Jeroen van Inkel vindt Jensen op 3FM ook goed idee

Jeroen van Inkel vindt het net als Luuk Ikink een goed idee om Robert Jensen binnen te halen voor de ochtendshow van NPO 3FM. Dat heeft de ochtendspits-dj van NPO Radio 5 gezegd in RTL Boulevard. Ikink opperde het idee om Jensen te vragen als opvolger van Domien Verschuuren en Van Inkel vindt dat geen gekke gedachte. “Dat is een grappig idee wat je hebt, want op de een of andere manier zitten we vast in het idee dat het per se een jong persoon moet zijn die het doet.”

Robert Jensen is 45 jaar, maar volgens Van Inkel niet te oud voor een jongerenzender. “Iemand als Robert Jensen is heel goed in staat om heel veel reuring te maken en die kar te trekken.”

Of het 3FM echt gaat lukken weet Ikink niet: “Ik snap best wel dat je Jensen misschien niet kan krijgen, want die is misschien wel te duur of heeft er helemaal geen zin in, maar een beetje out of the box denken kan ook geen kwaad. Je ligt toch al op de grond.

Domien naar Q

Wat vindt Van Inkel er eigenlijk van dat Verschuuren naar Q gaat? “Ik dacht: het is wel lullig voor je collega’s van 3FM. Ik vind het natuurlijk hartstikke leuk voor hem. Voor hem is het een unieke kans, maar ik heb wel mensen om me heen horen roepen: ‘De kapitein verlaat het zinkende schip.’ Dat vind ik persoonlijk iets te heftig, maar omdat hij zo’n belangrijk programma heeft in de ochtend, laat hij toch een beetje zijn collega’s in de steek.”

Het is voor hem een heel goede kans, want ik denk dat hij toch een beetje in zijn handjes moet knijpen, want het is hem niet gelukt om met die ochtendshow 3FM vlot te trekken. Dat is wel de functie van een ochtendshow: je trekt het hele station. Als het steeds verder wegzakt, is het voor hem heel mooi dat hij bij Qmusic de middag mag doen.”

Hij is heel goed en het is een vakman. Het zit wel helemaal in hem. Ik begrijp wel dat Q hem heel graag wil hebben. Het is ook goed voor Q. Q heeft zich lang gefocust op alleen maar de ochtend met Mattie & Wietze. Alle marketing ging daar naartoe en dat is een beetje geïmplodeerd. Het is verstandig dat ze zich nu ook op de middag richten.”

Reactie Domien

Zelf ontkent Verschuuren voor het geld te gaan. “Nee, ik ga niet voor het geld. Ik ga echt voor de uitdaging, echt voor de nieuwe frisse energie die ik bij Qmusic voel. Elke keer als ik aan het station denk krijg ik een grijns.”

Het zijn geen makkelijke jaren geweest bij 3FM. Dat kunnen we onder stoelen of banken schuiven, maar dat is geen reden om een station te verlaten. Daar moet wel meer voor gebeuren dan alleen dat.

De middagshow is een droom voor me. Ik weet zeker dat het voor heel veel mensen dé middagshow van Nederland gaat worden.”

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen