Arie begint tv-seizoen magertjes; Net5 toch tevreden

Arie Boomsma is met magere kijkcijfers aan het nieuwe tv-seizoen begonnen. De seizoenspremière van Grenzeloos Verliefd, waarin hij de rol van presentator introduceerde, scoorde gisteren om half tien 224.000 kijkers (4 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Boomsma stond op het menu na de première van Daphne Bunskoeks House Rules NL, waar 346.000 mensen (6 procent) naar keken. Beide programma’s stonden tegenover het voetbal op Veronica.

Net5 benadrukt dat de cijfers in de commerciële doelgroep wel degelijk tevreden stellen. Grenzeloos Verliefd behaalde in de doelgroep boodschappers van 20 tot 49 jaar een marktaandeel van 7,4 procent en onder vrouwen van diezelfde leeftijd 8,4 procent marktaandeel. “En dat tegenover groot voetbal.

House Rules NL deed het in dezelfde commerciële doelgroepen nog iets beter met respectievelijk 12,7 en 13,8 procent marktaandeel.

Net5 was dankzij de Bunskoek-show gisteren de vijfde zender op prime time.

Vanavond begint Boomsma met zijn andere Net5-programma: Arie En De Kleine Mensen.

Foto: SBS-Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen