Marcel van Roosmalen neemt Humberto niet serieus

Columnist Marcel van Roosmalen kan RTL Late Night-presentator Humberto Tan niet meer serieus nemen. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Van Roosmalen kan zich wel vinden in de kritiek dat Tan een ‘gladjanus’ is. “Humberto Tan is de meester van de niet-journalistieke vraag. De man van Unox, Gillette en Rabobank, de presentator met de eigen kledinglijnen en de naar hem genoemde lekkere leunstoel, waarin Humberto naar eigen zeggen helemaal zijn relaxte zelf kan zijn.”

RTL Late Night is een volstrekt kritiekloos programma, vindt hij. “Humberto Tan stopt zijn gasten, die vaak ook zijn collega’s zijn, het liefst in een warm bad en voelt af en toe voorzichtig of het water nog op temperatuur is. Veel te hard lachen om flauwe grappen hoort daarbij.”

Om die kritiekloze benadering ligt Tan nu al een tijdje onder vuur. “Na de journalist Humberto is nu ook het merk Humberto Tan ingestort“, zegt hij. “Alleen bij RTL Boulevard vinden ze Humberto nog goed.

Tegenwoordig neemt Van Roosmalen de talkshowhost niet meer serieus. “De dag dat ik wist dat ik de journalist Humberto nooit meer serieus hoefde te nemen, kwam voor mij bij de overname van Vitesse door de ondoorgrondelijke Georgische zakenman Merab Zjordania. Om de publiciteit een duwtje in de juiste richting te geven, besloot de leiding om een journalist van standing uit te nodigen.”

De adviseurs van Merab Zjordania besloten dat maar één man in staat was om Merab Zjordania te interviewen: Humberto Tan van Eredivisie Live, die je schijnbaar kon bestellen. Daar was hij dan. We waren allemaal benieuwd naar zijn aanpak. Eerst was er een wederzijdse knuffel, gevolgd door een aai over de rug.”

Het was volstrekt kritiekloos, meent hij. “De eerste vraag van Humberto was niet echt een vraag. Hij wees naar de rechterarm van Merab Zjordania en zei: ‘Wow, nice watch.’ Zo deed je dat dus, het ijs breken.”

Ik heb mezelf een tijd wijsgemaakt dat het een slimme journalistentruc was van Humberto, maar we zijn inmiddels een talkshow, een eigen leunstoel en een campagne voor de Rabobank verder en nu weet ik: het was helemaal geen truc, hij vond het gewoon echt een mooi horloge.”

De column van Van Roosmalen kunt u terugzien op de site van Radio 1.

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen