Zoutwaterclash tussen Leco en Kim Feenstra

Leco van Zadelhoff en Kim Feenstra laten de mediaconsument in verwarring achter. Hij riep een week geleden in de weekend-Boulevard dat zout water de grootste vijand van je haar is, terwijl zij nu in Party roept dat ze zout water gebruikt om haar haar te wassen. Dat is te lezen in de kiosk. Van Zadelhoff waarschuwde de RTL-kijker voor de gevaren van zout. “Het liefst gaan we in het zoutwater, je haar in je knot en vervolgens er niet veel aan doen. Ondertussen gaat dat haar langzaam kapot.”

Haar wordt humeurig van zout water, aldus Van Zadelhoff. “Er zitten dan misschien wel geen zenuwen in, maar haar heeft wel degelijk gevoel. Dat kun je kapotmaken met citroenen of blondeerspray, maar ook met zout water in combinatie met zon.”

Wat moet je dan doen als je hebt gezwommen in de zee? “De belangrijkste les voor de zomer, zeker met gekleurd haar, is dat je het moet uitspoelen met fris, zoet water. Dus kom je uit de zee of uit een zwembad met chloor en wil je groene punten voorkomen en je haar optimaal houden voor de rest van de zomer en het liefst ook het najaar, spoel dan je haar uit. Dat is het allerbelangrijkst.”

Er is niet altijd een douche aanwezig. “Koop drie flessen van anderhalve liter Spa Blauw en gooi dat eroverheen.”

Wat kun je nog meer doen? “Na het uitspoelen moet je een klein beetje conditioner in je haar laten. Dat zorgt voor bescherming. Er zijn heel veel leave-in-conditioners. Dat is in Nederland ontzettend nieuw, maar in Frankrijk heb je dat in elke plaatselijke drogist.”

Kim

Terwijl Van Zadelhoff zijn best doet om het land te waarschuwen voor de gevaren van zout water, roept model Kim Feenstra nu in de Party dat zout water juist haar beautygeheim is. ‘KIMS BEAUTYGEHEIM: ‘Ik was mijn haar met ZEEZOUT’, luidt de kop.

Feenstra: “Ik ben echt een strandmeisje; zand en zee, daar word ik helemaal happy van. Als ik in zee heb gezwommen, zie je dat meteen aan mijn huid. Die is dan echt in perfecte staat. Onderschat het effect niet van zeezout. Zo ben ik ook groot fan van Keltisch zeezout. Soms was ik zelfs mijn haar ermee; het effect is echt waanzinnig. Het gaat ervan glanzen en krijgt veel volume.”

De twee hebben nog niet op elkaars standpunten gereageerd.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen