André van der Toorn baalt dat SBS 6 zijn shows afpakt

André van der Toorn baalt er stevig van dat hij twee van de drie programma’s die hij maakte voor SBS 6 kwijtraakt. Dat zegt de presentator, die recentelijk schoon is verklaard van kanker, tegen de Weekend. Tijdens zijn ziekbed werd Van Onze Centen tijdelijk overgenomen door Kees Tol, maar hij wordt nu de vaste presentator. Ook Reportage raakt hij kwijt. “Dat klopt. Dat is niet leuk nee. Reportage stopt helemaal, dat is niet anders. En Van Onze Centen gaat Kees Tol voortaan presenteren.”

Van der Toorn had zich juist zo verheugd om in deze januarimaand weer volop aan de slag te gaan voor SBS 6. “Kees heeft, toen ik ziek werd, de laatste twee afleveringen van het laatste seizoen van mij overgenomen. Het ging echt niet meer. Het is niks persoonlijks tegen Kees natuurlijk, maar ik was wel verbaasd dat SBS 6 heeft besloten mij helemaal van het programma af te halen nu ik weer beter ben.”

Inmiddels is Van der Toorn kankervrij verklaard. “Natuurlijk was ik blij. Maar het is ook bijna onwerkelijk. Ik heb zó naar dat moment toe geleefd.”

Het kwijtraken van zijn tv-programma’s is een domper op de vreugde. “Erg jammer, maar ik heb geleerd dat het niet veel zin heeft om me druk te maken over dingen die ik toch niet in de hand heb, dus ik laat het er maar bij. Ik kan het niet veranderen.”

Gelukkig mag ik Wegmisbruikers wel blijven doen. Daar gaan we vol goede moed binnenkort weer mee beginnen.”

Foto: Reinier Bergsma, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen