Black Mirror is terug: nieuw seizoen vandaag op Netflix

Geplaatst op wo 05 jun 2019 om 13:40

Netflix kent een aantal razend populaire series en Black Mirror is daar één van. Het langverwachte vijfde seizoen van de serie is vanaf vandaag exclusief te zien bij de videodienst. Wie hoopt op een hele rits nieuwe afleveringen komt bedrogen uit, want er zijn er slechts drie gemaakt. Het recept is onveranderd. “Black Mirror, bedacht en geschreven door Charlie Brooker, spreekt kijkers aan op hun collectieve onbehagen over technologie in de moderne wereld“, aldus een woordvoerder.

Technologie heeft een duidelijke stempel gedrukt op ons dagelijks bestaan: in elk huis, op elk bureau, in elke hand – een HD televisiescherm, een computermonitor, een smartphone – een ‘Black Mirror’ die de 21ste eeuw naar ons reflecteert.

Elke aflevering presenteert een zwart-komisch en spannend stand-alone-verhaal over onze hedendaagse ‘techno-paranoia’, dat leidt tot onvergetelijke, en soms verontrustende, conclusies.

Black Mirror heeft diverse internationale prijzen gewonnen waaronder een BAFTA award en twee Emmy Awards voor de aflevering San Junipero uit seizoen drie.

De drie nieuwe episodes zijn:

 • Striking Vipers: Als de oude studievrienden Danny en Carl weer contact krijgen in de VR-versie van hun favoriete videogame, leiden nachtelijke speelsessies tot een onverwachte ontdekking.
 • Smithereens: Een Londense rideshare-chauffeur veroorzaakt een internationale crisis wanneer hij een medewerker van een socialmediabedrijf kidnapt.
 • Rachel, Jack and Ashley: Een eenzame tiener raakt geobsedeerd door een robotpop die is gebaseerd op haar popsteridool Ashely O, terwijl het leven van de echte Ashley begint in te storten.

De afleveringen zijn vanaf vandaag te bekijken op Netflix.

Foto: Netflix
17 Reacties op “Black Mirror is terug: nieuw seizoen vandaag op Netflix”


 1. Boris

  Krijgen jullie hiervoor betaald? Zo ja, volledig terecht. Beste serie uit de 21ste eeuw.

 2. Wyatt

  Graag meer nieuwsberichten over Netflix series… Beter dan dat non nieuws over C BN-ers.

 3. Gerard

  @Wyatt, totaal niet mee eens. Voor mij speelt Netflix niet. Punt.

 4. Joost

  MC, jullie gaan nu toch hier niet allemaal commentaren geven op dingen die in sekte Netflix plaatsvinden, he. Dat is een betaalde dienst, die spinnen garen bij zulke stukjes van jullie. Ik pas ervoor om geld te gaan betalen voor de commercie zelve.
  Aub hier niet mee doorgaan ! Geen netflix ! Veel mensen hebben dat helemaal niet !

 5. Dikke beer

  Blij dat ik geen Netflix heb. Sneu Amerikaans flutzendertje voor nog sneuere leden.

 6. Sean

  “Wie hoopt op een hele rits nieuwe afleveringen komt bedrogen uit, want er zijn er slechts drie gemaakt.” Ach, zo is de serie destijds ook begonnen op de Britse TV. Het was pas toen het over ging naar Netflix dat er per seizoen meer afleveringen kwamen. Daarnaast zijn er nu maar drie vanwege Black Mirror: Bandersnatch van even geleden.

 7. pleb

  Streaming is de toekomst, in tegenstelling tot die over het paard getilde zogenaamde bn’ers en dito zenders waar geen hond meer naar kijkt. MC doet er goed aan meer aandacht hieraan te besteden.

 8. wapper

  Geweldige serie idd, alleen jammer dat seizoen steeds korter word.

 9. Deadly Viper

  Net een Dikke beer in de pot gelegd.

  Netflix is geen zendertje, het is een on demand platform

 10. Netnietflix

  Netflix en TV zijn voor mensen die niks te w*ppen hebben. Troosteloze eenzame r*kkers voornamelijk.

 11. Deadly Viper

  @14:37 gebruik je eigen naam sneu figuur.

  Inderdaad meer Netflix nieuws aub. Aangezien lineaire televisie op z’n retour is.

 12. Deadly Viper

  Ik zat gister met mijn diсk in de bolle reеt van Marc van der Linden. Daarna stonk mijn lid naar slachthuis, composthoop en gymtas die al weken staat gecombineerd met de odeur van een varkensstal.

 13. Deadly Viper

  @16:34 kindje.

 14. jeweettog

  Nee, die komen daar niet van. Je bent in de buurt, maar er schort toch echt iets aan je biologische kennis.

 15. David

  Kijk mediacourant. Zo kan het ook.
  Gewoon nuttige informatie brengen met inhoud.
  Als jullie het zo blijven doen vind ik het prima want ik hoef morgen niet te weten hoeveel M&M’s Irene Moors eet.

 16. Oh Baby Baby

  Nuttige informatie? Over deze boutserie zeker…

 17. Deadly Viper

  Ja graag ook overzichten welke series allemaal nieuw zijn en verwijderalarmen enz.

  Het is toch een site over de media on demand platformen horen daar zeker bij. Denk dat zeker 70% van de bezoekers hier wel Netflix, Videoland en/of Ziggo Movies & Series XL heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.