De Spa na vier weken nog steeds kijkcijferflop

De late night soap De Spa zien we het na het lopende eerste seizoen nooit meer terug. Na vier weken is de serie met Annette Barlo nog altijd een grote flop. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gedurende de eerste drie weken keken er respectievelijk gemiddeld 204.000 kijkers, 90.000 kijkers en 81.000 kijkers naar het programma. Deze week is het kijkersaantal blijven steken op 89.000 kijkers. Daar hoort een gemiddeld marktaandeel van 1,8 procent bij, erg laag voor zo’n dure serie.

Inmiddels scoort Net5 om half elf ’s avonds slechter dan voordat De Spa begon. Toen waren buitenlandse films en series te zien op het tijdstip en die trokken in elk geval meer dan 100.000 kijkers.

Na vier weken heeft de kijker 16 afleveringen van De Spa gezien. Het slechte nieuws, zowel voor Net5 als voor de kijker, is dat er nog 84 afleveringen op de plank zitten en Net5 heeft beloofd dat die hoe dan ook allemaal worden uitgezonden.

Het floppen van De Spa is ook een domper voor Annette Barlo. Zij beleefde met deze serie haar comeback als actrice.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen