Wilfred Genee: ‘Lachen om verkrachting onhandig’

Wilfred Genee vindt het ‘onhandig’ dat hij en zijn collega’s vrijdagavond moesten lachen toen de verkrachting van Jelle Brandt Corstius aan bod kwam. Dat zegt de presentator tegen BuzzE. Genee en zijn collega’s ‘bedoelden niets verkeerds’. Er werd volgens hem gelachen om iets anders. “We hadden het niet over de verkrachting zelf“, laat Genee weten aan de nieuwsdienst. “Al begrijp ik wel dat dat zo op mensen over kwam. Laten we er helder over zijn: dat vinden wij walgelijk en verschrikkelijk.

Voorafgaand aan de uitzending was het trio aan het speculeren over de dader. “Daar kwam Johan op terug. Iedereen binnen de organisatie is nu aan het speculeren; de meest idiote theorieën en namen komen langs. Het gelach was puur onhandigheid en ongemakkelijkheid.

Het onderwerp Corstius kwam maar héél even aan bod. “Ik heb Johan er over gesproken, hij kon zich niet eens herinneren dat we het er in de uitzending over hebben gehad.

Genee wil in contact komen met Corstius, die Voetbal Inside een ‘seksitisch kutprogramma’ heeft genoemd. “Iedereen mag zijn mening hebben, dat is helemaal aan Jelle.

Lees ook: VI lacht om verkrachting Corstius; BN’ers verbijsterd (vanochtend)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen