar status.

Presentatrice Ghislaine Plag daarop: “Er zit er eentje tegenover je: Paul Römer.”

Hans Aarsman: “Ze willen alleen maar een nóg dikkere auto of weet ik veel wat ze allemaal doen. Of een nog mooier huis. Mooie juwelen. Je wordt er echt niet gelukkiger van?

Paul Römer: “Ik ben een buitengewoon gelukkig man, maar dat heeft niets te maken met mijn jaarsalaris. Dat heeft alles te maken met dat ik gezond ben en een vrouw en twee fantastische kinderen heb.”

Hans Aarsman: “Dan lever je toch gewoon wat in, als je het helemaal niet nodig hebt?

Paul Römer: “Ik zit al zeven jaar op hetzelfde. Dat is openbaar en kun je gewoon lezen. Toen ik aangenomen werd was het de balkenendenorm. Dat wordt de WNT-norm en dat betekent dat er van mijn salaris 50.000 euro afgaat omdat de wet aangepast is. Dat gebeurt op 1 januari aanstaande.”

Römer is bij de NPO de omroepbaas met het hoogste salaris. Op twee staat Jan Slagter met 219.000 euro. Beide heren kunnen boven de WNT-norm van 181.000 euro verdienen, omdat ze gebruikmaken van een overgangsregeling.

 

Foto: NPO Radio 1

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen