Jeroen van Inkel vindt Jensen op 3FM ook goed idee

Geplaatst op Thu 21 Jun 2018 om 8:05

Jeroen van Inkel vindt het net als Luuk Ikink een goed idee om Robert Jensen binnen te halen voor de ochtendshow van NPO 3FM. Dat heeft de ochtendspits-dj van NPO Radio 5 gezegd in RTL Boulevard. Ikink opperde het idee om Jensen te vragen als opvolger van Domien Verschuuren en Van Inkel vindt dat geen gekke gedachte. “Dat is een grappig idee wat je hebt, want op de een of andere manier zitten we vast in het idee dat het per se een jong persoon moet zijn die het doet.”

Robert Jensen is 45 jaar, maar volgens Van Inkel niet te oud voor een jongerenzender. “Iemand als Robert Jensen is heel goed in staat om heel veel reuring te maken en die kar te trekken.”

Of het 3FM echt gaat lukken weet Ikink niet: “Ik snap best wel dat je Jensen misschien niet kan krijgen, want die is misschien wel te duur of heeft er helemaal geen zin in, maar een beetje out of the box denken kan ook geen kwaad. Je ligt toch al op de grond.

Domien naar Q

Wat vindt Van Inkel er eigenlijk van dat Verschuuren naar Q gaat? “Ik dacht: het is wel lullig voor je collega’s van 3FM. Ik vind het natuurlijk hartstikke leuk voor hem. Voor hem is het een unieke kans, maar ik heb wel mensen om me heen horen roepen: ‘De kapitein verlaat het zinkende schip.’ Dat vind ik persoonlijk iets te heftig, maar omdat hij zo’n belangrijk programma heeft in de ochtend, laat hij toch een beetje zijn collega’s in de steek.”

Het is voor hem een heel goede kans, want ik denk dat hij toch een beetje in zijn handjes moet knijpen, want het is hem niet gelukt om met die ochtendshow 3FM vlot te trekken. Dat is wel de functie van een ochtendshow: je trekt het hele station. Als het steeds verder wegzakt, is het voor hem heel mooi dat hij bij Qmusic de middag mag doen.”

Hij is heel goed en het is een vakman. Het zit wel helemaal in hem. Ik begrijp wel dat Q hem heel graag wil hebben. Het is ook goed voor Q. Q heeft zich lang gefocust op alleen maar de ochtend met Mattie & Wietze. Alle marketing ging daar naartoe en dat is een beetje geïmplodeerd. Het is verstandig dat ze zich nu ook op de middag richten.”

Reactie Domien

Zelf ontkent Verschuuren voor het geld te gaan. “Nee, ik ga niet voor het geld. Ik ga echt voor de uitdaging, echt voor de nieuwe frisse energie die ik bij Qmusic voel. Elke keer als ik aan het station denk krijg ik een grijns.”

Het zijn geen makkelijke jaren geweest bij 3FM. Dat kunnen we onder stoelen of banken schuiven, maar dat is geen reden om een station te verlaten. Daar moet wel meer voor gebeuren dan alleen dat.

De middagshow is een droom voor me. Ik weet zeker dat het voor heel veel mensen dé middagshow van Nederland gaat worden.”

Foto: RTL
20 Reacties op “Jeroen van Inkel vindt Jensen op 3FM ook goed idee”


 1. Sniet Pot

  “Ik weet zeker dat het voor heel veel mensen dé middagshow van Nederland gaat worden.”

  Net zoals zijn ochtendshow natuurlijk dé ochtendshow van Nederland op 3fm is geworden.

 2. 44

  Broers tegenover elkaar in de ochtend.

 3. jroen

  Wie weet dat 3fm al lang met hem in gesprek is.. Er moest sowieso wat gebeuren aan de ochtend nu alle grote zenders gaan veranderen in de ochtend. Recent kwam nog naar buiten dat Jensen in gesprek zou zijn. En hij lijkt mij geen Qmusic of 538 type..

 4. Diederick

  Je steekt iets ‘niet’ onder stoelen of banken.

 5. Dj

  Gewoon 3FM uit lucht

 6. Wollter

  Waarom zou hij het niet voor het geld doen? We werken toch allemaal voor het geld? En als het ene station meer wil betalen om liedjes aan- en af te kondigen dan het andere station, dan is het toch logisch dat hij naar de meest betalende gaat? En wat is daar de uitdaging aan? Hij hoeft zich nergens voor te schamen.

 7. loki

  Ik denk dat Jensen niet in de ochtend wil of hij moet het van te voren mogen opnemen, zoals hij vroeger deed. Voor het salaris van Domien net geen 100k komt hij ook niet het bed uit.

 8. Johan

  Jensen is inmiddels al een aantal jaar werkeloos (op een klusje voor RTL5 na rond de Amerikaanse verkiezingen). Ik denk dat zn spaargeld in die jaren behoorlijk is verdampt en hij mogelijk niet zoveel meer te kiezen heeft, dus voor hem zaak om iedere kans met beide handen aan te grijpen. Het is niet alsof omroepen nu in de rij hebben gestaan de afgelopen tijd om hem aan te trekken. Hij staat niet voor niets bekend als een lastpost en naar mens.

  Maar kwaliteiten heeft hij zeker, en het zou een gedurfde keuze zijn voor 3FM om hem aan te trekken, die best wel eens goed uit zou kunnen pakken.

 9. Fred

  Laat Robert de ochtend doen op Sky. 3 FM, iedereen weet Robert Jensen zijn achtergrond en wil niet zijn vingers er aan branden. Luister voor goede radio Zat. van 14;00 tot 16;00. De legendarische Bart v. leeuwen presenteert dan Zat en Zo op radio m utrecht. Tot medio Augustus.

 10. dj

  gewoon ophefen 3fm

 11. Bart

  @Fred Eens! Sowieso in zijn geheel hele goede zender. Hubert Mol op zaterdagochtend ook heel leuk.

  Met Domien heeft Q-Music een kat in de zak gekocht. Een 13 in een dozijn dj die helemaal geen eigen stijl heeft. Q-Music betaald nu een hoop geld voor een naam waar niet veel mensen speciaal de zender voor opzetten. Nog een paar jaartjes en we horen niets meer van Domien. Werd bij 3FM gelanceerd als de kapitein op bet schip. Dat ze hem kozen is natuurlijk mismanagement want dat kan hij helemaal niet. Domien is niet het leider type maar het type meeloper. In het geval van een radiostation leuk voor er bij maar meer niet.

  Over Robert Jensen, Het zou leuk zijn als hij terugkomt op de radio maar niet bij 3FM want daar past hij totaal niet. Ik zou zeggen haal hem binnen bij Veronica voor radio en tv. Met volledige vrijheid en zijn oude team. Dus ook weer Frank Evenblij met de typetjes. Overigens zou het voor zowel RTL7 als Veronica ook interessant zijn om Frank en Eric Dijkstra met Bureau Sport binnen te halen.

 12. Astrid

  Jeroen van Inkel moeten we serieus nemen??

 13. Bea ter Ham

  Domien mist 1 cruciaal ding: humor. Hij is niet grappig, niet markant, niet afwijkend. Het zou voor hem goed zijn om nu hij 30 is eens een echte baan te krijgen. Hij weet niet wat gewoon werken is. Hij komt uit een harmonieus gezin, haalde zijn school gemakkelijk, heeft geen tegenslagen gekend. Een zondagskind. Nu zijn ochtendshow niet is gelukt en er dus tegenslag in zijn leven is, zie je direct dat hij daar zich geen raad mee weet. Als je hier al depressief van wordt…
  Werken bij de radio als deejay is geen echte baan. Doe iets nuttigs met je leven ga wat meer uit de schijnwerpers, daar ga je je vast beter door voelen. Hoogmoed komt voor de val.

 14. Ron

  @Bea ter Ham: helemaal mee eens. Dat instartje met hem in Boulevard was ook weer tenenkrommend. Erg verheugend doen over Q Music, dat moet toch pijnlijk zijn voor zijn bijna ex collega’s van 3 FM. Verder veel dooddoeners en open deuren geneuzel van hem.

  Jeroen van Inkel werd ook nog gevraagd wat hij zou doen met 3 FM maar wilde daar geen antwoord op geven. Dat vind ik dan weer laf. Je gaat daar in Boulevard staan om je mening te geven, geef daar dan ook fatsoenlijk antwoord op en kom eens met wat ideeën. Iedereen is zo bang voor zijn haggie in radioland dat ze niet het achterste van hun tong willen/durven laten zien. Jammer.
  En Jensen naar 3 FM, nee dat gaat niet gebeuren en is zeker geen goed idee. Hij past daar niet. Hij is een commercieel radioman, altijd geweest en richt zijn programma daar ook op in. Verder veel voicetracks, geen liefde voor de muziek wat me bij 3 FM wel essentieel lijkt. Vaak helemaal niet komen opdagen…nee Jensen moeten we vergeten.

 15. Jaap Klapheer

  Jensen op 3FM is een superidee, hoeft er tenminste niemand naar te luisteren.

 16. Bart

  @Ron Het filmpje bij Boulevard was inderdaad beschamend! Vooral dat loopje en opstaan van dat bankje. Dat had evenals het jasje helemaal van te voren bedacht.

 17. Ron

  @Bart: en verder veel gebagatelliseer over 3 FM, wegwuivend zelfs. Beetje stoerdoenerij voor dit gastje die het verschrikkelijk achter zijn elleboogjes heeft.

 18. Bart

  @Ron Ja dat is echt wel duidelijk. Ondanks dat de berichtjes van collega’s positief leken proefde ik bij sommige toch een lichte ondertoon. Sommigen zijn er helemaal niet zo rouwig om. Echt een flut dj.

 19. StefanV

  Volgens mij wordt er nét een tandje te veel waarde gehecht aan het belang van de ochtendshow. Een radiozender is meer dan alleen een ochtendshow. Dat 3FM zo slecht scoort, komt niet alleen door Domien Verschuuren. En dat Radio 5 zo goed scoort, komt ook niet alleen door Jeroen van Inkel.

  Met alleen een nieuwe ochtend-DJ los je de problemen van een radiozender niet op, al zet je koning Willem-Alexander er neer. De realiteit is dat 3FM grondig op de schop moet, zeker qua muziekkeuze.

 20. Joop55

  3FM invoegen bij Radio 2, en Radio 5 op de freqs van 3, opgelost.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.