‘Zet Lieke en Wietze op ochtendshow Sky Radio!’

Het is wellicht een gouden greep om een liefdeskoppel te introduceren als radioduo op een grote nationale zender. Wietze de Jager en Lieke Veld zouden bijvoorbeeld niet misstaan in de ochtend van Sky Radio. Dat zegt radiomaker Patrick Kicken in zijn column op Radio.nl. Een koppel is in staat om spannender radio te maken, denkt hij. “Die hun wel en wee blootleggen on-air, praten over hun kinderen, echtelijke oneffenheden, familiegedoe, wie het meeste in het huishouden doet etcetera.”

Het is ‘super herkenbaar voor man én vrouw’, aldus Kicken. “Real life radio. Niks gespeeld, een dagelijks stukje soap waarvan je wil weten hoe het verder gaat.”

In Amerika gebeurt dit volgens Kicken al langer. “Ik geef toe, het is gedurfd, maar hoe gaaf zou het zijn als Wietze (van Mattie & Wietze) samen met zijn vrouw Lieke (tot voor kort ook on-air bij Qmusic) samen het stokje van Edwin Evers overnemen, als die ooit een deurtje verder gaat kijken.

Eerst kunnen ze aan de slag voor zusterzender Sky Radio, die vorig jaar het duo Mattie & Wietze wilde wegkapen op Qmusic, aldus Kicken. “Sky Radio zou er zo maandag 2 april mee kunnen starten. Geheid een langdurige verbintenis waar de luisteraar en het station nog jaren plezier van kan hebben.”

De column van Patrick Kicken kunt u lezen op Radio.nl.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen