Eerste RTL 4-klus Art Rooijakkers is Holland-België

Geplaatst op do 21 jun 2018 om 7:56

De eerste tv-klus van Art Rooijakkers als presentator van RTL 4 is bekend. Hij blaast de show Holland-België nieuw leven in, dat in 2016 nog door Wendy van Dijk werd gepresenteerd. Dat heeft RTL bekendgemaakt via huisrubriek RTL Boulevard. RTL 4 werkt voor de show samen met de Vlaamse commerciële zender VTM en kent daarom ook een Vlaamse presentator: Jonas van Geel. Onder hun leiding zullen een team van Nederlanders en een van Vlamingen tegen elkaar strijden.

Voordat het beeld bestaat dat Rooijakkers zijn tv-hit Wie is de Mol heeft achtergelaten op NPO 1 om een afdankertje van Wendy van Dijk te presenteren, benadrukt RTL 4 dat de presentator verder alleen maar nieuwe programma’s gaat maken voor de zender.

RTL Laat aan RTL Boulevard weten dat de presentator nóg drie andere programma’s op zijn bordje krijgt, waaronder een reisprogramma, een interviewprogramma en een panelprogramma.

Rooijakkers is sinds 1 april in dienst bij RTL. Hij heeft een driejarig contract getekend.

foto: RTL
25 Reacties op “Eerste RTL 4-klus Art Rooijakkers is Holland-België”


 1. Boris

  Onder hun leiding zullen een team van Nederlanders en een van Vlamingen tegen elkaar strijden.

  Gezien de titel van het programma lijkt me dit niet helemaal te kloppen. Hier ga je heen Brabander, Drent, Fries of Limburger zien. Maar leuk dat Zuid- en Noord-Holland een stukje promotie mag doen voor zichzelf op de landelijke tv.

 2. KingAlert

  En hij had zo mooi programma als Wie is de Mol. Wat geld al niet kan doen met een mens.

 3. Roelof

  Angela Groothuizen gaat Obese presenteren, Art Rooijakkers Holland-België en Moordvrouw krijgt geen nieuw seizoen. Dit geeft op zijn minst het vermoeden dat aan het einde van het tijdperk Galjaard bij RTL4 de kaarten opnieuw geschud worden en niet automatisch naar één kant vallen. Benieuwd of The Voice ook een opfrisbeurt krijgt.

 4. Ikke

  Waarom Holland – Belgie nieuw leven inblazen? De proefaflevering leverde spelletjes op van het niveau basisschool televisie. Art verlaagt zich tot niveau dat hij helemaal niet zou moeten willen. Overstap voor geld maakt meer kapot dan het Art oplevert.

 5. W.A. de Koning

  En dan ook nog een reisprogramma. Hebben we inmiddels niet genoeg reizende BN’ers met een cameraploeg?
  Wat een armoede.

 6. Woensdag

  Eerst Wendy er uitwerken en dan op hangende pootjes naar ….. Ja waar naar toe. De mol misschien.

  Opzet RTL geslaagd. Snuivende echtpaar er uitgewerkt.

 7. Bert

  Als er geen reisprogramma’s met bnr’s meer worden gemaakt, hoeft Schiphol ook niet te worden vergroot. Schijnbaar is een reisprogramma de reden voor mensen als Art Rooyakkers om van werkgever te veranderen.

 8. mark2

  dit zal niet de show zijn die Art voor ogen had, maar wellicht daarna een paar mooie programma’s. Wie is de Mol verlaten voor RTL liojkt dan wellicht een teruggang.. ik kan me ook voorstellen dat iemand meer variatie wil na een aantal jaar hetzelfde te hebben gedaan.. geld is dan toch ook leuk! ik denk dat er weinig mensen hier zijn die niet zouden overstappen van hun huidige werk als ze plotseling anderhalf keer hun salaris gaan verdienen.. Ik wel in ieder geval!

 9. Bart

  @Bert Wat is er mis met reisprogramma’s. Ik kijk er graag naar.
  Holland (waarom niet Nederland?) tegen België had niet terug hoeven komen. Men moet juist af van dit soort schijtlollige bn’r shows.

 10. J

  Komen maar 4 afleveringen.
  Najaar Zaterdag:
  Vanaf 25 augustus: Dance Dance Dance 6x
  Vanaf 6 oktober: Holland – België 4x
  Vanaf 4 november: Oh, Wat Een Jaar 7/8x

 11. Astrid

  Leuk!! Nog meer kinderachtige spelletjes!

 12. robb

  Ik reis graag en zie ook graag reisprogramma’s,alleen het niveau van Floortje zal hij wel niet halen.

 13. Henk

  2 J: waar haal je die info vandaan?

 14. Bart

  @robb Ik kan je Reizen Waes aanraden. Echt het leukste reisprogramma wat mij betreft. Helaas weggestopt op NPO3. Mag naar NPO1 zodat meer mensen het zien.

 15. Doe

  Reis programma = Expeditie Robinson hoop ik

 16. robb

  Bart ,Weet ik ik heb het gezien dat is erg goed ,ik lees net dat het vierde seizoen er aan komt en vpro het uitzend.

 17. ycheweiz

  @bart ik heb het al een paar keer geschreven, de beste programma’s komen uit België. Oorzaak, geen egocentrische presentatoren maar nederige , empathische mensen die een gast of omgeving centraal stellen. Voorbeelden, Columbus, Down the road, Een jaar later, Goed Volk daarnaast het dagelijke programma iedereen beroemd.

 18. Bart

  @Ychrweiz Helemaal mee eens! Ook qua amusement hebben en hadden ze leuke en goed gemaakte programma’s. De zomerse talkshows zijn ook altijd erg goed zowel die met de sport als die van Marcel Vanthilt. Een Nederlandse versie van Iedereen beroemd mag er van mij zeker komen alsmede een Nederlandse versie van Fata Morgana.

 19. robb

  Bart het vierde seizoen word ook door de vpro uitgezonden.

 20. b

  Over demotie gesproken .

 21. aammehoela

  Conclusie: van het veel gewaardeerde programma WIDM de overstap naar bagger.

 22. Mike

  Holland-België

  pfff voor Nederland een randstad programma. Ik woon in Brabant en heb er dus niets mee. Heb dan meer met België dan met Holland.

  Waarom niet gewoon Nederland-België?

 23. Kamikaze

  Mike, zеur toch niet zo ontzettend, Calimеro. Holland bestaat uit twee van de twaalf provincies, klopt. Maar het is ook een pars pro toto voor ‘Nederland’. Dat weet jij net zo goed als ieder ander. Dan kunnen de Vlaams-Brabanders en de Waals-Brabanders ook wel zeuren dat je net doet er of maar één Brabant is en jij ‘Noord-Brabant’ moet zeggen wanneer je over jouw provincie praat.

 24. Bart

  @robb Ok leuk. Thanks voor de info!

 25. BRAAK

  Hij heeft de kop van iemand die in de oorlog aan Duitse kant mee vocht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.