‘Zet Lieke en Wietze op ochtendshow Sky Radio!’

Geplaatst op zo 25 feb 2018 om 10:30

Het is wellicht een gouden greep om een liefdeskoppel te introduceren als radioduo op een grote nationale zender. Wietze de Jager en Lieke Veld zouden bijvoorbeeld niet misstaan in de ochtend van Sky Radio. Dat zegt radiomaker Patrick Kicken in zijn column op Radio.nl. Een koppel is in staat om spannender radio te maken, denkt hij. “Die hun wel en wee blootleggen on-air, praten over hun kinderen, echtelijke oneffenheden, familiegedoe, wie het meeste in het huishouden doet etcetera.”

Het is ‘super herkenbaar voor man én vrouw’, aldus Kicken. “Real life radio. Niks gespeeld, een dagelijks stukje soap waarvan je wil weten hoe het verder gaat.”

In Amerika gebeurt dit volgens Kicken al langer. “Ik geef toe, het is gedurfd, maar hoe gaaf zou het zijn als Wietze (van Mattie & Wietze) samen met zijn vrouw Lieke (tot voor kort ook on-air bij Qmusic) samen het stokje van Edwin Evers overnemen, als die ooit een deurtje verder gaat kijken.

Eerst kunnen ze aan de slag voor zusterzender Sky Radio, die vorig jaar het duo Mattie & Wietze wilde wegkapen op Qmusic, aldus Kicken. “Sky Radio zou er zo maandag 2 april mee kunnen starten. Geheid een langdurige verbintenis waar de luisteraar en het station nog jaren plezier van kan hebben.”

De column van Patrick Kicken kunt u lezen op Radio.nl.

Foto: Radio 538
16 Reacties op “‘Zet Lieke en Wietze op ochtendshow Sky Radio!’”


 1. Curryworst

  Het kan aan mij liggen maar als ik radio wil luisteren dan wil ik muziek horen en de dj mag dan wat vertellen over de artiesten en de muziek. Ik zit niet te wachten op privé-geneuzel van wat keuvelende typjes achter een microfoon.

 2. Ron

  Juist, het gaat om de muziek. En het zal mij hoegenaamd worst wezen wie er presenteert. Slecht idee dus.

 3. Meeswel

  Hoe komen deze mensen toch aan de wijsheid dat anderen hier in geintreseerd zijn. De mensen die naar sky radio luisteren willen alleen muziek horen en geen dom gekakel. Maar ja John de mol zal dit station ook wel weer om zeep helpen.

 4. Eddy

  Sky Radio moet een nonDJ station blijven.
  Dat is het al vanaf het begin.

  Blijf van Sky Radio af.
  John de Mol heeft ook andere stations

 5. Birdwatcher

  Tegenwoordig is radio gekeuvel, veel reclame, veel file/verkeers-informatie en weerberichten.

  Uiteindelijk in een uur tijd kun je misschien meer dan 50 procent wegstrepen aan muziek. Echt belachelijk allemaal. Gelukkig is er internetradio.

 6. Lex Harding

  Gelukkig hebben we 24/7 SoulShow Radio van Ferry Maat. http://www.soulshow.nl

 7. Pieter

  Er waren maar 2 Nederlandse zenders die gewoon waren en wat de massa wilde !!

  Het oude vertrouwde Veronica op zee , en de voor 90% niet landelijke com zender radio Holland FM in Rotterdam en daarna de zender RADIO NORDSEA en later dan in Baarn op de zolder van Strenholt Radio Noordzee!
  BETERE ZIJN ER NOOIT GEWEEST , zij wisten wat de luisteraar wilde horen,
  en als je het over de Britse zee zenders heeft, Radio LONDON, of Radio CAROLINE

 8. Pieter

  MOET ZIJN“““““DIE GEWOON DE BESTE WAREN

 9. ik reageer ook ff...

  Mensen…. 1 april….

 10. Meeswel

  denk met weemoed wel eens terug aan die zenders die Pieter noemt. Gelukkig is er op internet heel veel goeds te vinden.

 11. Bart

  @Ron Het maakt mij wel uit wie het presenteert
  @curryworst Mensen willen dat wel mits het niet te lang is. Vanuit daar en je muzieksmaak kies je je favoriete zender. 3FM is te veel doorgeslagen naar schijtlollig doen van de dj’s en gingen opeens andere muziek draaien. Tel daarbij een grote aantal vertrekkende dj’s en weg was de luisteraar. Die krijgen ze anders dan in het verleden bij grote koers wijzigingen nooit meer terug.

 12. Joep uit Tilburg

  Die Kicken snapt precies hoe het allemaal zit. Zelf zit hij inmiddels al enige tijd zonder zendtijd. Nooit wat gevonden die psyco.

 13. shenkie

  Leuk! En dan vooral ook omdat die Wietze de Jager een uitermate interessante, fascinerende, boeiende persoonlijkheid is.
  Ik kan niet wachten tot ik alles over de dagelijkse besognes van hem en het meisje dat hem als levenspartner gekozen heeft te horen krijg… NOT

 14. Talpa met stompzinnige muziek

  Stompzinnige zenders van De Mol waaronder 538 en Sky.

  Populistische plaatsjes voor dummy’s.

  Mensen die praatjesmakers die met hun gewauwel de plaatjes aan elkaar oreren zijn toch geen podium waard om aandacht te krijgen.

 15. Edwin M

  Laat Sky Radio in zijn waarde en laat het non-stop blijven. Het is voor de muziekliefhebber als soms worstelen door al die praatgrage DJs die van geen ophouden weten. Ik erger me bijvoorbeeld mateloos aan Rob van Someren die met alles wat naast hem zit continu flauwekul vertelt en om iedere letter lacht. Dat is een keer leuk, maar nu weiger ik Radio10 aan te zetten als hij bezig is.
  Overigens, wie interesseert het wat Wietze de Jager als braaf vadertje en dat brave moedertje doen?

 16. Joost de Draaiert

  Ik snap die redenatie wel. Als ze het gedoseerd zouden brengen kan het een band met de luisteraars opleveren. Waarom zou je anders mensen laten praten tussen de platen door, als het ze niet lukt om verbinding te maken met het publiek of iets herkenbaars te vertellen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.