RTL Boulevard gaat niet genderneutraal

RTL Boulevard gaat vooralsnog niet genderneutraal. De showrubriek houdt vast aan ‘dames en heren’. Dat gaf presentator Peter van der Vorst vrijdagavond aan in de uitzending op RTL 4. Van der Vorst liet aan het begin van de uitzending blijken dat hij niet zo onder de indruk is van de gender-discussie. “Tja goedenavond beste kijkers, of dames en heren. Wat zullen we voortaan gaan zeggen?“, zegt hij. Daarop zei Marc van der Linden: “Dag lieve mensen. Dat deed Mies Bouwman altijd.

Van der Vorst: “Wat is er mis met dames en heren? Wij moeten nu genderneutraal gaan presenteren. Er is geen oekaze vanuit RTL gekomen toch?

Toen Luuk Ikink aangaf dat er geen genderneutrale richtlijn is bij RTL, zei Van der Vorst: “Oké, nou: beste dames en heren.”

Merkwaardig genoeg gaf Van der Vorst later wel aan dat hij tegen de term vrouwenvoetbal is. “Het zijn gewoon voetballers. We moeten ook geen voetbalvrouw meer zeggen, want we zeggen ook geen mannenvoetbal. Het is gewoon het EK Voetbal.”

Later op de avond in RTL Summer Night had Beau van Erven Dorens een non-binair persoon aan tafel zitten. Die wilde niet aangesproken worden met hij of zij, maar met hen.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen