Giel Beelen licht overstap naar Veronica toe bij Jinek

De bij 3FM-vertrokken dj Giel Beelen is donderdagavond te gast bij Eva Jinek. Hij vertelt waarom hij precies is overstapt naar Radio Veronica van radiobedrijf Talpa Radio. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Bij Jinek wordt teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten uit de roemruchte 20-jarige carrière van Beelen bij 3FM. “Giel werd onder andere ontslagen bij de KRO omdat hij Mein Kampf van Adolf Hitler ‘het meest indrukwekkende boek dat ik ken’ noemde.

Bij de VARA vloog hij de laan uit nadat hij opriep om poederbrieven naar de KRO te sturen. “Giel liet zich live op de radio oraal bevredigen door een prostitué en verbrak het wereldrecord radio-maken. Ook daarna zorgde hij regelmatig voor ophef; hij tongzoende met Patricia Paay, gebruikte allerlei soorten drugs en at een stuk verse moederkoek (placenta).”

Maar bovenal is Beelen een geniale radiomaker en een enorme muziekkenner, luidt het compliment van KRO-NCRV. “Die muziekkennis combineerde hij met originele rubrieken als de Gielmobiel waarmee hij jarenlang één van de populairste ochtendshows van de Nederlandse radio maakte.”

Ook was hij betrokken bij 3FM Serious Request waarbij hij zich jaar na jaar zes dagen lang –zonder eten- liet opsluiten in Het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel.

Intussen is Beelen ook een bekende tv-persoonlijkheid geworden. Hij was wekelijks tafelheer bij De Wereld Draait Door en presenteerde de Beste Singer Songwriter. “Ook in zijn tv-programma’s zocht Giel de grens op; zo liet hij zich voeren zoals Foie Gras-ganzen worden vetgemest en liet hij zich 24 uur per dag beveiligen om te weten hoe Geert Wilders leeft.”

Bij Talpa gaat Giel Beelen aan de slag als presentator van de ochtendshow op Radio Veronica. Eva Jinek zal Beelen vragen of hij in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden in een nieuw nest.

Verder zijn vanavond bij Jinek ook André van Duin en Janny van der Heiden te gast om te praten over de seizoensstart van het Omroep Max-kijkcijfersucces Heel Holland Bakt.

Ook Joop van den Ende, Susan Visser en Arthur Japin schuiven aan bij Eva Jinek. Zij werken samen aan ‘De Man van je Leven’; een bijzonder theaterstuk waarin de liefde van een vrouw die gaat overlijden voor haar achterblijvende man centraal staat, met verregaande consequenties.

Tot slot vertelt NOS-directeur Jan de Jong over zijn overstap naar Feyenoord.

Jinek is om 22.20 uur te zien op NPO 1.

Foto: Radio Veronica/William Rutten

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen