Paul Römer op de radio aangevallen om topsalaris

Geplaatst op ma 16 jul 2018 om 12:30

Paul Römer, directeur van omroep NTR, is op de radio aangevallen om zijn topsalaris van 230.000 euro per jaar. De ‘fotodetective’ van de Volkskrant, Hans Aarsman, vindt dat hij alleen maar graait om zijn status hoog te houden. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Aarsman reageerde op de topsalarissen bij BBC. “Ik vind mensen die meer dan anderhalve ton verdienen… Ik vind het allemaal zo zielig. Ik denk dan: waar heb je het voor nodig, weet je wel? Het is alleen maar status.

Presentatrice Ghislaine Plag daarop: “Er zit er eentje tegenover je: Paul Römer.”

Hans Aarsman: “Ze willen alleen maar een nóg dikkere auto of weet ik veel wat ze allemaal doen. Of een nog mooier huis. Mooie juwelen. Je wordt er echt niet gelukkiger van?

Paul Römer: “Ik ben een buitengewoon gelukkig man, maar dat heeft niets te maken met mijn jaarsalaris. Dat heeft alles te maken met dat ik gezond ben en een vrouw en twee fantastische kinderen heb.”

Hans Aarsman: “Dan lever je toch gewoon wat in, als je het helemaal niet nodig hebt?

Paul Römer: “Ik zit al zeven jaar op hetzelfde. Dat is openbaar en kun je gewoon lezen. Toen ik aangenomen werd was het de balkenendenorm. Dat wordt de WNT-norm en dat betekent dat er van mijn salaris 50.000 euro afgaat omdat de wet aangepast is. Dat gebeurt op 1 januari aanstaande.”

Römer is bij de NPO de omroepbaas met het hoogste salaris. Op twee staat Jan Slagter met 219.000 euro. Beide heren kunnen boven de WNT-norm van 181.000 euro verdienen, omdat ze gebruikmaken van een overgangsregeling.

 

Foto: NPO Radio 1
25 Reacties op “Paul Römer op de radio aangevallen om topsalaris”


 1. André

  Inkomsten uit nevenfuncties bij productiebedrijven laten we gemakshalve even achterwege. NTR, omroep zonder leden, voegt weinig toe aan het publieke bestel en zou gemakkelijk over te nemen zijn door andere omroepen. Tel uit je winst. Helpt ons kijkers ook een beetje van de Römerplaag af.

 2. Bert

  @André: niets aan toe te voegen, je hebt helemaal gelijk.

 3. Televisiefreaks

  @ André: Iets te kort door de bocht van je. De NTR is een gefuseerde omroep van de NPS, Teleac en RVU. Deze omroepen hebben geen leden en maken echt andere programma’s dan de overige omroepen. Door de fusie is er al veel bespaard. Azijnzeikerds zoals jij blijven net zolang zeuren totdat de volledige Publieke Omroep niet meer bestaat. En klagen daarna over de schrale programmering die er nog over is gebleven.

 4. Eindbaas

  Weet je, bij de commerciëlen heb je het nog een soort van verdiend op de vrije markt. Maar bij de PO is het puur graaien van belastinggeld. Waarom moet die zak meer verdienen dan een minister? En dan ook nog eens lekker links lu**en en met je vermanende vinger wijzen. Bag vieze Paultje, hier haak IK af.

 5. Wolter

  Hahaha dat is ruim week geleden op radio 1, wat ern oud nieuws. En hij werd helemaal niet aangevallen. Heb het geluisterd. Gewoon de feiten en dat hij inlevert. Wat een onzin.

 6. Kees

  @Televisiefreaks, voor mijn part stop men gewoon met televisie in dit land. Heb totaal geen zin om naar zakkenvullende miljonairs te kijken. Ik kijk alleen naar Utopia en verder nergens naar.

 7. Eindbaas

  Die blik alleen al. Van mij mogen ze de hele familie Römer afschieten. Figuurlijk dan he. Met Eus en Ruba Zai erbij.

  Römer, is dat trouwens niet een ander woord voor zigeuners? Ein römer Kopf im römer Topf.

 8. Joop55

  Romers, net zoiets als de Frogers, eng kliekje.

 9. Fox Mulder

  De man die Johan Cruijff een dolk in de rug stak. Opdat wij niet vergeten!

 10. SOLANGE

  Juist Fox Mukder,, maarde grootste graaier is Matthijsje van N met nevenfuncties ook nog

 11. Eindbaas

  Die zakkenwasser zit al 7 jaar op de nullijn, zegt-ie. Heeft hij zich mooi dik 1.6 mln aan belastinggeld toegeëigend. Ho es ff, DAAR betaal ik gvd geen belasting voor! Wat een viezerik is dat zeg! De hele PO mag wegbezuinigd worden van mij. Niemand gaat ze missen.

 12. Eindbaas

  Kom er maar in Geert.

 13. Huiskamer

  Die Rómer is een eng mannetje. Geil op zichzelf en vooral politiek-correct spelen. Dus iedere dag is het de schuld van Pim, Greet, Tjerrie en Trump. Want dat bekt zo lekker. Wat een zielenpoot.

 14. Eindbaas

  7 Jaar op de nullijn, die zak bedoelt dat het hem gelukt is boven de Balkenende norm te blijven als omroepbaas! Gatverdamme! Het is gewoon schandalig.

 15. Hijgje Huigstra

  Nou, vlak die Slagter niet uit! Daar hoor je ook verder niemand over.
  Wél continue jankerig in allerlei voormalige Oostbloklanden staan om geld uit je zak te troggelen voor de zielige oudjes daar, maar ondertussen wel mooi zelf een salaris van dik 2 ton per jaar incasseren. In Godsvredesnaam: WAAROM??????

 16. Hijgje Huigstra

  Nog even over die Slagter: allemaal pure eigenpijperij! Bespottelijke kerel, die voor mij al lang heeft afgedaan. En waarom moet ie trouwens elke week met z’n uitgestreken smoelwerk op de voorkant van die seniorengids van ‘m? Totaal idioot.

 17. Rubicon

  Wel een beetje komkommertijd bij mc. Zie al vier items uit een uitzending van Radio 1 van vijf dagen geleden…….

 18. Marianne

  Geld is toch ook niet alles. Bij RTL verdien je veel geld maar als je dan net als je collega je gezicht laat verbouwen dan had je net zo goed bij een andere zender kunnen werken.

 19. Eindbaas

  Nee Marianne, inderdaad. Geld is ook niet alles.

  Maar ik betaal me ieder jaar het leplazerus aan belastingen en die Römer klootzak gaat er met mijn centen vandoor!! De baas van de NOS!!! Rikkie en slingertje. Dat hij heel snel opflikkert die nietsnut! Ga echt geld verdienen ipv gemeenschapsgeld binnenharken, viezerik. En het zijn de mensen die het hem toespelen he. Die pakken zelf bijna net zoveel achter de schermen. Hoe heette dat wijf achter omroepster Sonja Barend (Ellen …. is ze al dood?) ook alweer? Wat een schaamteloze vertoning. Links Holland krijgt ieder jaar een BUDGET. Als het op is krijgen ze meer. Rechts Holland mag betalen en moet vooral zijn bek houden, want anders is het populisme.
  Verlos ons Geert!

 20. Barend-Jan Zwartkijker

  Het zijn een stel uitvreters die familie Römer. Gatverdamme. Naar narcistisch gezinnetje!

 21. Marianne

  Uiteindelijk hebben we al die dingen betaald. Ook die glimmende kantoren van SBS en de Postcode Loterij, de spaarvarkens en het luxe leven van de winnaars van medialand.

 22. Raaf

  Dit is een dief.
  Hij maak ongebreideld propaganda met geld uit de staatskas.
  Geld dat zijn slachtoffers gedwongen worden op te hoesten.
  Een dief.

 23. StefanV

  De NTR is qua organisatie (niet qua functie!) een volstrekt overbodige omroep, die als niet-ledenomroep prima kan opgaan in de NOS. Los van de persoon Römer is het salaris van 230.000 euro voor deze omroepdirecteur 230.000 euro te veel.

  Een fusie van de NOS en NTR moet tonnen op jaarbasis kunnen opleveren.

 24. Raaf

  Beste Stefan V,

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
  Ik ben het met U eens.
  Nog beter zou zijn wanneer de enge Römer contributie zou moeten betalen.

 25. BRAAK

  Romer, je bent een h o e r e n j o n g!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.