‘Radio Veronica profiteert niet van komst Giel Beelen’

Radio Veronica profiteert nog niet van de komst van Giel Beelen. In tegendeel: in belangrijke doelgroepen daalt het ochtendmarktaandeel van de zender. Dat stelt Evert Bronkhorst, strategy director van het belangrijke mediabureau Vizeum, bij Adformatie. Beelen volgde in oktober dj Niek van der Bruggen op in de ochtend van Radio Veronica. Van die wisseling heeft de zender van John de Mol nog niet geprofiteerd. “Bij Veronica is nog geen Giel-effect te zien“, aldus Bronkhorst.

Aan de aandacht kan het niet liggen, aldus Bronkhorst, wijzend op de mediarelletjes rond Giel Beelen. “De stelling dat negatieve PR (de Tim Knol rel) ook PR is, gaat niet op als we kijken naar de luistercijfers.”

De zender als geheel daalt licht. “En ook in het ochtendshow tijdvak van Giel zien we de zender inleveren. Bijvoorbeeld bij Mannen 25-59 jaar van 6,3 procent in okt/nov-17, via 5,9 procent in jan/feb-18, naar 5,0 procent in de feb/mrt-18 meting.”

Naast Beelen heeft John de Mol voor de Talpa Radio-groep nóg een radio-dj weggekocht bij de NPO: Gerard Ekdom gaat later in dit jaar aan de slag in de ochtend van Radio 10.

Het artikel ‘Analyse radiocijfers: wie profiteert straks het meest van vertrek Edwin Evers?’ kunt u lezen op de website van Adformatie.

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen