3FM-dj boos: ‘Netflix eerste seconden altijd blokkerig’

NPO 3FM-dj Mark van der Molen stoort zich er mateloos aan dat de eerste paar seconden van een Netflix-serie of -film altijd blokkerig zijn, omdat er op de achtergrond gebufferd wordt. Dat heeft hij gezegd in zijn radioshow. Het stoort Van der Molen. “De eerste tien seconden zijn altijd blokkerig door het bufferen. Als regisseur doe je nooit meer een mooi openingsshot voor je film, want je weet dat de eerste tien seconden er niet uitzien op Netflix, want het zijn blokken“, zo laat hij weten.

Het gebrekkige aanbod van Netflix is een andere ergernis van hem. “Als je naar Netflix gaat en je hebt zin in een film, zoals Armageddon. Bruce Willis op een komeet. Dan tik je het in en dan staat er ‘Armageddon’. Dan denk je: whooo, die ga ik kijken vanavond. En dan klik je op Armageddon en wat komt er dan te staan? ‘Titels vergelijkbaar met Armageddon.’ Dan krijg je nog meer films met een man op een komeet, maar niet die ene die je zoekt. Dat vind ik heel frustrerend.”

Bovendien gooit Netflix bepaalde films of series er soms zomaar af. “Ik vind het ook vervelend als er dingen ineens verdwijnen van Netflix.”

Van der Molen presenteert op 3FM een programma met Ramón Verkoeijen.

Foto: NPO 3FM, Michel Schnater

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen