Salaris Ghislaine Plag gehalveerd door KRO-NCRV

Ghislaine Plag heeft haar salaris bij KRO-NCRV sterk zien afnemen. Toen ze stopte met televisie, werd haar salaris gehalveerd. Dat heeft de presentatrice gezegd in haar programma Spraakmakers op NPO Radio 1. De 43-jarige Plag is nu alleen te horen op de radio, maar heeft in het verleden ook televisieprogramma’s als Rondom Tien, Altijd Wat en Debat op 2 gepresenteerd. “Sinds ik niet meer op televisie ben en weer bij de radio werk, is mijn salaris gehalveerd.

Het scheelt tienduizenden euro’s per jaar. “En dat terwijl ik heel wat meer uurtjes draai. Het verschil tussen radio en televisie is zeer groot. Dat kan ik wel vertellen.”

Ze weet niet of er bij de KRO-NCRV een verschil in salariëring tussen mannen en vrouwen is. “Ik was vorige week bij een congres dat ging over het taboe op aan elkaar vertellen wat je salaris is, waardoor heel veel mensen helemaal niet weten van elkaar wat ze verdienen. In het buitenland is dat heel anders. Ik weet ook niet hoe dat bij mij zit.”

Eigenlijk zouden we veel meer openheid moeten hebben, want dan wordt het taboe minder en dan komt ook steeds meer aan de oppervlakte of het verschil zo groot is.

Wat Plag verdient is niet openbaar. “Ik zit niet hoog in ieder geval, als je daar bang voor bent.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen