SBS 6 bestelt tweede seizoen Steenrijk Straatarm

De SBS 6-hit Steenrijk Straatarm keert terug voor een tweede seizoen. Dat vertelt producent Vincent ter Voert van Vincent TV Producties vandaag in De Telegraaf. Steenrijk Straatarm weet week na week de Linda de Mol-show The Story of My Life te verslaan en is dus een onverwacht groot succes. Na volgende week zit het er echter weer op voor deze woensdaghit en wordt de show opgevolgd door Team Vermissingen. Maar er wordt al gewerkt aan een vervolg, verklapt Ter Voert.

SBS 6 wil méér. “We hebben nu zes afleveringen gemaakt en produceren door. Het definitieve aantal is nog niet bepaald, maar we mogen er zeker nog zo’n aantal maken voor SBS.

Met zijn andere productie Mr. Frank Visser Doet Uitspraak was Ter Voert succes op SBS 6 al gewend. “Maar dit is in de doelgroep van 20–54-jarigen echt ongezien, ruim boven de twintig procent. Dit had ik niet durven voorspellen.

Ter Voert gunt het SBS van harte. Andere omroepen lieten hem met het format zeulen. “Ze reageerden niet, of te laat. SBS had meteen interesse na het bekijken van de eerste uitzending. Zij vonden het helemaal bij hen passen.

Nu de eerste afleveringen al op zender zijn geweest, is het voor Ter Voert iets makkelijker om kandidaten te scouten. Aanmeldingen van arme gezinnen zijn er genoeg, maar ook rijke gezinnen bellen nu op. “Ik denk dat we deze serie nog heel lang kunnen blijven maken, als de cast maar authentiek is.

Het Telegraaf-artikel ‘Deelnemer ’bedondert’ de boel’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen