Anita Witzier slikt hormonen om zich blij te voelen

Geplaatst op Mon 09 Apr 2018 om 9:47

Als Eva Jinek zwanger is roept iedereen of ze nu nog wel op televisie kan blijven, maar de overgang is óók een dingetje. NPO 1-collega Anita Witzier voelde zich er zó vreselijk door dat het leven voor haar geen pretje meer was. Dat vertelt ze vandaag openhartig in De Telegraaf. Hoe Witzier toch nog shinet op televisie? Ze zit aan de hormonen. “Sinds ik hormonen slik, voel ik me veel meer in balans. Ik slaap weer goed, heb veel meer energie, voel me weer vrolijk. Kortom: ik kan weer leven!

De hormoontherapie werd haar aangeraden door de menopauzekliniek van het OLVG ziekenhuis, maar Witziers huisarts raadde het af. “Omdat ze mogelijk de kans op kanker konden vergroten. Toen zei ik: ’Maar als ik mijn auto morgen tegen een boom rijd, ben ik er ook niet meer’. Ja, zo erg was ik er dus aan toe.

Dankzij die hormonen is Witziers auto nog gewoon elke dag op het parkeerterrein van de KRO-NCRV te vinden. “Voor mij is dit echt een wondermiddel.

Inmiddels is ze een beetje aan het minderen met die hormonen, nu het einde van de overgang in zicht is. “En straks heb ik het gehaald en zit ik aan de andere kant. Van andere vrouwen hoor ik daar positieve verhalen over, haha.

De overgang is de periode voor en na de laatste menstruatie van een vrouw. Gedurende deze periode zoeken de hormonen een nieuw evenwicht. Gemiddeld krijgen vrouwen de laatste menstruatie op hun 51ste; Witzier is nu 56 jaar.

Het Telegraaf-interview met Anita Witzier kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot
12 Reacties op “Anita Witzier slikt hormonen om zich blij te voelen”


 1. joop

  Ik heb mevrouw Witzier een tijdje geleden gezien en moet ze volgens mij nog wel een aantal pillen extra slikken, want zo vrolijk was ze niet en is hetgeen wat we zien op TV allemaal nep, van Mevrouw Witzier.

 2. Lenie

  Anita, Anita ik moet dirct aan Costa Cordalis denken CC werd hij genoemd en ik word gelijk nat lieve mensen. Anita probeer dat ook eens misschien help dat wel. Ja dat oeverloze geswafel wat je je hele leven doet week niet echt mee natuurlijk. Gewoon aan een grote neger denken dat is het beste medicijn. Nou ik ga naar CC luisteren. En met hormonenproblemen kun je altijd nog burgemeester van Amsterdam worden.

 3. sharry

  Wat een mafketel ben jij Joop. Iemand die je tegenkomt en niet vrolijk is, als nep bestempelen? Jij komt echt uit een heel sneu eitje.

 4. choco115

  Haha mc gaat even uitleggen wat de overgang is!

 5. Grumpy

  Hoever weg ben je als zelfbenoemde bn’er dat je schreeuw om aandacht gaat over de overgang …

 6. Sandra

  Gezeik met die BN-wijven en hun overgang……Ik heb ook de overgang meegemaakt en mijn moeder ook….en er was niks aan de hand…..We hebben er echt niks van gemerkt…

 7. critikast

  Houd dat toch allemaal lekker voor jezelf mevrouw aanstelster Witzier en val ons er niet mee lastig. Of voel je je als BN-er verplicht om ons op de hoogte te houden van je voortschrijdende overgang? Schei toch uit, enge vrouw die je bent !

 8. joop

  @sharry……Dat kan wel zijn dat ik uit een sneu eitje kom, maar wel uit een ei dat ik me niet alles laat wijsmaken door die zogenaamde leuke, lieve, over het paard getilde niet bekende Nederlanders. Deze dame loopt rond met een air daar wordt zelfs een blinde koe misselijk van. Verder is dat mijn mening en daar zult u het mee moeten doen.

 9. joop

  Kom maar binnen @ Sharry

 10. Turkse Yo

  Als ze dit lezen bij de Blinda redactie, krijgen ze allemaal spontaan een opvlieger.

 11. Joop55

  Snap ik met zo’n strijkijzer van een hoofd.

 12. mark

  Stop met dat flut progamma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.