Geestig: Promenade-ster verkleed als Angela de Jong

Geplaatst op ma 14 sep 2020 om 15:15

Promenade-ster Eva Crutzen stond gisteren verkleed als Angela de Jong in de seizoensafsluiter van het programma. Dat was te zien in de uitzending op NPO 3. Angela wordt al sinds de start van Promenade steevast op de hak genomen in het programma, dus zelf wilde ze waarschijnlijk niet komen. Daarom heeft Eva maar een pruik op gezet en gewapend met een afstandsbediening, chagrijnig gezicht en wat holle kreten over de gewone man leek het nog wel ergens op.

Presentator Diederik Ebbinge: “Angela de Jong, ik ben een ontzettende fan van je stukjes, ik lees het eigenlijk altijd, maar ik ben helemaal niets tegengekomen over Zomer-Promenade. Heb je de afgelopen weken wel gekeken?

‘Angela’ daarop: “Ja, ik vind er helemaal niks aan. Ja, ik vind het typisch grachtengordel en daar heeft de gewone televisiekijker gewoon geen behoefte aan. Dat Henry van Loon dan ook nog deze week in het nieuws is omdat hij zijn kind genderneutraal wil gaan opvoeden… Ja, dat is precies waar Nederland zo klaar mee is.”

Vervolgens sloeg de stemming om. Diederik: “Al jouw collega’s – unaniem – vinden het briljant, geniaal, fantastische televisie. Laaiende recensies, de een na de ander. Dan is het eigenlijk toch wel een beetje vreemd dat jij niets geschreven hebt?

Angela: “Ja, jullie stonden natuurlijk ook tegen een kijkcijferkanon als Heel Holland Bakt.”

Aanval op Angela

Diederik vergat vervolgens even dat het een persiflage van Angela betrof en niet de échte Angela, want hij ging he-le-maal los. “Weet je wat het is? Wij worden al jaren onderworpen aan die kijkcijferterreur. Iedereen die in dit land iets moois wil maken, moet het afleggen tegen opgekochte formats en kijkcijferkanonnen, omdat mensen als jij het zo ontzettend belangrijk vinden dat we ons met z’n allen voegen naar die asgrauwe middelmaat waar dit hele kutland zo langzamerhand mee bezaaid is.”

Je moet gewoon zélf eens een beetje gaan nadenken, in plaats van dat heilig verklaren van die gewone man de hele tijd met z’n onverschillige, zouteloze, kutbek. Waarom ben jij eigenlijk voor die Nipkowschijf gaan liggen? Nou?! Dat is wat je gedaan hebt hè?! Vond je het dan werkelijk zo verschrikkelijk dat je een of ander generiek programma als Oogappels moest nomineren?!

Het kwam daarna tot een emotionele uitbarsting, waarbij Angela een beetje moest huilen. Later sprak Diederik verzoenende woorden en vroeg hij Promenade volgende keer wel te overwegen voor de tv-prijs. “Zou je er dit keer niet voor willen gaan liggen? Alsjeblieft?

Een fragment:

Foto: NTR
55 Reacties op “Geestig: Promenade-ster verkleed als Angela de Jong”


 1. Charrel Kip

  Naast Angela ook Derksen met sigaar en van Rossum

  Briljant en smaakt naar meer Promenade

 2. Kuis

  Zelfs met de zeer aantrekkelijke Eva Crutzen in dat programma is het niet de moeite om ernaar te kijken…

 3. Angela de Jong

  Vreselijk programma, kijkt ook geen hond naar haha…

 4. Curryworst

  Blij dat Lubach zondag aanstaande weer van start gaat.
  Man man man wat een armoe dat Promenade.
  De wekelijks kijkcijfers spreken boekdelen.

 5. Geilneef

  Op naar de winterpromenade

 6. Nana Moeskoeri

  en wie bepaald wat geestig is? lijkt ad wel

 7. Alex

  Goed stukje van Herny ook.

  Seizoen 1 was wel beter dan 2, maar vooral omdat seizoen 1 nog een verassing was.

 8. Guttegut

  Het was fucking briljante tv

 9. Wendy's dealertje

  Wat een slecht programma is dat zeg.

 10. Sem

  @guttegut

  Je praat als een veertienjarige in 2002.

 11. Guttegut

  @Curryworst Dat er geen hond naar kijkt zegt meer over jou en Nederland. Liever kijkt men naar kansloze, hersenloze shitzooi op de commerciële omroepen. Nou gefeliciteerd ermee!

 12. Albert Verlinken

  Zomerpromenade, niet de echte Promenade, was weer heerlijk surrealistisch en ontregelend. Een parel voor wie er oog voor heeft.

 13. Guttegut

  @Sem Waarvan akte

 14. Sem

  Guttegut denkt blijkbaar dat hij verheven is boven de rest omdat hij Promenade een intelligent programma vindt. Dat zegt meer over guttegut dan over iets anders.

 15. Albert Verlinken

  “Promenade-ster Eva Crutzen stond gisteren verkleed als Angela de Jong in de seizoensafsluiter van het programma.”

  Mag ik wijzen op een feitelijke onjuistheid: Gisteren was de voorlaatste uitzending van Zomerpromenade, vorige week was al de seizoensafsluiter met een beach party! Als dit al niet klopt hoe gaat het dan verder met de inhoud op M.C.? Blijkt Roland Molendijk gewoon wel aardig te zijn of zo?

 16. AlexF

  qua idee zit er weinig in de pomenade , een soort circus directeur die de artiesten voorsteld in een tamelijk lege tent.

  Op zich zou de items best goed kunnen doen bij een lokale omroep. of bij Huis Tv een zender die 1 abonnee heeft. Wat je merk is dat hij een te kleine redactie heeft die het programma kan dragen.

  Maar op zich best wel grappig op voor een nacht als afsluiter bij de VPRO.

  Breng de Luizenmoeder maar terug met een nieuwe seizoen in corona format 12 afleveringen.

 17. Merel

  Zelden zo’n slecht programma gezien, humor is ver te zoeken

 18. MarkoV

  Promenade cq ZomerPromenade is geweldig. Dat een groot deel van de reaguurders van dit forum het niet begrijpen, bewijst nogmaals hoe goed het is.

 19. Ruijter

  Sem en Curryworst hebben een laag IQ. Daarom snappen ze humor niet en zijn ze boos op ‘links’.

 20. Adriaan

  Wat een heerlijk programma, en wat heerlijk hoe dit nooit een programma voor de ‘gewone man’ van Angela de Jong zal worden. Zoals Albert Verlinken hierboven zegt: een absolute parel voor wie er oog voor heeft. Alle vier de typetjes zijn stuk voor stuk geweldig en ik kan al niet meer ‘ja leuk’ horen in het normale leven zonder aan Promenade te denken.

 21. Momo

  Nou…

 22. Herman Brusselmans

  Het was weer kut, zoals iedere keer. Wat heeft Henri een groot voorhoofd.

 23. Mickey

  Jammer dat promenade zo’n slecht seizoen was. Wat een gesmeer en getrek om de tijd vol te maken. Dat is een aflevering leuk maar een heel seizoen blijkbaar bittere noodzaak. Ik was echt fan. Goede satire over het nieuws is toch een stuk moeilijker dan het lijkt als je ineens weer 7 afleveringen moet maken. Wat een gemiste kans

 24. Ron

  Briljant dit weer. Ironie en satire van een andere planeet wat niet iedereen ‘wil’ snappen blijkbaar, daarom is het ook zo goed. Volgende week eindbaas Lubach weer in actie, nu al zin in.

 25. Angela de Jong

  Lelijke kerels ook, de een te dik, de ander de oud, een sloere en een waterhoofd.

 26. Guttegut

  @Sem Helemaal waar!

 27. Charrel Kip

  Was hamsterwang 30 kg afgevallen?

 28. Pullekie

  Eva K(u)tsen is een overdreven raar wijf , wat zo nu en dan nog wat op tv mag doen bij de slechtste omroep van Nederland!

 29. Trudy

  Ze kunnen Angela beter persifleren zittend met diarree op een toilet.

 30. Laura Deugniet

  Gewoon briljant.

  En voor iedereen waarvoor dit te hoog gegrepen is is er altijd nog Miljoenenjacht en 50/50.

 31. Black Panther

  Hele knappe meid maar wat is ze lelijk op deze foto lol.

  Dit was trouwens niet de laatste afl, die was vorige week al.

 32. kritisch avro-lid

  Met plezier naar gekeken maar heel hoogdravend was het zeker niet. Als men alle praatshows had willen persifleren had er zeker meer ingezeten.
  Wel een beetje overdreven om op MC een groot deel van het programma woordelijk over te tikken. Als er geen echte onderwerpen zijn, doe dan niets.

 33. Teuntje

  Vind er niks aan lullig programma

 34. HalloJumbo

  Gehandicapten TV.

 35. Pippo

  Hebben jullie ook gekeken naar de film “K*thoer”?

  Van alle mensen met alle bovenstaande reacties zou ik hetzelfde doen als de personage Femke in die film…

 36. René

  Wat een fantastisch programma. Uitzending van gister was geweldig. Het liet zien hoe NL is: vreselijke rechts-extremisten die alles roepen op twitter (Henri’s vriendin werd een miskraam toegewenst door iemand die nu nog steeds z’n account heeft) en de vreselijke roddelprogramma’s Shownieuws en RTL Boulevard.

 37. Tjep

  Als Promonade goed zou zijn was het wel een groter succes geweest.

  En dat is het niet….

 38. René

  Degene die het niks vinden verwijs ik naar de opgekochte formats en kijkcijferkanonnen waar de asgrauwe middelmaat heerst.

 39. Ad

  De slechtste humor is die over de rug van een ander.

 40. Tjep

  @rene,

  Nou ja het is maar wat je goed vind Een paar acteurs die de huidig tv wereld op de hak nemen, zodat ze op tv komen en tv rollen kunnen scoren….
  En daar moet je dan achter aan lopen…

  Laat me raden, jij hebt het singletje van One Day Fly ook gekocht voor de boodschap? Waarmee je ondertussen precies het tegenovergestelde van de boodschap bewerkstelligt.

 41. René

  @Tjep, nee ik kocht juist het singletje Damn (I Think I Love You) van K-otic.

 42. Sander

  Als Belg elke week ingezapt voor Promenade. Toch heerlijke televisie, die je in België niet hebt. Qua humor raken wij niet verder dan de zoveelste herhaling van FC De Kampioenen. En die vreselijke panelshows uit Nederland zie je nu bij ons ook op VTM en Vier. Bedankt daarvoor! :)

 43. azijnzeiker

  M vind ik heel dom, maar die Diederik past daar ook tussen. Het verschil tussen echt en nep, als je dat al niet ziet!.

 44. Tjep

  @rene,

  Ook om Bouchra toch?

 45. Tjep

  Excuus, ik bedoel Anna natuurlijk….

 46. Pietpiet

  Ik vond Henry ook geweldig als Maarten. Wie dit niet leuk vindt en de humor dus niet snapt moet lekker naar Lubach gaan, die snappen ze vast wel. Of inderdaad Miljoenenjacht kijken. Niemand dwingt je. Ik vind het leuk dat ze zich niks aantrekken van populisten of intelligentie van de gemiddelde Lubachkijker, maar zelfs nog een tandje erbij hebben gezet in seizoen 2, waardoor er nu mensen zijn die seizoen 1 beter vonden… Hulde. Waarvan akte.
  PS: Dat trekkende en trage van gisteren was precies wat men op de hak wilde nemen (een uitgekauwd format), als je dat nog niet door hebt…

 47. René

  @Tsjep, Vond Sita ook wel leuk.

 48. Sookie Stackhouse

  Van mij hoeft dit sch ij t programma met 4 zeer zelfingenomen mensen niet terug te komen. Zonde van het belastinggeld.

 49. Feitje

  Laten we onze centen even goed besteden en niet nog een seizoen van deze onzin kopen. Humor is prima maar dan moet het wel goed zijn

 50. T.E.D.

  @ Angela de Jong

  Wauw is dat het thema van je volgende column?! #lekkergoedkoop

 51. gerdien

  Het hele seizoen was briljant maar de eennalaatste uitzending was helemaal super. Nederland onder het systeemplafond gehusseld met de Tv-kantine. Vanaf zondag weer Moraalridder Lubach. Jammer.

 52. StefanV

  Geweldige TV. En zoals ik gisteren al zei: de kijkcijfers kwamen nagenoeg overeen met het peperdure Commando’s. Promenade is heel wat goedkoper om te maken. De kijkcijfers zijn niet top, maar heel redelijk; echt niet ondermaats voor NPO3.

  Op naar een nieuw seizoen!

 53. Beatrice

  Jammer dat GriffoDoos Angela in de column van vandaag de VI mannen zo hard aanpakt. Ze zouden het meest hypocriet zijn. Helaas vergeet de AdJo dat JdML een gewetenloze geld- en succeswolf is. Of wil Angela die miljoenenclaim uit haar spaarvarken betalen dan?

 54. Piet Pannelap

  Eva Cunt-sen. Gevaarlijk🔥lekkere vrouw. Die zou ik graag een keer willen 👅 proeven.

 55. Curryworst

  Ik begrijp deze humoor niet. Wat een rare sery. Niet goed Nedderlands wort daar gezproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.