Rob Trip denkt dat tabaksindustrie Netflix sponsort

NOS-nieuwslezer Rob Trip heeft steeds vaker het idee dat Netflix stiekem wordt gesponsord door de tabaksindustrie. Het aantal rokers in de series van de videodienst is namelijk buitensporig hoog. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. Als oud-kankerpatiënt stoort Trip zich mateloos aan mensen die roken. Hij vindt het dan ook erg vervelend om continu rokers in beeld te zien als hij naar series op Netflix kijkt. Het is volgens de journaallezer helemaal niet nodig om dit uit te zenden.

Terwijl hij herstelde van de behandelingen tegen zijn prostaatkanker, keek Trip veel Netflix. Met het NOS Journaal hield hij zich totaal niet bezig. “Ik voelde me veel te beroerd om zelfs maar te dénken: stond ik daar maar.

Wel hield hij aan al die Netflix-series wrange gevoelens over. “Ik kan heel slecht tegen mensen die roken. Dat is voor mij zo rechtstreeks verbonden met ‘kanker’.”

Hij begrijpt niet waarom iedereen maar als een gek loopt te roken op Netflix. “Ik verdenk ze er bij Netflix van dat ze gesponsord worden door de tabaksindustrie. Nergens anders wordt zo openlijk gerookt als bij hen.”

Foto: NOS

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen