Groei RTL’s Videoland valt op bij Netflix

Geplaatst op wo 08 mei 2019 om 11:45

De groei van RTL’s streamingdienst Videoland blijft niet onopgemerkt bij de grote internationale broer Netflix. Dat zegt RTL-baas Sven Sauvé in gesprek met het NRC. Videoland is volgens hem uitgegroeid tot een speler waar bij Netflix wel degelijk rekening mee wordt gehouden. Netflix is in ons land nog altijd groter dan Videoland, maar het aantal abonnees van de RTL-flix stijgt wel. Hoeveel het er inmiddels zijn wil Sauvé niet zeggen, maar wel in welke richting we het moeten zoeken.

Sauvé geeft aan: “RTL Group had eind 2018 één miljoen abonnees op de Duitse en Nederlandse video-on-demand-diensten samen. Een zeer groot deel kwam voor onze rekening.

Hij verwacht dat Videoland het Netflix best eens moeilijk zou kunnen gaan maken. “De Nederlandse kijker wil altijd het echte, Nederlandse verhaal. Daarom ben ik ervan overtuigd dat wij het onderscheid kunnen maken. RTL is een Nederlandse speler.”

Het Netflix-budget is oneindig, maar ook Videoland heeft geen onaardig budget toebedeeld gekregen van moederbedrijf RTL Group. “Wij hebben een investeringsruimte van tientallen miljoenen.

Winst maakt Videoland nog niet. Hoe lang krijgt RTL de tijd? “Ik verwacht dat we binnen enkele jaren winstgevend zijn. We krijgen de tijd. Videoland is ook een voorbeeld binnen RTL Group. Dankzij die dienst hebben wij nu een rechtstreekse link met de consument.

Al met al hijgt Videoland zijn grote broer Netflix dus in de nek. “Het grootste compliment kreeg ik laatst van iemand van Netflix. Die zei: we noticed your growth.”

Het interview met Sven Sauvé kunt u lezen op de website van NRC.

Foto: RTL
26 Reacties op “Groei RTL’s Videoland valt op bij Netflix”


 1. NPO kijker-woensdag

  De neus van Sven Sauvé zie ik steeds verder groeien.

 2. Ron

  Videoland is nog steeds een lachertje ten opzichten van Netflix. Nederlandse series verschijnen er sporadisch waardoor het niet relevant blijft om continu een abonnement op te blijven houden en het alleen maar weer aan te zetten als er wat bijzonders is verschenen. Van de week begint Nieuwe Buren weer dus dat maar weer eens kijken, en daarna vlug abo weer afsluiten…

 3. Chiel

  @Ron, de afgelopen maanden komt er iedere week wel een nieuwe Nederlandse release (Geub, Kees en Co, Nieuwe Buren, wat docu’s) die niet direct op tv te zien is. Tevens veel (honderden afleveringen van comedy en dramaseries als Greys Anatomy, Criminal Minds, Married with children) buitenlandse series. Goede aanvulling op Netflix vind ik het.

 4. El

  Netflix zal niet wakker liggen van Videoland. Ook niet als straks Disney’s streamingservice start. Dan nog zal Videoland niets voorstellen ten opzichte van de rest.

 5. Bobby Eden

  Gewoon Amerikaanse aardigheid

 6. Michiel

  60 plussers worden idd steeds behendiger met technologie. Ik zou alleen niet weten welke doelgroep onder de 40 naar Nederlandstalige meuk wil kijken.

  Waarom zou het Netflix interesseren of Videoland groeit? Totaal andere doelgroep. Als Netflix daadwerkelijk een mening heeft over Videoland, dan horen we dat wel van Netflix. Weet je wat ook opvalt? Een vuile onderbroek tussen de schone was.

 7. Ron

  @Chiel: ja ik weet het, maar ik vind series waarvan je 1 aflevering vooruit kunt kijken niet zo relevant om een abo voor af te sluiten. Voor een heel seizoen zoals Nieuwe Buren.

 8. Ron

  wel.

 9. Ron

  En Engelse series zit ik niet te wachten. Daar is Netflix gewoon ijzersterk in en is meer dan voldoende m.i.

 10. Cayenne

  “Wij hebben een investeringsruimte van tientallen miljoenen” … zegt de muis tegen de olifant. Best leuk Sven, NETFLIX investeert in 2019 15 MILJARD dollar in content, zeg maar ruwweg het duizendvoudige van jouw budget!

 11. Joost

  En nu maar snel je content in 4K aanbieden!

 12. Aldus

  Netflix is verplicht om geld uit te gaan geven in Nederland en ze zien Videoland inderdaad als een probleem als het gaat om local content (volgens iemand van Netflix die het weten kan). Ze hebben bijna nergens een concurrent zoals Videoland, die inmiddels rond de 700.000 abonnees heeft en zich op local content concentreert.

 13. WEST*

  opgeblzen jubelberichen , geloof er maar niets van , zolang ze geen cijfers openbaar maken van vaste abonnementen geloof ik er niets van

  en er moet geld bij ,want winst maken ze niet

 14. Derk

  Ron, doe toch niet zo dom. Dat is toch logisch.

 15. Hetty Hottemetot

  Geloof er geen snars van. Videoland staat vol met Hollandse schijtseries en -films als Soof plus afdankertjes uit het buitenlandse B-segment.

 16. Ernie

  Sauvé doet een Baudetje.

 17. Sven L.

  Beetje appels met peren vergelijken. En tuurlijk dikt Sauvé de cijfers aan.

  Inhoudelijk; ik geloof ook dat Videoland een blijvertje is. Ik ben zelf abonnee en het aanbod is voldoende voor wat ik betaal. Het mag altijd meer maar het blijft een kleine thuismarkt natuurlijk. Je kunt niet elk seizoen 4 á 5 dikke series lanceren op dit platform zoals Netflix dat wel kan.

  Wellicht dat we in de toekomst ook kunnen kijken naar producties van andere Videoland-collega’s uit bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Spanje etc.; en de NL content te zien is in overige landen. De RTL Group als geheel heeft poten genoeg in Europa.

 18. Richard Otto

  Ik denk dat Netflix vooral bezig is met wat Disney gaat doen.

 19. Hahahahaha

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 20. Curryworst

  Zegt Sven Sauvé over zijn eigen videodienst en komt vervolgens niet met cijfers om het te onderbouwen.
  Dus nepnieuws.

 21. Ron

  @Derk: wat is er dom? Je argument is nogal vaag en zwak. Waar heb je het over?

 22. De Eerlijke

  Temptation VIPS komt er volgende maand aan exclusief op Videoland voor mij is dat die 8 euro per maand al wel waard.

 23. Ron

  Weet alleen niet of Temptation VIPS gelijk alle afleveringen er op komen of net als vorig jaar elke donderdag een nieuwe. Van mij mag het er gewoon in zijn geheel op. Is er al een datum bekend wanneer dat er op staat?

 24. jan

  Niemand heeft met Neflix gesproken maar de groei RTL’s Videoland valt op bij Netflix.

 25. HJ

  De groei van Videoland? Whoehahaha. Van 1 naar 2 gebruikers is inderdaad heel veel! :-P

 26. Mediaprak

  De komst van Disney en ‘opkomst’ van lokaler VOD diensten zal alleen maar lijden tot Popcorn achtige Free to pay sites. Weg verdien model.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.