Black Mirror is terug: nieuw seizoen vandaag op Netflix

Netflix kent een aantal razend populaire series en Black Mirror is daar één van. Het langverwachte vijfde seizoen van de serie is vanaf vandaag exclusief te zien bij de videodienst. Wie hoopt op een hele rits nieuwe afleveringen komt bedrogen uit, want er zijn er slechts drie gemaakt. Het recept is onveranderd. “Black Mirror, bedacht en geschreven door Charlie Brooker, spreekt kijkers aan op hun collectieve onbehagen over technologie in de moderne wereld“, aldus een woordvoerder.

Technologie heeft een duidelijke stempel gedrukt op ons dagelijks bestaan: in elk huis, op elk bureau, in elke hand – een HD televisiescherm, een computermonitor, een smartphone – een ‘Black Mirror’ die de 21ste eeuw naar ons reflecteert.

Elke aflevering presenteert een zwart-komisch en spannend stand-alone-verhaal over onze hedendaagse ’techno-paranoia’, dat leidt tot onvergetelijke, en soms verontrustende, conclusies.

Black Mirror heeft diverse internationale prijzen gewonnen waaronder een BAFTA award en twee Emmy Awards voor de aflevering San Junipero uit seizoen drie.

De drie nieuwe episodes zijn:

  • Striking Vipers: Als de oude studievrienden Danny en Carl weer contact krijgen in de VR-versie van hun favoriete videogame, leiden nachtelijke speelsessies tot een onverwachte ontdekking.
  • Smithereens: Een Londense rideshare-chauffeur veroorzaakt een internationale crisis wanneer hij een medewerker van een socialmediabedrijf kidnapt.
  • Rachel, Jack and Ashley: Een eenzame tiener raakt geobsedeerd door een robotpop die is gebaseerd op haar popsteridool Ashely O, terwijl het leven van de echte Ashley begint in te storten.

De afleveringen zijn vanaf vandaag te bekijken op Netflix.

Foto: Netflix

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen