Islamcriticus Gerard Joling in suikerfeestshow NPO 1

Geplaatst op di 12 mei 2020 om 8:40

NPO 1 pakt over twee zaterdagen, op 23 mei, direct na het Achtuurjournaal uit met een show om stil te staan bij de ramadan en het vieren van het Suikerfeest. Najib Amhali en zijn co-hosts Anuar en Roué Verveer zullen diverse gasten ontvangen en één daarvan is een opmerkelijke: islamcriticus Gerard Joling. Hij heeft jarenlang kritische stukken over de islam geschreven op zijn weblog, totdat zijn management ingreep en het weblog sloot. De PVV noemde Joling een dappere BN’er.

Een greep uit de uitspraken van Joling. In september 2015: “Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de moskee!

In november 2016: “De islam heeft een heel akelige kant, dat gaan vrouwen in dit land merken, dat gaan homo’s merken, dat gaan we allemaal merken. Ik denk weleens: nog even en ik moet optreden in een kogelvrij vest. Maar in Den Haag zeggen ze gewoon: kom maar binnen met je knecht.

In mei 2018: “Mijn grootste angst voor de komende jaren is de islamisering van Nederland. Het land wordt overgenomen door de buitenlanders en we zijn gewoon te laat. We kunnen niet meer terug. En dat is allemaal de schuld van links.

Moedig, vond de PVV het. “Wow. Je bent een dappere BN’er“, merkte Kamerlid Fleur Agema destijds op.

En nu gaat Joling dus gezellig het Suikerfeest vieren. De andere bekende gasten zijn GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver en ‘multitalent’ Nienke Plas. “Het trio praat met hen onder andere over hoe zij tradities, verjaardagen en (religieuze) feesten vieren en hoe je familiebanden en vriendschappen kan behouden in deze bizarre tijd.”

Overigens is geestig dat Joling ooit heeft gezegd te zullen emigreren als Klaver aan de macht komt. “Als dat was gebeurd, was ik geëmigreerd.

Wat een Suikerfeest, een productie van Het Huis van Asporaat, is zaterdag 23 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën (september 2015)
PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper (september 2015)
Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’ (september 2015)
Volkskrant vindt Gerard Joling mediaflop van de week (oktober 2015)
Joris Linssen: ‘Gerard Joling, hou je buiten de politiek!’ (december 2015)
Harry de Winter vergelijkt Joling met Wilders (februari 2016)
Joop.nl blij met ommezwaai Gerard Joling (september 2016)
Gerard Joling hekelt islam, maar is geen Wilders-fan (november 2016)
GroenLinks in kabinet had geleid tot emigratie Joling (oktober 2017)
Joling vreest islam: ‘Buitenlanders nemen land over’ (mei 2018)
‘Lidl moet zich distantiëren van islamkritische Joling’ (november 2018)

Foto: RTL
54 Reacties op “Islamcriticus Gerard Joling in suikerfeestshow NPO 1”


 1. Albert Verhinderd

  Geld en aandacht.

 2. Captain Caveman

  Kijken of Gerard Jolink bij zijn mening blijft of dat hij ook van suiker is gemaakt zoals die andere gasten. Respecteerde hem omdat hij zijn mening gewoon verkondigd. De mening van heel veel mensen trouwens. Ben er nog weinig tegen gekomen die dat ramdamb geneuzel interessant vinden. Zelfs sommige Turken die ik sprak balen van dat gedoe. En morgen staan de andere gasten van dit programma te schreeuwen dat er weer meer feestdagen van Nederlanders moet worden opgeofferd!

 3. 😷Paulus

  😷Is Joling🕺een nieuwe carrière begonnen? 🤔

 4. Janet

  Mijn buurman is Marokkaans en gek op deze dwaas. Blijkbaar maakt het niet zo veel uit dat Joling in werkelijkheid PVV’er is. Muziek is universeel….

 5. Stanislav

  Stiekem vreten,stiekem drinken,stiekem roken.. De Ramadan in een notendop..

 6. Huismaker

  @Stanislav
  En stiekem vreemdgaan, homojacht, overvallen, politie/verplegers/artsen/brandweer/ov-medewerkers treiteren, (blanke) vrouwen zijn hoeren. Wat hebben we toch veel plezier met hen.
  Wat is er toch een verbroedering ! Tenminste volgens de media, die maar willen dat wij hen als slachtoffer zien.

 7. Hessa

  Suikerfeestshow? Ik wil hier helemaal niet aan meebetalen!

 8. Gerard J

  Dat wordt gieren!!!!!

  Ik heb er nu al de kracht niet meer voor…

 9. Ralf

  direct na het Achtuurjournaal uit met een show om stil te staan bij de ramadan en het vieren van het Suikerfeest

  HET WORDT STEEDS GEKKER IN DIT LAND!

 10. Angeltje

  Dit valt me vies van je tegen Gerard, nooit gedacht van jou.
  Ik VOND je altijd een toffe vent, nu niet meer, als dit waar zou zijn.

 11. Annoniemus

  Tjonge wat heeft die Joling een Botoxbakkes , echt verschrikkelijk gewoon !

 12. blanke homo

  “Het trio praat met hen onder andere over hoe zij tradities, verjaardagen en (religieuze) feesten vieren en hoe je familiebanden en vriendschappen kan behouden in deze bizarre tijd.” Het trio praat over hoe zij tradities vieren. Gaan ze het hebben over de mooie traditie om homo’s op te hangen en van flatgebouwen te “flikkeren”? Of die mooie traditie van vrouwelijke genitale verminking? Misschien heeft Yasser Feras Klaver daar wat interessants over te vertellen. Mijn maag draait ervan om dat voor deze islamisering mijn belastinggeld wordt gebruikt.

 13. StefanV

  Waarom moet zoiets op NPO1? Wat een onzin. Veruit de meeste moslims gaan hier niet eens naar kijken. Die kijken amper Nederlandse tv. In sommige steden zijn moslims amper op de hoogte van de coronamaatregelen en volgen ze louter datgene wat dictator Erdogan afkondigt.

 14. GrijzePilion

  Ze luisteren juist wel naar Erdogan. Die bepaalt de regels in veel wijken. Maar dat is toch algemeen bekend? Waarom daar zo over zeuren? We kunnen die frustratie beter richten op John de Mol, die een enkeltje gevangenis verdient!

 15. Nienke vd P.

  Waarom staat bij mijn naam multitalent ‘multitalent’?

  Ikke kenne toch vanalles?

 16. anonymous

  Lekker hypocriet, Geer.
  Money, money, money

 17. anonymous

  Wanneer komen er avondvullende tv programma’s over Joodse of Hindoestaanse feestdagen?

 18. Sender

  Ik schreef het hier van de week al naar aanleiding van het ‘ bedeljournaal’ voor de Caraïben met J. Asporaat.
  Voorspeld had ik de eveneens de lage kijkcijfers en dito (lage) opbrengst. Maar de NPO wil het zo graag voor iedere bevolkingsgroep goed doen, samen EEN tonen. Maar Nederlanders zijn niet gek meer, weten hoe het de afgelopen decennia op de Caraïben er aan toe ging en hoe vaak deze al een financiele injectie ontvingen. Het Nederland van nu is wellicht verhard maar dat is verklaarbaar. Nederland vocht zichzelf de 50 jaar door allerlei crises met een nieuwe voor de deur. Hortend en stotend lukte dat steeds opnieuw. Maar na een leven te hebben geleid als God in Frankrijk met nul reserves klopt iedereen bij Nederland aan of het nu Italie, Spanje, of de overzeese gebieden. Allemaal willen ze geld. En dan kan iemand wel roepen dat de overzeese gebieden bij ons land horen. Helaas is dat zo maar men had het kind in de wieg moeten leren vroeg op eigen benen te staan.
  Dat kun je nu vergeten.

  Wat betreft ‘De suikerfeestshow’…is het verhaal wel een beetje anders maar een des te grotere aanfluiting. Vrouwen wegzetten als Kech, Homo’s in elkaar trappen, op straat als jochies van 12 jaar met messen zwaaien. ( Zie Danny Ghosen maakte er programma’s over)…en zoals Huismaker al schrijft, de eeuwige slachtofferrol waarin ze zelf zo graag kruipen of die hun wordt ‘aangemeten’.
  Ik ben niet praktiserend gelovige, maar van jong tot oud zweren de Moslims bij een boekje dat hun voorgaat in hoe als goed mens te leven.
  Laat ik je dan dit zeggen, de RK kerk moest ook van verkomen en een enorme ontwikkeling doormaken in hun leer en opvattingen.
  Mensen laten de kerk links liggen, het opschuiven in leer, opvatting kwam te laat. Moslims zitten nog zeker 150 jaar terug in die ontwikkeling en willen zo graag hun norm als DE norm opleggen. Tja.

  En Joling,hij valt op stoer en groot geschapen denk ik. Misschien hoopt hij daar nog eens op. Joling moet je gewoon negeren.
  Wat betreft de NPO, ik zei het na Asporaat dus.: ‘ Nooit meer doen’.
  Maar de NPO wil zo graag dat SAMEN EEN uitdragen. Het correcte druipt er van af.
  Als de NPO zo graag de pluriformiteit wil benadrukken….ook dat heb ik al vaker geroepen, praat dan bij talkshows als Op1 niet allemaal met EEN mond, maar doe je werk als kritisch journalist. Durf ook eens een andere, op het puntje van de stoel vraag te stellen met dat wat nu allemaal via andere kanalen tot mensen komt.
  Waar blijft de NPO dan?? ( met je suikerfeestje, lol)

 19. anonymous

  Zie trouwens wel steeds meer moslimsjongeren stieken eten, drinken en roken.

 20. Alfons

  Ja Joling, it’s all about the money….. Daar laat hij zijn principes blijkbaar erg makkelijk voor varen.

 21. 😷Paulus

  😷Niet zo naïef doen, er zijn genoeg Marokkanen die goed geïntegreerd zijn. Daarmee bedoel ik de Marokkaanse Homo’s. Dus niet alles over één kam scheren. Amen😎

 22. JasperV

  Schandalig dat de NPO hieraan meewerkt, en dat van onze belastingcenten.

 23. afvallige

  Verloochen je afkomst niet Gerard…bah….n s b gedrag

 24. Jan

  Joling is slim……de CO is op sterven na dood door de Corona-crisis en hoopt bij het neergaan van de Commercielen nog bij de NPO terecht te kunnen voor schnabbels en/of vast contract.

 25. MolTalk

  Die leipe mocro flava!

 26. anoniem

  Inmiddels is Nederland dan ook weer officieel een fascistisch land?

 27. Daantje

  Programma voor Suikerfeest?????? Zijn we al zover gezakt?

 28. HBaz

  Waarom toch steeds weer die oerdomme mensen aan ’t woord laten? Het enige wat ie kan is zingen. Verder helemaal niks.

 29. 😷Paulus

  😷Mijn vermoeden is dat Joling een Morrokaanse knul een beurt 👨‍❤️‍👨heeft gegeven. Het is hem zo goed bevallen dat ie 360 graden gedraaid is van vreugde. Dus dat smaakt naar meer en gaat 🕺gekke dingen doen.

 30. Pablo ijscobar the first

  Wat een emoties allemaal. De NPO is verplicht multi culturele programma’s uit te zenden, net zoals sport, kunst etc. Ben je er tegen, dat mag. Gelukkig heb je een afstands bediening. En ja, het is niet anders. Kijk de volgende dag naar de kijkcijfers en je kan tevreden zijn, wie dan ook.

 31. Ap

  En over dat zingen, zijn de meningen ook verdeeld,kan beter overal mee stoppen,en niet meer in de media verschijnen,vreselijk mannetje.

 32. Kneefel

  Omg… Voor wie is dat, de doelgroep lijkt toch niet, kijken nooit naar de Nederlandse westerse tv en Gérard, ach ja..voor het geld dien zij alles en vergelijk hem maar een foute in de oorlog…toch…

 33. RaymondVL

  Ik vind Suikerfeest kwetsend voor diabetespatiënten.

 34. Joris

  Stiekem vinden die marokaantjes het wel lekker dat kontjeneuken daarom zitten ze allemaal zo dicht tegen elkaar aan op die gestolen scootertjes en maar over die bobbels in het wegdek rijden.. jaja

 35. Donald Dumb

  Lekkere propaganda van de NPO weer…

 36. teuntje

  Hij blijft een hypocriete nicht doet alles voor geld

 37. Mier

  flikker op met die onzin, ik voel me gekwetst als dit op tv komt dus het moet niet uitgezonden worden. Ik ga nu klagen, kijken wat ze doen.

 38. Laura

  Moet het trouwens geen hypocriet feestje heten i.p.v. ramadan en geen suikerfeest maar zoetigheden feestje zodat het inclusiever is en iedereen er aan mee kan doen. Als je al onze feestdagen kwa naam aanpast en ridiculiseert waarom deze dan niet. Meten met twee maten.

 39. Fick Dich!

  @Sender, Idioot! Hou a. u. b eens op! Met dat boeken versie van jouw!

 40. Fick Dich!

  @Fick Dich!
  di 12 mei 2020 om 14:21
  @Sender, Idioot! Hou a. u. b eens op! Met dat boeken versie van jouw!

  @Fick Dich!, de neppe kleuterversie van de originele Fick Dich!

  Als je pogingen onderneemt om mij te imiteren, dan ben je een kringloopkind zonder weerga. Bekijk je zogenaamde reactie eens, die slechts afkomstig kan zijn van een kind van een jaar of tien dat via zijn straattuigvriendjes vernomen heeft wat de vertaling van deze nickname betekent. Trouwens pamperzusje, je gebrabbel in kleutertaal kan niet tippen aan de door mij gebruikte bewoordingen. Ga lekker bij je moeder uithuilen of zit je weer eens alleen thuis, omdat ze mee moet werken om een tweedehands sleurhut te kunnen kopen, zodat jullie dit jaar toch in den lande op vakantie te kunnen gaan!

 41. Donald Dumb

  Tja als het maar geld oplevert he.
  Trouwens de PVV wordt geleidt door een allochtoon met wortels in een moslimland en is m.n. links…

 42. Bart TV man

  Mamaaaa,, hilfe, der@Fick Dich! ist wieder da,,

 43. Betweter

  @Donald Dumb
  di 12 mei 2020 om 15:07

  Jouw kennis van de Nederlandse taal levert sowieso op dat jouw roots in een moslimland liggen, dumbass. ‘wordt geleidt’ … Je moet er maar opkomen.

 44. Sender

  Fick Dich!
  di 12 mei 2020 om 14:21 ( de nep versie),

  Normaal neem ik niet eens de moeite om te reageren op comments/reakties zoals om 14.21.
  Maar: A) Gebruik nooit de naam van een ander persoon daarvoor, laten we zeggen een andere ‘reaguurder’.
  En B) Dat jouw IQ niet toereikend is om er ook maar iets van het geschrevene te begrijpen, ligt niet aan mij….zoek dat vooral bij jezelf.
  En tenslotte C) Ivm het coronavirus heb ik nog geen reis kunnen boeken.
  Want dat schrijf je…’met dat boeken van jouw’ Dat??? Jouw???
  Zijn nogal fouten he???

  Succes.

 45. Fuсk you, Sender!

  Hé, Sender!

  Na je eerste haakje hjort geen sрatie.
  “Reacties” is met een с.
  “Om er ook maar iets van het geschrevene te begrijpen” moet zijn “om ook maar iets van het geschrevene te begrijpen”.
  “Ivm” moet zijn “i.v.m.”
  “He” moet zijn “hè”.
  En “dat” in “met dat boeken van jouw” is gewoon correct. Dat jouw IQ niet toereikend is dit laatste te begrijpen, ligt niet aan Fick Dich!

 46. Fuсk you, Sender!

  Hé, Sender!

  Na je eerste haakje hoort geen sрatie.
  “Reacties” is met een с.
  “Om er ook maar iets van het geschrevene te begrijpen” moet zijn “om ook maar iets van het geschrevene te begrijpen”.
  “Ivm” moet zijn “i.v.m.”
  “He” moet zijn “hè”.
  En “dat” in “met dat boeken van jouw” is gewoon correct. Dat jouw IQ niet toereikend is dit laatste te begrijpen, ligt niet aan Fick Dich!

 47. Fick Dich!

  @Senders, ‘Met dat boeken versie’ van jouw gelul! Nu begrijpelijk?

 48. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Joling is een verstandige man en een fantastisch mens.

 49. ronald

  Als eens, de baas van de NPO een moslim zal zijn. Dan kun je Nederland als verloren beschouwen.

 50. W.

  rot op met je suikerfeest, ik ga niet buigen voor moslims en hun domme hobbies.

 51. Groenlinks

  W.

  We leven in een inclusieve multiculturele samenleving. Een verrijking voor onze maatschappij. Een beetje respect voor de moslims die een nieuwe diverse cultuur met zich meebrengen. Tegenwoordig zal er vast wel een Moskee in uw buurt te vinden zijn om eens een keer langs te gaan voor al uw vragen. U mag vast gezellig aanschuiven tijdens het Suikerfeest! Zo niet, dan kunt u gelukkig nog altijd zaterdag 23 mei prime time meegenieten van deze show op de publieke omroep, waar wij allen graag aan bijdragen via onze belastingcenten.

 52. Donald Dumb

  17.03

  Ja klopt, maar toch zou ik willen dat mensen dat lekker voor zichzelf houden.
  Geldt ook voor kerst. Als je een sprookjesfiguur wil aanbidden,in welke vorm dan ook, d.m.v. een feest…hou dat voor jezelf. Ik wil al die gekkigheid niet…

 53. 😷Paulus

  😷GroenLinks, voordat de Asielzoekers hun intrede deden in Europa, wisten we de Etnische minderheid aardig te onderscheiden. Nadien is het de “toren van Babel” geworden. Met als gevolg, dat onze eigen gekleurde Nederlanders voor asielzoeker worden aangezien. Daar heb ik zelf ook aan schuldig gemaakt omdat ik niet beter wist.

 54. Gert-Jan Segers

  Onze God is de beste!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.