Talkshowkoningin Eva Jinek terechte winnaar Ster

Talkshowkoningin Eva Jinek is vanavond de terechte winnares van de Zilveren Televizier-Ster 2017 geworden. Ze was voor de allereerste keer genomineerd en ze heeft die nominatie direct verzilverd. Dat was vanavond te zien tijdens de uitzending op NPO 1. Jinek versloeg Floortje Dessing en de niet aanwezige Geraldine Kemper. Ze was ongelooflijk blij. “Ik heb geen blaadje voorbereid, want ik dacht: als ik dat doe, dan win ik hem niet. Maar ik ga het goed doen“, zei de presentatrice.

De KRO-NCRV-ster bedankte vooral haar kijkers. “Dit is voor alle mensen die naar me hebben gekeken door de jaren heen, ook op zondagochtend, ook op zondagmiddag en alle avonden dat ik aan het klooien was.”

Verder sprak ze in het bijzonder haar dank uit aan Ewart van der Horst, de man achter het programma Jinek. “Ik zou het programma nooit kunnen maken zonder jou. Je bent de meest energieke toegewijde persoon die ik ken.”

De prijs voor Jinek is meer dan terecht. Ze is dit jaar uitgegroeid tot dé koningin van de Nederlandse talkshow. In januari nam ze het talkshowgoud over van Humberto Tan op de late avond.

Jinek kreeg de prijs uit handen van Derk Bolt, die een Televizier-Ring om zijn vinger had. “Het is 2001 in deze zelfde zaal als Spoorloos de Gouden Televizier-Ring wint. Dat was voor mij een avond om nooit meer te vergeten“, zei hij.

Floortje en Geraldine zijn veteranen als het om de Zilveren-Ster gaat. Geraldine hoorde in 2015 en 2016 ook al bij de drie populairste presentatrices van het land. Voor Floortje is het zelfs de derde achtereenvolgende nominatie. Zij wisten de nominatie nooit te verzilveren.

De afgelopen drie jaar won Chantal Janzen de Zilveren Televizier-Ster. Dit jaar kon zij daarom niet worden genomineerd. Het was dit jaar voor het eerst sinds 2006 dat er geen tv-vrouw van een commerciële zender genomineerd was.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen