NPO-ster Paul de Leeuw kleedde productieknaap uit

Ook Paul de Leeuw heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel getint gedrag naar werknemers. Hij kleedde regelmatig een productieknaapje uit. Dat vertelt de NPO 1-ster vandaag in het AD. De rel rond Hollywood-producent Harvey Weinstein maakt heel wat los: het regent nu beschuldigingen van seksuele intimidatie. Het zette De Leeuw ook aan het denken. “Natuurlijk ben ik teruggegaan in de krochten van mijn verleden. Heb ik misbruik gemaakt ten faveure van mijn seksueel gerief?

De Leeuws persoonlijk assistent heeft het zwaar te verduren gehad. “Mijn persoonlijk assistent, die al jaren voortreffelijk zijn werk doet, heb ik ooit uit het publiek gehaald. Hij was woest aantrekkelijk en bleef na de opname tijdens de borrel een beetje hangen. Van het een kwam het ander.”

Deze jongeman verrichtte eerst hand-en-spandiensten (‘zonder daar iets erotisch achter te zoeken’), werd toen productie-assistent en is nu ‘de onmisbare radar in mijn zakelijk doen en laten’.

Hoewel deze jongen een mooie carrière te danken heeft aan De Leeuw, heeft hij dat wel moeten bekopen met seksuele intimidatie. “Hij heeft eens tijdens opnames verkleed als rechercheur Vledder in enkel een leren jackie onder de douche gestaan omdat me dat een waanzinnig leuk idee leek. Ik kwam daarna als De Cock in regenjas ook de douche binnen en we gingen de moordzaak bespreken. Ik weet m’n god niet hoe hij dat allemaal ervaren heeft.

Daar bleef het niet bij. “Ook heb ik vaak zijn drukknoopblouse spontaan opengetrokken en geroepen: ‘Moet je maar een andere blouse aandoen’.

Heb ik mijn macht gebruikt tegen hem? Tuurlijk.”

De AD-column Ook ik? van Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: Olivier Thijssen/BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen