Niemand luistert naar Domiens 3FM: nieuw dieptepunt

NPO 3FM weet het tij maar niet te keren. De zender zakt verder de afgrond in naar een historische laag marktaandeel: 4,0 procent. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Nationaal LuisterOnderzoek over de periode september-oktober. Nog nooit eerder trok 3FM, waarvan ochtendspits-dj Domien Verschuuren tegenwoordig het boegbeeld is, zo weinig luisteraars als nu. De cijfers zijn enorm gekelderd. Ter vergelijking: nog maar vijf jaar geleden piekte 3FM op ruim 12 procent marktaandeel.

De vrije val van 3FM werd begin 2015 pas echt goed ingezet. In dat jaar verloor het station het middagduo Coen & Sander. Vorig jaar vertrok Giel Beelen als de ochtendspits-dj van 3FM, dat nu een volledig nieuwe bezetting kent.

Verschuuren liet zich dit weekend op NPO Radio 1 nog positief uit over zijn radioshow op 3FM. “We stabiliseren en zien voorzichtige groei in de doelgroep.

Vorig jaar ging het roer bij 3FM drastisch om en moest vrijwel alle muziek héél recent zijn. Dat is drie maanden geleden weer teruggedraaid. “Ik zeg niet dat wij de smaak en kennis van de luisteraar onderschat hebben, maar ik denk wel dat we heel erg bedacht hadden: nu gaan we radio voor jongeren maken.

Nu draait 3FM soms ook The Beatles. “Ik draai muziek die er toe doet, dat noem ik NU-muziek.

Begin september gaf Verschuuren nog aan dat hij volgend jaar op 6 procent marktaandeel wil zitten met 3FM. “Richting de 6 procent vind ik een haalbaar doel voor september 2018.

Luistercijfers

3FM was in september-oktober de achtste radiozender van het land. De meest beluisterde zenders waren Radio 538 (12,6 procent), NPO Radio 2 (11,1 procent), Sky Radio (8,9 procent), Qmusic (8,5 procent), NPO Radio 1 (8,0 procent), Radio 10 (6,9 procent) en Radio Veronica (4,0 procent).

Het volledige overzicht vindt u op radiosite Radiofreak.nl.

Foto: Sophie Hemels

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen