Groei RTL’s Videoland valt op bij Netflix

De groei van RTL’s streamingdienst Videoland blijft niet onopgemerkt bij de grote internationale broer Netflix. Dat zegt RTL-baas Sven Sauvé in gesprek met het NRC. Videoland is volgens hem uitgegroeid tot een speler waar bij Netflix wel degelijk rekening mee wordt gehouden. Netflix is in ons land nog altijd groter dan Videoland, maar het aantal abonnees van de RTL-flix stijgt wel. Hoeveel het er inmiddels zijn wil Sauvé niet zeggen, maar wel in welke richting we het moeten zoeken.

Sauvé geeft aan: “RTL Group had eind 2018 één miljoen abonnees op de Duitse en Nederlandse video-on-demand-diensten samen. Een zeer groot deel kwam voor onze rekening.

Hij verwacht dat Videoland het Netflix best eens moeilijk zou kunnen gaan maken. “De Nederlandse kijker wil altijd het echte, Nederlandse verhaal. Daarom ben ik ervan overtuigd dat wij het onderscheid kunnen maken. RTL is een Nederlandse speler.”

Het Netflix-budget is oneindig, maar ook Videoland heeft geen onaardig budget toebedeeld gekregen van moederbedrijf RTL Group. “Wij hebben een investeringsruimte van tientallen miljoenen.

Winst maakt Videoland nog niet. Hoe lang krijgt RTL de tijd? “Ik verwacht dat we binnen enkele jaren winstgevend zijn. We krijgen de tijd. Videoland is ook een voorbeeld binnen RTL Group. Dankzij die dienst hebben wij nu een rechtstreekse link met de consument.

Al met al hijgt Videoland zijn grote broer Netflix dus in de nek. “Het grootste compliment kreeg ik laatst van iemand van Netflix. Die zei: we noticed your growth.”

Het interview met Sven Sauvé kunt u lezen op de website van NRC.

Foto: RTL

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen