Erland Galjaard niet blij met dalende kijkcijfers Tan

Erland Galjaard, die al vijf jaar niet meer naar de kijkcijfers kijkt, is niet blij met de dalende kijkcijfers van Humberto Tan en zijn RTL Late Night. Dat zegt hij vandaag in het AD. De kijkcijfers van RTL Late Night zijn sinds de jaarwisseling sterk teruggelopen ten faveure van Jinek/Pauw op NPO 1. Galjaard: “Humberto was wél sterk in de voor ons belangrijke doelgroep 20- tot 49-jarigen. Maar natuurlijk zit niemand erop te wachten dat hij van een miljoen kijkers terugloopt naar 600.000 kijkers.

Populariteit schommelt altijd, weet Galjaard. “Een tijd terug was Jinek nergens. Ik kwam haar wel eens tegen, dan zei ze: als Humberto weer begint, kan ik wel weer inpakken. Nu zijn we een jaar verder en scoort zij ongelooflijk goed en hebben wij het lastiger.”

Na de seizoensfinale van RTL Late Night is er crisisoverleg gevoerd. “Aan het eind van het afgelopen seizoen zijn we rond de tafel gegaan, maar dat is niets bijzonders, zo’n dagelijkse show heeft altijd bijsturing nodig. Bij Jinek ging de bank eruit bijvoorbeeld.”

Waar bij Jinek de bank eruit vloog, gaat bij RTL Late Night Goedele Liekens eruit. “Het zit hem meer in het neerzetten van de sfeer. We hadden bijvoorbeeld Goedele Liekens om nieuws te duiden, maar moeten we nu andere specialisten hebben? En we moeten kijken naar de onderwerpkeuze.

Als dé nieuwsgast van de dag voor Jinek/Pauw kiest, moet RTL Late Night niet meer de één na beste gast voor dat onderwerp willen, aldus Galjaard. Dan kiest hij liever voor ‘een heel ander onderwerp’.

En Tan, moet die eruit? “Allemaal onzin. Hij zou geen echte journalist zijn, hij zou zo’n talkshow niet kunnen dragen. Iedereen praat elkaar na. Die man heeft vorig jaar de Sonja Barend-award gewonnen.

Galjaard doelt met de Sonja Barend-award op de interviewprijs van de VARAgids. De award die daarop volgde, en die hem flinke imagoschade bezorgde, werkt bij de NOS.

Foto: RTL Nederland

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen