Johan Derksen: ‘Jelle Brandt Corstius in de fout gegaan’

Voetbal Inside blijft Jelle Brandt Corstius een grote aansteller vinden. Hij had beter nooit kunnen roepen dat hij oraal is verkracht door tv-producent Gijs van Dam. Dat zei Johan Derksen vrijdagavond op RTL 7. Van Dams bedrijf is kapotgemaakt door Brandt Corstius, terwijl zijn verhaal vrij ongeloofwaardig is, vinden ook de mannen van VI. “Als je met een gozer naar een slaapkamer gaat en je gaat hem pijpen, dan moet je niet twintig jaar later zeggen dat je slachtoffer bent.

Brandt Corstius is nu boos dat Van Dam voor de tweede keer de media-aandacht heeft opgezocht om zichzelf te verdedigen tegen de forse beschuldigingen. “Deze meneer Brandt Corstius heeft zich wel heel lelijk in zijn vingers gesneden, hè, met die selectieve verontwaardiging achteraf“, aldus Derksen.

De VPRO-presentator is volgens Derksen zijn geloofwaardigheid verloren. “Die jongen had beter zijn mond kunnen houden. Die is in de fout gegaan en wordt dan door een heel hoop mensen in Nederland als een soort slachtoffer gezien. Ik vind hem helemaal niet een slachtoffer.”

Die Gijs heeft hem niet naar zijn hotelkamer gesleept of gedwongen met een mes. Nee, hij is meegegaan, daar is het een en ander gebeurd en daar heeft hij achteraf spijt van gehad. Maar ja, hij is wel vrijwillig meegegaan en heeft eraan meegewerkt. Dan moet je niet nou een hypocriet columnpje schrijven.”

Lees ook: Peter R. de Vries en VI-heren geloven Gijs van Dam (november 2017)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen