Carnavalgrapje Netflix valt niet in goede aarde

Geplaatst op do 28 feb 2019 om 15:00

De mensen op Twitter zijn weer gepikeerd en in rep en roer. Ditmaal om een grapje dat Netflix maakt in het kader van carnaval. Dat is te lezen op het sociale medium. Bij een foto van de serie La Casa De Papel, waarin een stelletje schorem in rode overals een bank overvalt, twittert Netflix: “1: trek dit pak aan met carnaval, 2: loop random kroeg binnen, 3: roep DIT IS EEN OVERAL!, 4: lol.” Het behoorlijk flauwe grapje is dan dat men dan niet overval roept, maar overal.

Lekker doorscrollen zou je denken, maar een aantal twitteraars lopen weer heisa te maken. “Wat een rare en slechte grap (?) Netflix“, briest Liselot. “Zou ik maar gauw weghalen. Want natuurlijk veroorzaakt dit paniek, als iemand echt zo een café of feesttent binnenkomt. Bovendien zijn maskers op een aantal plekken sowieso verboden.

Geen goede grap Netflix“, zegt ene André verbolgen. En Jo: “Dit pak is niet voor niets in veel kroegen verboden. Laten we het vooral gezellig houden…

Ook ene Elger is gepikeerd. “Zou Netflix het ook lol vinden als mensen dit bij hun kantoor flikken? Ja, ik snap dat er overal staat en geen overval, maakt het nog steeds geen goede grap 🙃.

Al met al kunnen de socialroepers vanavond weer voldaan met hun uitgestreken gezicht aan het avondmaal gaan zitten. Alaaf!

Foto: Netflix
13 Reacties op “Carnavalgrapje Netflix valt niet in goede aarde”


 1. Rollins

  Wanneer angst de graadmeter wordt om humor te meten is er iets goed mis.

 2. In de sterren

  Het echte nieuws laat MC weer liggen:
  https://www.omroepwest.nl/nieuws/3772538/Presentatrice-Astro-TV-wil-af-van-stalker-30-uit-s-Gravenzande

 3. Stip

  Betutteling om die pakken te verbieden met carnaval. Wat een treurnis…

 4. Elise

  Wat ik grappig vind is dat Mediacourant hier een bericht over schrijft. Ten eerste zijn er maar 59 reacties op, daarvan is het meerendeel helemaal niet boos. Dit is dus ontzettend opgeklopt door MC.

 5. Sven L.

  Twitteraars staan nou niet bepaald bekend om hun gevoel voor humor. Dat type neemt zichzelf (en de wereld) véél te serieus.

 6. Pieter

  Haha, ik vind de grap wel leuk. Ik heb de serie dan ook niet gezien dus die rode overal ropet mij niet echt angst op.

 7. Tom

  Als je de serie gezien hebt roept de overal ook geen angst op

 8. Dij Enkletser

  De grap is natuurlijk hélemaal geslaagd,
  als de persoon van de overal,
  tptaal de kroeg uit, en het Ziekenhuis in wordt geslagen,
  Lachuh Man,…

 9. Dij Enkletser

  Je haalt een Grap uit,
  en door deze Grap . ontvang je een Pak Slaag.

  Dat is een Geslaagde Grap !!

 10. 123

  Draag die pakken idd lekker met carnaval (ook in de Kop van Noord-Holland), maar om nu op te roepen om de lokale kroeg in te lopen en te zeggen “Dit is een overal!”… 😕

  Zullen we ons rond carnaval gewoon gedragen, zodat de politie zich kan inzetten op de plekken waar het écht nodig is? Lijkt mij wel zo fijn.

 11. Furor Frisii

  Of koop een doos tissues, kruip onder een dekentje (fleece-stof of iets anders extra zachts), en huil om het vokstrekte gebrek aan humor van dit zielige,overgevoelige en betweterige volkje.
  Internet is niet bedoeld voor jullie infame Hollandse betweterige vingertje, huilebalken. Doe eens als een Fries- en groei er eens een paar.

 12. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Precies.
  Twitter jankt te veel en snapt te weinig van humor.
  Vandaar dat de lange-tenen-politie die alles wat leuk is wil verbieden tegenwoordig maar overal inspraak krijgt.
  Vandaar: Stop Global Whining.
  Ofwel: Get A Life.
  Daar wordt alles vast en zeker beter van.

 13. Ben

  Nog nooit van deze serie gehoord.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.