NLZIET door opheffen geoblock straks in hele EU

NLZIET is vanaf april zonder restricties beschikbaar in alle landen van de EU, dankzij het naderende verbod op de zogenoemde ‘geoblock’. Dat heeft de videodienst beschikbaar gemaakt. Veel programma’s van NPO en RTL zijn nu al makkelijk terug te zien in buitenland, maar voor uitzonderingsgevallen – vaak heeft het te maken met rechten – en SBS-programma’s moet men zijn toevlucht zoeken tot een VPN-verbinding. Dat is straks in de Europese Unie-landen verleden tijd.

Na het afschaffen van de roamingkosten door de EU, zijn nu het afschaffen van digitale grenzen aan de beurt. Om NLZIET in de EU te kunnen gebruiken, moet het hoofdverblijf van de kijker wel in Nederland gevestigd zijn.

NLZIET hoopt hier veel vakantiegangers, pensionado’s, expats en Nederlandse emigranten mee te trekken. Directeur Niels Baas: “Sinds de start van NLZIET krijgen we veel vragen van abonnees die ook graag in het buitenland hun favoriete programma’s willen bekijken. Nu de EU geoblocking dit voorjaar gaat opheffen, kunnen kijkers via NLZIET in het buitenland tv-programma’s van NPO, RTL en SBS in hoge kwaliteit live, terug- en vooruitkijken. We bieden hiermee ook direct een goedkoper en handig alternatief voor tv-schotels.”

Overigens is het momenteel niet mogelijk om in het buitenland programma’s van de NPO te bekijken via NLZIET. Dat kan wel gewoon via de NPO-site. Hoe dat komt, is NLZIET momenteel aan het uitzoeken.

NLZIET is een samenwerking tussen de NPO, RTL Nederland en Talpa TV.

Foto: NLZIET

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen