Daphne Deckers vindt Hamka’s tegenwoordig te zout

Daphne Deckers, voormalig gezicht van Boulevard, heeft het idee dat Hamka’s tegenwoordig veel zouter zijn dan vroeger. Dat laat ze dit weekend weten in haar column in de Vrouw. Hamka’s is de stoere en brosse klassieker van chipsfabrikant Lay’s, bestaande uit onder meer maïs, tarwe, ham- en kaassmaak en – volgens Deckers dus – héél veel zout. “Ik nam laatst weer eens een handje Hamka’s, nou, daar mag je wel een glas water naast zetten, zó zout zijn die geworden.

Deckers vraagt zich af wat Lay’s hier in godsnaam mee gedaan heeft. Ze vindt het echt heel vervelend. “Zitten er meer smaakversterkers in? Goedkopere ingrediënten? Ik weet het niet.

Vrienden en familie van Deckers hebben hier ook geen antwoord op. “Ik had het hier laatst met mijn moeder over, en ze was het met me eens.

Verder vindt Deckers ook dat Bastognekoeken ‘suikerachtiger’ zijn geworden dan vroeger en ergert ze zich aan de toegenomen hardheid van muntendrop. “En ze zijn gladder ook, alsof er een waxlaag overheen zit.

Wat Deckers van de hedendaagse winegums en pennywafels vindt, kunt u dit weekend lezen in haar informatieve column ‘Smaak’ in de Vrouw, of via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen