Rob Trip denkt dat tabaksindustrie Netflix sponsort

Geplaatst op vr 11 okt 2019 om 13:30

NOS-nieuwslezer Rob Trip heeft steeds vaker het idee dat Netflix stiekem wordt gesponsord door de tabaksindustrie. Het aantal rokers in de series van de videodienst is namelijk buitensporig hoog. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. Als oud-kankerpatiënt stoort Trip zich mateloos aan mensen die roken. Hij vindt het dan ook erg vervelend om continu rokers in beeld te zien als hij naar series op Netflix kijkt. Het is volgens de journaallezer helemaal niet nodig om dit uit te zenden.

Terwijl hij herstelde van de behandelingen tegen zijn prostaatkanker, keek Trip veel Netflix. Met het NOS Journaal hield hij zich totaal niet bezig. “Ik voelde me veel te beroerd om zelfs maar te dénken: stond ik daar maar.

Wel hield hij aan al die Netflix-series wrange gevoelens over. “Ik kan heel slecht tegen mensen die roken. Dat is voor mij zo rechtstreeks verbonden met ‘kanker’.”

Hij begrijpt niet waarom iedereen maar als een gek loopt te roken op Netflix. “Ik verdenk ze er bij Netflix van dat ze gesponsord worden door de tabaksindustrie. Nergens anders wordt zo openlijk gerookt als bij hen.”

Foto: NOS
71 Reacties op “Rob Trip denkt dat tabaksindustrie Netflix sponsort”


 1. Maria

  Misschien moet Rob niet zo trippen en wat minder Netflix kijken.

 2. J

  Ik denk dat Trip gewoon gelijk heeft.

 3. Ster

  Ik denk dat Rob Trip gewoon gelijk heeft.

 4. Roland

  Als tegenwoordig in films gerookt wordt dienst dat meestal een artistiek doel. De scène krijgt een bepaalde lading, het zegt iets over het karakter van de persoon. Een goed voorbeeld is Peaky Blinders.

 5. Boy

  Er word ook volop alcohol gedronken op tv terwijl dat grootste gevaar nummer 1 is met het aantal verkeersdoden door alcoholgebruik of alcoholmisbruik.
  Dat vergat hij erbij te zeggen!!

 6. roevka

  Natuurlijk gewoon gesponsord. Die tabaksindustrie gaat letterlijk over lijken. Dat de politiek ook geen knopen doorhakt geeft maar aan hoe vuil zij het spel spelen. Al jaren is daar een verbod op direct contact met de tabaksindustrie. En toch kiest de politiek niet voor de gezondheid van jou en mij.

 7. MediaPrak

  Het is zo duidelijk. Of het nu tabak, alcohol, plastic zwerfvuil, klimaat verandering gaat. De strijdwijze is steeds het zelfde. Eerst ontkennen. Dan schermen met vage tegenonderzoeken, commissies benoemen en uiteindelijk schoorvoetend toegeven. Een tabak verbod als EU regel voor films en tv series zou uitstekend zijn. Maar ook een algemeen verbod op lobbyisten en contre op inkomsten van Pol partijen.

 8. Kees Klomp

  Wie heeft er dan ook Netflix.

 9. Ad

  Eens met Rob. Helemaal ver- en uitbannen dat domme roken.

 10. Sjantal

  In films wordt er ook niets gedaan aan stikstof!
  Ik verdenk een lobby van de stikstofindustrie….

 11. jan

  Rob, linkse stinkende babyboomer. Typisch gejank van een babyboomer.

 12. Michel

  Eeuwige respect voor mensen die kanker overwinnen!! Maar prostaatkanker linken aan roken is echt kort door de bocht. Kijk zo ook eens naar het glaasje rode wijn of biertje wat in het weekend voor je neus staat.

  Uit zijn opmerking over roken haal ik dat hij ex-roker is, klopt dat? Hopelijk heb ik dit mis. Dat is, na de vegetariër, echt het ergste soort mens.

 13. vd Put S.

  @michel
  Niks kort door de bocht. De relatie prostaatkanker-roken is duidelijk wetenschappelijk aangetoond. https://www.health.harvard.edu/blog/smoking-tied-to-more-aggressive-prostate-cancer-2018112615452
  Dus de ergste mensen zijn vegetariërs en ex-rokers? Die zijn dus erger dan criminelen, verkrachters, oplichters, massamoordenaars, terroristen?
  En kanker overwinnen is geen kwestie van doorzettingsvermogen of eigen kracht. Dat is een kwestie van geluk en goede zorg.
  Al met al een hele domme post van jou, Michel de domme roker.

 14. Ray

  Er is nu eenmaal een periode geweest waarin roken doodnormaal was, waarin meer mensen het wel dan niet deden. Als je een film of serie maakt die zich in die periode afspeelt en je laat geen rokende mensen zien, dan is dat eigenlijk geschiedvervalsing.
  Voor de goede orde: ik vind roken smerig en asociaal, en het kan me niet vroeg genoeg algeheel verboden worden.

 15. Bart

  @vd Put S. Is nog helemaal niet zo dom wat Michel zegt. Natuurlijk zijn de mensen die jij noemt erger. Ik denk dat Michel dat ook wel vind. Onder de normale mensen zijn mensen die anderen iets willen op leggen wel de ergste ja Daar vallen vak ex rokers en vegetariërs onder ja.

  Wat betreft films en series waarin mensen roken, vaak is het in dienst van het verhaal of een personage. Films en series zijn ook vaak een kijk op het normale leven en daarin word er ook gerookt en gedronken. Het is eerder raar dat er in series niet gerookt word. Zoals bij GTST geen enkel personage en als ze tussendoor pauze hebben staan ze allemaal buiten van jong tot oud.

 16. Kees Klomp

  Vd Put S. heeft gewoon een beetje moeite met begrijpend lezen.

 17. vd Put S.

  Licht je opmerking eens toe, Kees Klomp.

 18. Kees Klomp

  “Die zijn dus erger dan criminelen, verkrachters, oplichters, massamoordenaars, terroristen?”

  Je neemt het allemaal veel te letterlijk. Wie begrijpend kan lezen, snapt wat Michel wilde zeggen.

 19. vd Put S.

  Als je in deze tijd, met alle informatie en kennis die iedereen nu heeft over de gevolgen van roken, nog steeds rookt ben je gewoon dom. Ik kan geen andere omschrijving verzinnen.

 20. vd Put S.

  En de opmerking over de relatie tussen roken en prostaatkanker, Kees? Ook niet te letterlijk nemen?

 21. vd Put S.

  Hij bedoelde het wel letterlijk, Kees.

 22. vd Put S.

  In mijn werkomgeving van 78 hogeropgeleide mensen rookt 0,00%
  En dat is letterlijk te nemen.

 23. Kees Klomp

  @vd Put S.
  Fri 11 Oct 2019 om 15:34

  Ja, hij bedoelde het letterlijk, jij kunt begrijpend lezen en zojuist scheet er een eenhoorn een regenboogdrol in mijn achtertuin.

 24. vd Put S.

  Niveautje hoor Kees, jij kunt discussiëren!

 25. Shaniquilia vd Put

  @vd Put S. Plеur eens doеd neer, zeikwijf.

 26. Shaniquilia vd Put

  Of dood, de keuze is aan u.

 27. Oja

  Rob heeft gelijk. Viel me tijd geleden ook al op. Ook in bioscoopfilms wordt overmatig veel gerookt.

 28. Benedenvaldrijver

  @jan
  Fri 11 Oct 2019 om 14:45

  Trip is 59 jaar oud. Daarmee te jong voor een babyboomer! De échte babyboomer is inmiddels 70+.

 29. Bart

  @Oja Helemaal niet overmatig veel. Er zijn mensen die over de hele wereld die roken en dus hoort dat ook in films en tv series.

 30. zware van nelle

  ROKEN IS LEKKER,BEGREPEN

 31. Winterklaar

  Ja het barst van de ongezonde voorbeelden. Maar gaat Trip dan ook alle tv verbieden met schietgeweren?

 32. vd Put S.

  @Winterklaar
  Dus zolang er nog iets anders ongezonds of gevaarlijks ergens op de wereld bestaat is het verboden ongezonde praktijken of misstanden op te merken, aan te kaarten of aan te pakken.
  Als het aan u ligt mag er dus niets gebeuren.
  Best wel onlogisch.

 33. Bart

  @vd Put S. Laat iedereen gewoon lekker zelf weten wat ie doet. Richt je op je eigen leven. Wat jij belangrijk vindt en wat je wel en niet wil doen. Stop met dingen voor anderen bepalen.

 34. kelly

  Lekker volvreten bij de mac donalds is ook ongezond.

 35. vd Put S.

  Nou, dan kun jij dus stoppen met reageren hier, Bart.
  Goed idee.

 36. vd Put S.

  Rokersdraadjes zijn altijd amusant.
  Verslaafden die proberen hun verslaving goed te praten en daarbij geen enkel zinnig argument weten te verzinnen. Heerlijk.

 37. Bart

  @vd put S Ik ga nooit stoppen met reageren hier. Reageren is niet anderen iets opleggen he. En je laatste reactie, waarom zouden mensen moeten stoppen roken omdat jij en een andere mensen dat willen? Wat een onzin! Laat ze lekker.

 38. vd Put S.

  De schade aan de volksgezondheid is groot. Ook aan meerokers en aan kleinkinderen van rokers die een groter risico hebben op autisme: : https://www.sciencedaily.com/releases/2017/04/170427091740.htm
  Ik denk dat ook jij wil dat er zo weinig mogelijk mensen ziek worden.

 39. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  W H O C A R E S ?!

 40. Bart

  @vd Put S. Grotendeels iedereen rookte in de vorige eeuw. En dat was geen enkel probleem. Ja er gaan mensen eerder dood. Is dat zo erg? We worden steeds ouder maar misschien wil niet iedereen dat. En ga gewoon niet naar plekken waar veel gerookt word als je er last van hebt. Horeca moet het gewoon weer lekker zelf bepalen of het bij hen binnen mag. Het moet afgelopen zijn met die betutteling. Mensen bepalen zelf wel wat ze doen. Dat hoeft u niet voor ze te doen. Linkjes hoeft u niet te plaatsen want daar kijk ik toch niet naar. Zo min mogelijk mensen ziek is altijd mooi en ik gun niemand iets. Echt belangrijk is mijn eigen omgeving. De rest is ver van mijn bed. Ik vind het belangrijker dat mensen gewoon kunnen doen wat ze willen in het leven zonder dat er steeds iemand met een opgeheven vingertje komt.

 41. vd Put S.

  Bart. Als jij, zoals je beweert, wil dat zo weinig mogelijk mensen ziek worden kun je niet anders dan tegen roken zijn.

 42. vd Put S.

  Dat we tegenwoordig een epidemie van autisme lijken te hebben kan wel eens gedeeltelijk te maken hebben met het vele roken van moeders vroeger. De kleinkinderen zijn de dupe.

 43. Bart

  @vd Put S. Ik heb nooit gezegd dat ik voor of tegen roken ben. Iedereen moet het lekker zelf weten. Ik ben tegen mensen die een ander vertellen wat ze moeten doen en denken en tegen de betutteling in ons land de laatste jaren.
  Je opmerking van van 17:49 zou kunnen maar is gewoon een aanname.

 44. Shaniquilia vd Put

  @vd Put S. Stop eens een keer met je geouwehоer. Dat gezeik over rokers! En nee, ik rook niet. Ook nooit gedaan. Maar jij wordt er niet minder triest om.

 45. vd Put S.

  Als je de link wel had gelezen, Bart, kon je zien dat het meer is dan een aanname.
  Ik ook ben tegen betutteling en voor eigen verantwoordelijkheid. Maar zodra, zoals in het geval van roken, anderen zoals meerokers en kinderen en kleinkinderen het slachtoffer worden van het gedrag van een ander zonder dat ze dat zelf gewild hebben dan mag de overheid volgens mij regels treffen om dat te voorkomen en mogen rokers daarop aangesproken worden.

 46. vd Put S.

  @18:01
  Bemoei je er mee zodra je argumenten hebt. Nu gil je als een klein meisje.

 47. Bart

  @vd Put S. Stop dan eens met dat drammen, betuttelen en anderen zeggen wat ze moeten doen en denken. Voor mij hoeft er niemand aangesproken te worden op roken of drinken. Mag iedereen zelf weten.

 48. vd Put S.

  Bart
  Fijn dat je open staat voor logica en rede.

 49. Winkelhoekwagentje

  De linkse Rob Trip wil meer censuur! Enge vent.

 50. Hans

  Blijft lagge dat rokers elke dag 7 euro betalen voor sigaretten. Dat is 210 euro in de maan en een jaar 3000 euro. Wat een sukkols

 51. Meneer de Uil 🐦

  Rob slaat de spijker op de kop.

  Zure reacties zijn doorgaans van bange rokers.

 52. Meneer de Uil 🐦

  Boy
  Fri 11 Oct 2019 om 13:58
  Er word ook volop alcohol gedronken op tv terwijl dat grootste gevaar nummer 1 is met het aantal verkeersdoden door alcoholgebruik of alcoholmisbruik.
  Dat vergat hij erbij te zeggen!!

  Hoi Boymans… misschien even naar de feiten kijken.

  CBS zegt:
  In 2018 zijn 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen

  En verder (bron Jellink)

  Overleden door gevolgen van gebruik in 2014, 2015 of 2016 Direct overleden
  Alcohol 1.503 0
  Tabak 19.244 0

  Koekoek!

 53. Roland

  @Ray: “Als je een film of serie maakt die zich in die periode afspeelt en je laat geen rokende mensen zien, dan is dat eigenlijk geschiedvervalsing”. Er zijn Hollywood films gemaakt die zich in een tijd afspeelden waarin volop gerookt werd zeker in het milieu waarin die films zich afspeelden en waarin desondanks niet werd gerookt. Tin Men van Barry Levinson (1987) is zo’n voorbeeld.

 54. anoniem

  Natuurlijk is roken ongezond, maar de manier waarop rokers in Nederland nu worden aangepakt is echt niet normaal meer. Terwijl rokers er veel belasting over betalen… Laatst stond ik bij een bushalte te roken, komt er een vrouw op me af die zegt dat ik daar toch eens mee moet stoppen! :-D

 55. anoniem

  Jaja mevrouw, sorry.. zei ik.. Het inderdaad heel ongezond.. Maar ik ben verder wel aardig hoor.. :-)

 56. ZWAAR SJEKJE

  EEN TEVREDEN ROKER IS GEEN ONRUSTSTOKER

 57. Meneer de Uil 🐦

  Hoe tevreden is de roker? De roker stookt vooral onrust in zichzelf. Maar Zwaar Sjekje is het daar ws niet mee eens.

 58. Suzy Wang

  Ik rook niet meer maar ik gun rokers hun sigaretje of shaggie. Het is gewoon lekker. Gun mensen hun pleziertje.

 59. Jantje

  Mooi, een NOS Journaallezer die die complottheorieën verspreid.

 60. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Goede observatie van Rob Trip.
  Samen moeten we het roken de wereld uit helpen.
  Jonge mensen sterven vroegtijdig door het gif in tabaksrook.
  Boycot Netflix. Ga nueken of ga is lekker buiten spelen.
  Maar roken is slecht weet je wel.

 61. Beertje

  Rob heeft gelijk

 62. Steven

  Oude zuurpruim.

 63. Peanut

  Ik moet bekennen dat ik me precies hetzelfde heb afgevraagd. Het valt gewoon op.

 64. Umfufu

  Te veel Peaky Blinders gekeken.

 65. natte sjaan

  Ja het klopt dat roken ongezond kan zijn,
  dus verbieden die handel.
  Volgend jaar allemaal aan de wiet.
  Daar word ook shag in gebruikt,
  Maar das niet zo erg, als we allemaal stoned rondlopen.

  Die mogen wel roken ahhahhahah dwazen

 66. gerdien

  Het lijkt mij eerlijk gezegd flauwekul. Mij is het als ex-roker en Netflixkijker nog nooit opgevallen. Er zijn nog steeds mensen die roken -helaas, ik heb er een pesthekel aan- dus logisch dat je dat op tv terug ziet. En vroeger werd er nog veel meer gerookt dus helemaal logisch dat je dat terug ziet in series die in het verleden spelen. Dat je in kinder- en jeugd tv geen sigaretten, drank en drugs laat zien: prima. Maar in series voor volwassenen? Wat een betutteling .

 67. cora

  Roland: roken heeft een bepaald doel zeg jij. Zeker dat is waar b.v. longemfyseem of longkanker krijgen. Rob Trip heeft gelijk.

 68. anoniem

  Tja.. En dan drugs promoten met je achternaam.. :-)

 69. CreaBea

  waarom word Rob Trip geen presentator bij BNN spuiten en slikken ?

 70. natte sjaan

  ik heb een ideaal,
  en dat is zelf kunnen bepalen welke levenskeuzes je maakt
  Niet dat die voor je worden bepaalt.

 71. Michel

  @vd Put S.
  Ben geen roker, ook nooit geweest hoor :-) Daarom ben ik op dat gebied ook zo “easy-going”
  Ik vergelijk daarnaast ex-rokers en vegetariërs niet met verkrachters of wat dan ook. Het zijn de meest activistische/extremistische vorm mens. Een beetje het type mens waar we als samenleving best zonder kunnen omdat elke nuance en redelijkheid ontbreekt. Maar wie de schoen passe trekke hem aan, als u begrijpt wat ik bedoel.

  Fijn dat anderen mijn reactie wel begrijpen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.