‘Geef FM-frequenties NPO 3FM aan NPO Radio 5’

De NPO doet er mogelijk goed aan om de FM-frequenties van NPO 3FM aan NPO Radio 5 te geven. Dat stelt mediabureau Vizeum, dat namens adverteerders zendtijd inkoopt, in een analyse van de recentste luistercijfers op Adformatie.nl. De luistercijfers van 3FM blijven maar instorten. Met 4,0 procent marktaandeel is het station maar nauwelijks groter dan Radio 5, dat zónder FM-frequenties op 3,5 procent uitkomt. Volgens Vizeum heeft Radio 5 mogelijk meer aan uitzending op FM.

Vizeum vraagt zich af of 3FM wel te redden is. “Zo langzamerhand mag de NPO zich wel af gaan vragen of een switch van FM-frequentie naar NPO Radio 5 geen optie is die serieus onderzocht moet worden, zeker gezien veranderend luistergedrag qua devices van jongeren.

Henkjan Smits, die elke avond van 18 tot 20 uur te horen is op NPO Radio 5, baalt van het gemis van een FM-frequentie, zegt hij vandaag in De Telegraaf. “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we niet via de FM zijn te ontvangen; aan de andere kant vind ik het ook wel knap dat we dan toch een marktaandeel van boven de drie procent weten te halen. Steeds meer mensen luisteren via internet of DAB+.

NPO Radio 5 heeft een grote vis aan de haak geslagen: Jeroen van Inkel doet vanaf volgend jaar de ochtendspits-show. Het is onderdeel van de vernieuwing van de zender. “De komst van Van Inkel moet je natuurlijk ook in dat licht zien. De kloof tussen Radio 2 en 5 wordt kleiner gemaakt.”

Luisteraars die 2 misschien wat ’te lawaaierig’ vinden worden, vinden een alternatief op 5. Met duizenden liedjes uit de afgelopen 50 jaar.”

Lees ook: Niemand luistert naar Domiens 3FM: nieuw dieptepunt (gisteren)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen