MH17-basher Hanina Ajarai zet lineaire tv aan de kant

Hanina Ajarai heeft na de MH17-nabestaanden een nieuw slachtoffer gevonden: de lineaire televisie. In haar eerste column sinds haar ridicule MH17-gebrabbel maakt ze gehakt van het massamedium. Dat is te lezen in het AD. Ajarai zet in haar nieuwste stukje uiteen wat je kunt doen als je de hele dag thuis bent vanwege slecht weer buiten. Dat is volgens haar niet makkelijk met ’twee kiftende kinderen om je heen in een krap appartementje’. Ze zoekt bezigheden, maar weigert de tv.

De lineaire televisie blijft bij Ajarai uit, ook al is ze de hele dag thuis. “Televisiekijken is geen optie. Sinds de komst van Netflix doet het grote, zwarte beeldscherm aan de muur in de woonkamer nog slechts dienst als spiegel. Een enigszins donkere, dat wel. En alleen als je er toevallig langs loopt.”

Haar kinderen willen bovendien geen tv kijken, aldus Ajarai. “Mijn kinderen verkiezen bovendien hun schermtijd door te brengen hangend boven de iPad in plaats van meters voor een apparaat dat ze niet eens zelf mogen bedienen. Dus, geen televisie meer voor huize Ajarai.”

Televisieprominenten en andere medewerkers uit de televisiebranche zullen ongetwijfeld met grote ontsteltenis kennis nemen van Ajarai’s uitspraken.

Het is nog niet duidelijk of ze vanavond verantwoording komt afleggen in RTL Summer Night.

De AD-column van Hanina Ajarai kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen