Volkskrant stuurt aanmaning naar Heleen van Royen

De Volkskrant heeft Heleen van Royen een aanmaning gestuurd, omdat de bestsellerschrijfster de incasso van haar abonnementsgeld heeft terug laten boeken. Dat laat ze weten in een bericht op Twitter. Van Royen heeft enorme problemen met de levering van het dagblad. “In heel februari is de zaterdagkrant van de Volkskrant precies één keer bezorgd, in plaats van de vier keer waarvoor ik betaal. Maar ik moet wel mijn abonnementsgeld betalen. Hoe krom is dat?“, zegt ze.

Ook dit weekend – Van Royen heeft alleen een abonnement op de zaterdagkrant – was het weer raak. “En natuurlijk weer geen Volkskrant in de bus. #omtejanken #wewerkeneraanmevrouw.

Van Royen laat met een screenshot (zie onderstaand) zien hoe ze het probleem aankaart bij Volkskrants webcare. Die geeft aan dat de bezorger zal worden aangesproken en dat de gemiste krant wordt gecompenseerd. “Dat is niet genoeg. Ik wil mijn abonnementsgeld terug. Die krant komt toch niet“, reageert ze.

De Volkskrant is echter onverbiddelijk: “Helaas, wij zullen geen abonnementsgeld terugstorten.

Daarom besloot Van Royen de incasso te storneren. “En nu heb ik een aanmaning in de bus. De aanmaning wordt wel keurig bezorgd, de Volkskrant niet.

Van Royen wordt door iemand anders gewezen op de ‘schaamteloze’ praktijken van de Volkskrant. Die zegt: “Verschrikkelijk bedrijf. Ik was destijds twee dagen te laat met opzeggen en was verplicht met drie maanden te verlengen. Korter was niet mogelijk. En ze hebben hun eigen incassobureau. Ook daar verdienen ze aan. Krijg inmiddels elke week een mail met nieuw aanbod. Schaamteloos.

Als ene Simone aangeeft dat ze ook zo’n weekendabonnement wilde, maar dat nu wel uit haar hoofd laat, zegt Van Royen: “Ik zou het niet aanraden inderdaad. Maar misschien ligt het aan de regio… Ik snap er echt niks van. Vanaf september ging het mis en sindsdien niet meer goed gekomen ondanks vele beloftes.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen