Rob Stenders voelt zich door zeven bussen overreden

Rob Stenders voelt zich door zeven bussen overreden nu hij zijn dagelijkse middagprogramma op NPO Radio 2 kwijtraakt. Dat laat hij weten in een verklaring op Facebook. Het klopt dat Stenders had verwacht dat hij zijn show gewoon zou behouden na een overstap van Avrotros naar BNN-VARA. “Fijne Platenbonanza-luisteraars, sorry voor de lange radiostilte. Caroline en ik hebben de weg van de stille diplomatie proberen te bewandelen om ons radioprogramma te behouden.

Tot vrijdag, toen Annemieke Schollaardt werd benoemd tot de nieuwe Stenders, had Stenders ‘nog een heel klein beetje hoop’. “Het heeft niet zo mogen zijn en uiteraard voelen we ons door 7 bussen overreden. Er zijn ernstigere dingen in het leven maar het was deze week even het centrum van ons universum.”

Hij bedankt zijn luisteraars. “Dank jullie voor de geweldige muziek, smaak, diversiteit, loyaliteit, kritiek en alle kleine extraatjes waardoor dit programma altijd net even wat anders was dan alle andere radioprogramma’s. Het heeft bewezen dat de smaak van luisteraars soms veel beter is dan die van ons dj’s. Het was een groot genoegen het doorgeefluik te mogen zijn van jullie (muzikale) levens.

Stenders bevestigt dat hij weg wilde bij Avrotros. “Voor alle duidelijkheid: natuurlijk wilden we ook bij de nieuwe omroep Platenbonanza blijven doen op dezelfde zender en dezelfde tijd. De NPO-leiding vond een omroep wissel ongewenst en zette direct een streep door ons.

Aanstaande maandag zijn Lien en ik terug van de vakantie die maar geen vakantie wilde worden en leggen we verantwoording af aan jullie.”

Foto: Avrotros/Michael Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen